Voorzorgsmaatregelen tijdens je zwangerschap

   Zwanger    Gewicht en gezondheid    Zwanger: Wat mag ik?   

Zwanger zijn is heerlijk wegdromen over de tijd dat je kind geboren is. In je gedachten heb je de babykamer al tot in de puntjes ontworpen. Zwanger zijn is echter ook de periode van onzeker zijn. Leef ik wel gezond genoeg? Wat kan ik verwachten? Door je zo goed mogelijk te informeren kun je op een hoop vragen je antwoord vinden. Hier lees je alles over een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen met betrekking tot je voeding en leefgewoontes. Ze zijn niet bedoeld om je bang te maken, maar om je te informeren. Je kunt het maar beter in een vroeg stadium weten.

Pinda’s

Pinda’s op zich zijn absoluut niet schadelijk voor de ongeboren vrucht, maar het veelvuldig eten ervan kan wel, later, een allergie in de hand werken. Dit geldt trouwens voor nog een aantal andere producten. (kiwi, aardbeien, melkproducten, tarwe, soja). Probeer hier geen zakken, liters of kilo’s van te eten en/of te drinken tijdens je zwangerschap. Gebruik je het met mate, dan zal dat allemaal niet zo’n vaart lopen.

Let op: geef ook je baby deze producten niet in overvloed te eten, hiervoor geldt hetzelfde. Voor alles wat je in overvloed eet, kun je uiteindelijk een allergie voor opbouwen.

Is pindakaas slecht?

In 2008 is er een studie uitgekomen waarin werd gesuggereerd dat bij moeders die pindakaas hebben gegeten tijdens hun zwangerschap, hun kinderen vaker astma hebben. Een week na het uitkomen van de studie is deze conclusie al in twijfel getrokken. En nu wordt pindakaas juist vaak aanbevolen als lekkere snack tussendoor. Veel vrouwen zijn juist gek op pindakaas tijdens de zwangerschap. Zover wij het kunnen overzien is daar dus niets mis mee. Natuurlijk moet je pindakaas, net als alle andere voedingsmiddelen, met mate eten.

Welkom bij onze kookrubriek!

recept zwangerschap

Welkom bij onze kookrubriek! Wekelijks met zorg samengesteld speciaal voor jou. Wanneer je zwanger bent, heb je niet altijd zin om een uur of langer in een verhitte keuken te staan.

Je bent misschien juist opzoek naar snelle & simpele opties. Maar wel voedzaam & verantwoord, graag. En last but not least: veilig voor zwangere chicks en voorzien van een extra dosis vitamines en mineralen die jou en je ongeboren kindje een boost geven!

De beste boeken over voeding tijdens je zwangerschap meer

geboortekaartjes Eten voor je kind
geboortekaartjes Mama Baas - Eten als je z
geboortekaartjes Eet als een expert: zwang

Even zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef hier je reactie op dit artikel
  3. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie

Je reactie op Zwanger: Wat mag ik?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwanger: Wat mag ik?
NinA
Het zit namelijk zo dat de grijze haren vanaf mijn 30e aanwezig zijn en ik deze dus altijd laat verven. Mag ik mijn haar dan verven tijdens mijn zwangerschap?

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwanger: Wat mag ik?
CamBes
Zwanger..wat een wonder!