Zwangerschap en yoga

   Zwanger    Gewicht en gezondheid    Zwangerschapsyoga

Zwangerschap is een hele bijzondere maar ook enerverende periode. Er verandert veel, niet alleen in je lichaam maar ook in je leven. Yoga kan een waardevolle ondersteuning bieden om rust en vertrouwen in jezelf te vinden. Zwanger zijn betekent dat er ruimte gemaakt moet worden, voor het kindje dat op komst is en voor de nieuwe levensfase die hier onlosmakelijk mee verbonden is.

Zwangerschapsyoga helpt om door middel van ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken de veranderingen in jezelf toe te laten en het ‘oude’ te durven loslaten waardoor er ruimte komt voor nieuw leven.

Tijdens de zwangerschap ben je je vaak extra bewust van je lichaam en gevoelens. Het lichaam verandert onder invloed van hormonen en door het groeien van de baby in de buik. Ook vinden er verschuivingen plaats in het gevoelsleven. Zwangerschapsyoga laat je je zwangerschap bewust beleven. En daarbij helpt het je om de bevalling ontspannen en met vertrouwen in je eigen lichaam tegemoet zien.

Zwangerschapsyoga is een toegepaste vorm van Hatha Yoga. Door ontspanning en ademhaling leer je bewust om te gaan met jezelf, je mogelijkheden, je eigen lichaam en de veranderingen, die je bij jezelf bespeurt.

Aanrader: Het boek 40x Yoga voor zwangeren van Ineke Haverkamp.

Deze tekst is tot stand gekomen i.s.m. Berry Steenbruggen, Hatha Yoga leraar met 25 jaar ervaring in Deventer.

Lees ook de blog van CamBes over haar eerste yogales.

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

De beste boeken over zwangerschap voeding meer

Eet als een expert: zwang
Eet als een expert: zwang
Eten voor je kind
Eten voor je kind
Lekker Gezond Zwanger
Lekker Gezond Zwanger

Beste artikelen over Gewicht en gezondheid

Hoe blijf je gezond en blijf je sporten tijdens je zwangerschap? Als je zwanger bent, beleef je een spannende periode in je leven. Groeit de baby goed? Is het gezond? Ook je eigen gezondheid is heel belangrijk. Denk aan gezond eten tijdens je zwangerschap. Lees onze beste artikelen en blogs:
Zwanger en gewicht »
Zwanger met flink overgewicht »
Zwanger en hard gevallen? »
Vergelijk buiken zwanger »
Buikomvang groei zwangerschap »
Zwanger geen chips en friet »
Zwangerschap Suikertest »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Zwangerschapsyoga

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.