Zwangerschap en yoga

   Zwanger    Gewicht en gezondheid    Zwangerschapsyoga

Zwangerschap is een hele bijzondere maar ook enerverende periode. Er verandert veel, niet alleen in je lichaam maar ook in je leven. Yoga kan een waardevolle ondersteuning bieden om rust en vertrouwen in jezelf te vinden. Zwanger zijn betekent dat er ruimte gemaakt moet worden, voor het kindje dat op komst is en voor de nieuwe levensfase die hier onlosmakelijk mee verbonden is.

Zwangerschapsyoga helpt om door middel van ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken de veranderingen in jezelf toe te laten en het ‘oude’ te durven loslaten waardoor er ruimte komt voor nieuw leven.

Tijdens de zwangerschap ben je je vaak extra bewust van je lichaam en gevoelens. Het lichaam verandert onder invloed van hormonen en door het groeien van de baby in de buik. Ook vinden er verschuivingen plaats in het gevoelsleven. Zwangerschapsyoga laat je je zwangerschap bewust beleven. En daarbij helpt het je om de bevalling ontspannen en met vertrouwen in je eigen lichaam tegemoet zien.

Zwangerschapsyoga is een toegepaste vorm van Hatha Yoga. Door ontspanning en ademhaling leer je bewust om te gaan met jezelf, je mogelijkheden, je eigen lichaam en de veranderingen, die je bij jezelf bespeurt.

Aanrader: Het boek 40x Yoga voor zwangeren van Ineke Haverkamp.

Deze tekst is tot stand gekomen i.s.m. Berry Steenbruggen, Hatha Yoga leraar met 25 jaar ervaring in Deventer.

Lees ook de blog van CamBes over haar eerste yogales.

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Gerelateerd

Ik rook, want stress is slechter voor mijn kind = onzin Ik rook, want stress is slechter voor mijn kind = onzin

Peuken stress
Blog: "Ik was zelf ook een echte roker die soms met stress meer dan 1 pakje rookte per dag en soms minder. Maar dat ik verslaafd was, was zeker. Zodra ik zwanger werd ben ik gestopt."

Gratis zoet gif in je eten in Amerika Gratis zoet gif in je eten in Amerika

Gratis zoet gif in je eten
Blog: "Ik heb een rare food craving, waardoor ik soms enorme trek krijg in zure matten. Heerlijk. Alleen Amerikanen stoppen in plaats van suiker, fructose siroop in al het snoepgoed..."

Zwangere buik: is de grootte belangrijk? Zwangere buik: is de grootte belangrijk?

Buikomvang groei zwangerschap
Lees dit artikel als je benieuwd bent wanneer je je buikje gaat zien. Wat betekent de vorm van je buik tijdens zwangerschap? De oorzaak achterhalen van een kleine zwangere buik en meer.

Je reactie op Zwangerschapsyoga

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!