Voorzorgsmaatregelen tijdens je zwangerschap

   Zwanger    Gewicht en gezondheid    Zwanger: Wat mag ik?   

Zwanger zijn is heerlijk wegdromen over de tijd dat je kind geboren is. In je gedachten heb je de babykamer al tot in de puntjes ontworpen. Zwanger zijn is echter ook de periode van onzeker zijn. Leef ik wel gezond genoeg? Wat kan ik verwachten? Door je zo goed mogelijk te informeren kun je op een hoop vragen je antwoord vinden. Hier lees je alles over een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen met betrekking tot je voeding en leefgewoontes. Ze zijn niet bedoeld om je bang te maken, maar om je te informeren. Je kunt het maar beter in een vroeg stadium weten.

Kaneel

Kaneel bevat de smaakstof coumarine. Coumarine en andere stoffen die daarop lijken, worden in de geneeskunde gebruikt als antistollingsmiddelen voor het bloed. Het effect van het gebruik van kaneel op ongeboren kinderen is nog niet onderzocht, maar op grond van enkele aanwijzingen met vergelijkbare stoffen kan de kans op nadelige effecten niet worden uitgesloten. Coumarine heeft dezelfde molecuulstructuur als vitamine K, en zou daarom de werking daarvan kunnen beïnvloeden. De kans bestaat dat er skeletafwijkingen ontstaan, lichte neurologische afwijkingen of een laag IQ. Het is belangrijk dat onderzoek naar dit effect gedaan wordt, omdat ook nog niet is gekeken of coumarine in de vorm van kaneel hetzelfde effect heeft als zuivere coumarine. Daarom wordt nu voorzichtigheidshalve het advies gegeven matig te zijn met kaneelhoudende producten tijdens met name de eerste drie maanden van de zwangerschap. In verschillende dierproeven is gebleken dat coumarine als zuivere stof kankerverwekkend is. In het menselijk lichaam wordt coumarine op een andere manier afgebroken, en het is daarom hoogstwaarschijnlijk niet kankerverwekkend bij de mens. Klik hier en lees meer over het gebruik van kaneel tijdens de zwangerschap.

Bron: Medicinfo.nl

Welkom bij onze kookrubriek!

recept zwangerschap

Welkom bij onze kookrubriek! Wekelijks met zorg samengesteld speciaal voor jou. Wanneer je zwanger bent, heb je niet altijd zin om een uur of langer in een verhitte keuken te staan.

Je bent misschien juist opzoek naar snelle & simpele opties. Maar wel voedzaam & verantwoord, graag. En last but not least: veilig voor zwangere chicks en voorzien van een extra dosis vitamines en mineralen die jou en je ongeboren kindje een boost geven!

Even zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef hier je reactie op dit artikel
  3. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie

Je reactie op Zwanger: Wat mag ik?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwanger: Wat mag ik?
NinA
Het zit namelijk zo dat de grijze haren vanaf mijn 30e aanwezig zijn en ik deze dus altijd laat verven. Mag ik mijn haar dan verven tijdens mijn zwangerschap?

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwanger: Wat mag ik?
CamBes
Zwanger..wat een wonder!