Je gewicht en lichaam na de bevalling

   Pasgeboren baby    Na de zwangerschap    Lichaam na de bevalling

We willen allemaal op een gegeven moment in de zwangerschap onze oude vertrouwde spijkerbroek weer aan en kijken reikhalzend uit naar het moment waarop de zwangerschap voorbij is en we ons weer in de oude kleren kunnen hijsen. En dan komt daar het moment dat je een paar dagen na de bevalling je kleren uit de kast gaat halen en vervolgens de kraamtranen beginnen te stromen, want ze passen niet.

Misschien herken je dit bovenstaande, misschien ook niet. Het feit is dat alle ex-zwangeren bezig zijn met hun lichaam. Er is namelijk nogal het een en ander gebeurd met jouw lijf. We zetten het eens op een rijtje.

Aambeien

Onder invloed van het hormoon progesteron verslappen de aderen rond je anus, de druk die je baarmoeder op je onderlichaam gaf verhoogde de kans op aambeien, tevens kan verstopping leiden tot het ontstaan van aambeien. Na de bevalling zullen veel vrouwen last hebben van aambeien, door de enorme druk die is uitgeoefend op je onderlichaam.

Wat kun je eraan doen?
Probeer allereerst verstopping te voorkomen door veel te drinken, genoeg te bewegen en vezelrijk te eten (volkorenbrood, zilvervliesrijst, rauwkost en fruit). Aambeien kun je o.a. verzachten met een ijskompres. Bij apotheek of drogist zijn diverse middelen verkrijgbaar om aambeien te bestrijden.

Even zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef hier je reactie op dit artikel
  3. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie

Je reactie op Lichaam na de bevalling

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.