Je gewicht en lichaam na de bevalling

   Pasgeboren baby    Na de zwangerschap    Lichaam na de bevalling

We willen allemaal op een gegeven moment in de zwangerschap onze oude vertrouwde spijkerbroek weer aan en kijken reikhalzend uit naar het moment waarop de zwangerschap voorbij is en we ons weer in de oude kleren kunnen hijsen. En dan komt daar het moment dat je een paar dagen na de bevalling je kleren uit de kast gaat halen en vervolgens de kraamtranen beginnen te stromen, want ze passen niet.

Misschien herken je dit bovenstaande, misschien ook niet. Het feit is dat alle ex-zwangeren bezig zijn met hun lichaam. Er is namelijk nogal het een en ander gebeurd met jouw lijf. We zetten het eens op een rijtje.

Striae

Je kunt smeren wat je wilt, maar als je er aanleg voor hebt komen ze toch wel. Maak je geen illusies, het is hard maar waar. Striae zijn onomkeerbaar, het onderhuids bindweefsel is (te) ver opgerekt en daardoor gescheurd. Het zal niet meer (volledig) herstellen. Direct na de bevalling zijn de strepen heel rood/paars maar dat verdwijnt geleidelijk tot een witparelmoer. Dat proces kan bij sommigen snel gaan, bij andere jaren in beslag nemen. Je kunt striae krijgen op je buik, billen, armen, benen en je borsten. Niet alleen tijdens de zwangerschap kun je het krijgen, op je borsten kun je zelfs tijdens de stuwing nog striae krijgen.

Even zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef hier je reactie op dit artikel
  3. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie

Je reactie op Lichaam na de bevalling

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.