Zwangerschapskwalen en ziekten

   Zwanger    Zwangerschapskwalen    Zwangerschapskwalen   

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit ontstaat doordat de gewrichtsbanden die de verschillende botten van je bekken bij elkaar houden verslappen en het kraakbeen verweekt. De botten van je bekken kunnen dan gemakkelijker afzonderlijk van elkaar bewegen. Het goede is dat door de soepelere bekken, de baby bij de bevalling meer ruimte heeft. Het vervelende is dat de bekkeninstabiliteit pijn kan doen. Vooral als je moe bent of net opstaat. De bekkeninstabiliteit begint tussen de 14e en 24e week. Een fysiotherapeut kan je helpen met oefeningen en eventueel een bekkenband.

Andere zwangerschapskwalen

In veel artikelen en boeken vaak zwangerschapskwaaltjes genoemd. Je kunt van deze kwaaltjes echter zo’n last hebben dat wij het houden op kwalen. Veel vrouwen zullen enkele ervan als heel hinderlijk en/of pijnlijk ervaren. Grote meevaller is dat het gros ervan over is zodra je bevallen bent. In onze zwangerschapsupdate week 5 gaan we in op de kwalen die je als zwangere vrouwen zoal kunt hebben en wat je er tegen kunt doen.

De zwangerschapskwalen op een rij

Even zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef hier je reactie op dit artikel
  3. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie

Je reactie op Zwangerschapskwalen

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwangerschapskwalen
Ellen@
Hoera hoera ik ben zwanger! Maar dan wel met alle kwaaltjes, misselijk, overgeven, buikpijn, hoofdpijn en oververmoeid.. Week 9 dus hoop mij met een paar weken beter te voelen!