Zwangerschapskwalen en ziekten

   Zwanger    Zwangerschapskwalen    Zwangerschapskwalen   

Urineverlies

Ongewild urineverlies komt veel voor tijdens en na de zwangerschap. Naarmate de zwangerschap vordert kun je hier meer last van krijgen. Hoesten, niezen , bukken en lachen kunnen dit uitlokken. Het komt doordat je baarmoeder op je blaas drukt of door slappe bekkenbodemspieren.

Wat kun je eraan doen?

Je kunt je bekkenbodemspier sterker maken door hem aan te trekken (paar seconden) en weer los te laten. Let op! Overdrijf het niet, want het komt voor dat vrouwen die spieren zo goed getraind hebben, dat ze daarna naar een fysiotherapeut moeten om de boel weer te leren ontspannen. Je kunt in eerste instantie speciale inlegkruisjes gebruiken om je wat zekerder te voelen. Deze kunnen relatief veel vocht opnemen en sluiten geurtjes in.

Andere zwangerschapskwalen

In veel artikelen en boeken vaak zwangerschapskwaaltjes genoemd. Je kunt van deze kwaaltjes echter zo’n last hebben dat wij het houden op kwalen. Veel vrouwen zullen enkele ervan als heel hinderlijk en/of pijnlijk ervaren. Grote meevaller is dat het gros ervan over is zodra je bevallen bent. In onze zwangerschapsupdate week 5 gaan we in op de kwalen die je als zwangere vrouwen zoal kunt hebben en wat je er tegen kunt doen.

De zwangerschapskwalen op een rij

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Zwangerschapsupdate ontvangen?

Dit onderwerp vind je terug in de zwangerschapsupdate van week 5. Meld je aan voor de zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie.

Gerelateerd

Infectieziekten om alert op te zijn Infectieziekten om alert op te zijn

Infectieziekten
Lees over Blaasontsteking, Chlamydia, Griep en andere ziektes en wat het betekent voor je baby.

Jeuk tijdens je zwangerschap Jeuk tijdens je zwangerschap

Jeuk
De oorzaak is niet helemaal duidelijk, maar men vermoed dat onder invloed van zwangerschapshormonen de gal minder goed wordt afgevoerd. Wat kun je eraan doen?

Misselijkheid (zwangerschap braken) Misselijkheid (zwangerschap braken)

1   Misselijkheid
Misselijkheid is de meest voorkomende kwaal onder zwangere vrouwen. Tegelijkertijd is het ook een kwaal die het meest onderbelicht is.

Je reactie op Zwangerschapskwalen

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwangerschapskwalen
Ellen@
Hoera hoera ik ben zwanger! Maar dan wel met alle kwaaltjes, misselijk, overgeven, buikpijn, hoofdpijn en oververmoeid.. Week 9 dus hoop mij met een paar weken beter te voelen!

Leuk om te lezen!