Voorzorgsmaatregelen tijdens je zwangerschap

   Zwanger    Gewicht en gezondheid    Zwanger: Wat mag ik?   

Zwanger zijn is heerlijk wegdromen over de tijd dat je kind geboren is. In je gedachten heb je de babykamer al tot in de puntjes ontworpen. Zwanger zijn is echter ook de periode van onzeker zijn. Leef ik wel gezond genoeg? Wat kan ik verwachten? Door je zo goed mogelijk te informeren kun je op een hoop vragen je antwoord vinden. Hier lees je alles over een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen met betrekking tot je voeding en leefgewoontes. Ze zijn niet bedoeld om je bang te maken, maar om je te informeren. Je kunt het maar beter in een vroeg stadium weten.

Pinda’s

Pinda’s op zich zijn absoluut niet schadelijk voor de ongeboren vrucht, maar het veelvuldig eten ervan kan wel, later, een allergie in de hand werken. Dit geldt trouwens voor nog een aantal andere producten. (kiwi, aardbeien, melkproducten, tarwe, soja). Probeer hier geen zakken, liters of kilo’s van te eten en/of te drinken tijdens je zwangerschap. Gebruik je het met mate, dan zal dat allemaal niet zo’n vaart lopen.

Let op: geef ook je baby deze producten niet in overvloed te eten, hiervoor geldt hetzelfde. Voor alles wat je in overvloed eet, kun je uiteindelijk een allergie voor opbouwen.

Is pindakaas slecht?

In 2008 is er een studie uitgekomen waarin werd gesuggereerd dat bij moeders die pindakaas hebben gegeten tijdens hun zwangerschap, hun kinderen vaker astma hebben. Een week na het uitkomen van de studie is deze conclusie al in twijfel getrokken. En nu wordt pindakaas juist vaak aanbevolen als lekkere snack tussendoor. Veel vrouwen zijn juist gek op pindakaas tijdens de zwangerschap. Zover wij het kunnen overzien is daar dus niets mis mee. Natuurlijk moet je pindakaas, net als alle andere voedingsmiddelen, met mate eten.

Welkom bij onze kookrubriek!

recept zwangerschap

Welkom bij onze kookrubriek! Wekelijks met zorg samengesteld speciaal voor jou. Wanneer je zwanger bent, heb je niet altijd zin om een uur of langer in een verhitte keuken te staan.

Je bent misschien juist opzoek naar snelle & simpele opties. Maar wel voedzaam & verantwoord, graag. En last but not least: veilig voor zwangere chicks en voorzien van een extra dosis vitamines en mineralen die jou en je ongeboren kindje een boost geven!

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Informatie over Gewicht en gezondheid en ervaringen

Mijn ideale gewicht Mijn ideale gewicht

6   Mijn ideale gewicht
Als je een gezond gewicht hebt, raak je makkelijker zwanger. Bereken je ideale gewicht.

Winter en autorijden zorg goed voor je veiligheid Winter en autorijden zorg goed voor je veiligheid

Winter en autorijden
Blog: "In de winter wil je veilig de weg op met kinderen achterin de auto of in je buik. 4 tips om goed door te lezen voordat je het winterse weer tegemoet rijdt!"

Bizarre eetbuien tijdens de zwangerschap Bizarre eetbuien tijdens de zwangerschap

Bizarre eetbuien tijdens de zw
Zin in zoute haring met slagroom? Of een lekker patatje met milkshake? Als je zwanger bent, heb je soms trek in de meest gekke combinaties, bizarre eetbuien en vreetbuien.

Zwangerschap en yoga Zwangerschap en yoga

Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga laat je je zwangerschap bewust beleven.

Oud zeer, emoties en angsten tijdens de zwangerschap Oud zeer, emoties en angsten tijdens de zwangerschap

Oud zeer komt naar boven
Blog: "Een zwangerschap is het begin van iets nieuws. Angsten zoals kan ik het wel aan en oud zeer van vroeger komen tijdens de zwangerschap boven en dit is een mooi moment om ze op te ruimen."

Roken en zwanger Roken en zwanger

Roken en zwanger
De gevaren van roken en meeroken voor zwangere vrouwen en kleine kinderen

Wel of geen zwangerschapsvergiftiging? Wel of geen zwangerschapsvergiftiging?

Zwangerschapsvergiftiging?
Blog: "Ik had gelezen over zwangerschapsvergiftiging en ik wist dat dit daar symptomen van zijn. Bovendien heb ik nooit hoofdpijn. Daarom heb ik besloten om naar het ziekenhuis te bellen."

Je reactie op Zwanger: Wat mag ik?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwanger: Wat mag ik?
NinA
Het zit namelijk zo dat de grijze haren vanaf mijn 30e aanwezig zijn en ik deze dus altijd laat verven. Mag ik mijn haar dan verven tijdens mijn zwangerschap?

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwanger: Wat mag ik?
CamBes
Zwanger..wat een wonder!
CamBes heeft kindje van 3 jaar oud   •   geboortedatum 2016-08-17

Leuk om te lezen!