Zwangerschapskwalen en ziekten

   Zwanger    Zwangerschapskwalen    Zwangerschapskwalen   

Urineverlies

Ongewild urineverlies komt veel voor tijdens en na de zwangerschap. Naarmate de zwangerschap vordert kun je hier meer last van krijgen. Hoesten, niezen , bukken en lachen kunnen dit uitlokken. Het komt doordat je baarmoeder op je blaas drukt of door slappe bekkenbodemspieren.

Wat kun je eraan doen?

Je kunt je bekkenbodemspier sterker maken door hem aan te trekken (paar seconden) en weer los te laten. Let op! Overdrijf het niet, want het komt voor dat vrouwen die spieren zo goed getraind hebben, dat ze daarna naar een fysiotherapeut moeten om de boel weer te leren ontspannen. Je kunt in eerste instantie speciale inlegkruisjes gebruiken om je wat zekerder te voelen. Deze kunnen relatief veel vocht opnemen en sluiten geurtjes in.

Andere zwangerschapskwalen

In veel artikelen en boeken vaak zwangerschapskwaaltjes genoemd. Je kunt van deze kwaaltjes echter zo’n last hebben dat wij het houden op kwalen. Veel vrouwen zullen enkele ervan als heel hinderlijk en/of pijnlijk ervaren. Grote meevaller is dat het gros ervan over is zodra je bevallen bent. In onze zwangerschapsupdate week 5 gaan we in op de kwalen die je als zwangere vrouwen zoal kunt hebben en wat je er tegen kunt doen.

De zwangerschapskwalen op een rij

Artikel gelezen en nu?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef je reactie op dit artikel
  3. Deel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie hieronder

Zwangerschapsupdate ontvangen?

Dit onderwerp vind je terug in de zwangerschapsupdate van week 5. Meld je aan voor de zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie.

Meer informatie over zwangerschapskwalen en ervaringen

Anderen lezen nu ook

Infecties tijdens de zwangerschap door dieren Infecties tijdens de zwangerschap door dieren

2   Infecties tijdens de zwangerschap door dieren
Dieren dragen soms ziekteverwekkers bij zich. Contact met dieren brengt daarom een klein risico met zich mee.

Help: mijn baby heeft de hik in mijn buik Help: mijn baby heeft de hik in mijn buik

Help: mijn baby heeft de hik in mijn buik
Wist je dat je baby in je buik de hik kan krijgen? Is dit normaal? Lees alles over het hikken van je baby op ikbenZwanger.com

Mijn ervaring met HG extreme zwangerschapsmisselijkheid Mijn ervaring met HG extreme zwangerschapsmisselijkheid

Mijn ervaring met HG extreme zwangerschapsmisselijkheid
Blog: "Ik was dagen / weken erg beroerd. Misselijk en ook echt een aantal keer per dag overgeven. Dan wordt er gezegd: Ja dat hoort er gewoon bij, even doorbijten, na 12 weken is het over."

Je reactie op Zwangerschapskwalen

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwangerschapskwalen
Ellen@
Hoera hoera ik ben zwanger! Maar dan wel met alle kwaaltjes, misselijk, overgeven, buikpijn, hoofdpijn en oververmoeid.. Week 9 dus hoop mij met een paar weken beter te voelen!

Leuk om te lezen!