Voorzorgsmaatregelen tijdens je zwangerschap

   Zwanger    Gewicht en gezondheid    Zwanger: Wat mag ik?   

Zwanger zijn is heerlijk wegdromen over de tijd dat je kind geboren is. In je gedachten heb je de babykamer al tot in de puntjes ontworpen. Zwanger zijn is echter ook de periode van onzeker zijn. Leef ik wel gezond genoeg? Wat kan ik verwachten? Door je zo goed mogelijk te informeren kun je op een hoop vragen je antwoord vinden. Hier lees je alles over een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen met betrekking tot je voeding en leefgewoontes. Ze zijn niet bedoeld om je bang te maken, maar om je te informeren. Je kunt het maar beter in een vroeg stadium weten.

Je hebt nu extra ijzer nodig

IJzer heb je nodig voor de extra aanmaak van bloed (voor je baby) en voor de placenta. Je ijzeropname wordt versterkt door de combinatie met vitamine C. Het wordt echter juist verder afgebroken door het gebruik van koffie en thee tijdens of net na de maaltijd. Dat geldt nog sterker voor thee dan voor koffie. Het zelfde geldt voor melkproducten. Eet veel volkoren producten (volkoren brood en pasta), zilvervliesrijst, verse groente, peulvruchten en vlees. Drink daarbij een glas(verse) jus d’orange en wacht een behoorlijke tijd tot je een kopje thee of en een glas melk gaat drinken en eet niet direct een toetje na het eten.

Pas op met nitraatrijke groenten

Wanneer je aan ijzerhouden groenten denkt, zul je vast aan spinazie denken. Dat klopt, maar pas op met nitraatrijke groenten, iedereen wordt geadviseerd deze maximaal 2 x per week te eten. Combineer nitraatrijke groenten niet met vis, schaal en/of schelpdieren, er kan zich een kankerverwekkende stof ontwikkelen. Klik hier en lees meer over nitraatrijke groenten.

Wat kun je doen bij een ijzer tekort?

Heb je eenmaal een ijzer tekort, probeer dan eerst het bovenstaande in combinatie met het drinken van bijvoorbeeld Floradix en/of een natuurlijk ijzersupplement. De staaltabletten die je van de verloskundige/huisarts voorgeschreven krijgt kunnen voor obstipatie (verstopping) zorgen.

Welkom bij onze kookrubriek!

recept zwangerschap

Welkom bij onze kookrubriek! Wekelijks met zorg samengesteld speciaal voor jou. Wanneer je zwanger bent, heb je niet altijd zin om een uur of langer in een verhitte keuken te staan.

Je bent misschien juist opzoek naar snelle & simpele opties. Maar wel voedzaam & verantwoord, graag. En last but not least: veilig voor zwangere chicks en voorzien van een extra dosis vitamines en mineralen die jou en je ongeboren kindje een boost geven!

Even zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef hier je reactie op dit artikel
  3. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie

Je reactie op Zwanger: Wat mag ik?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwanger: Wat mag ik?
NinA
Het zit namelijk zo dat de grijze haren vanaf mijn 30e aanwezig zijn en ik deze dus altijd laat verven. Mag ik mijn haar dan verven tijdens mijn zwangerschap?

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwanger: Wat mag ik?
CamBes
Zwanger..wat een wonder!