Ontzwangeren

   Pasgeboren baby    Na de zwangerschap    Wat is ontzwangeren?

Wat is ontzwangeren?

Ontzwangeren is de tijd die je lichaam en geest nodig hebben om te herstellen van je zwangerschap en de bevalling. Ze zeggen vaak negen maand op en negen maanden af, maar hoe lang het ontzwangeren precies duurt verschilt per persoon. Het staat voor de tijd die jij nodig hebt om te herstellen en je weer goed te voelen. Als je tijdens je zwangerschap weinig problemen en complicaties hebt gehad en de bevalling is goed verlopen, gaat het ontzwangeren vaak ook sneller. Tot slot heeft de baby hier ook invloed op. Als het met de baby goed gaat, gaat het met jou ook goed en zal dit je minder uitputten, waardoor het herstel sneller zal gaan.

Ontzwangeren en gewicht

Veel vrouwen zijn direct na de bevalling al bezig met hun gewicht en lichaam en willen graag zo snel mogelijk hun oude figuur terug en de extra kilo’s kwijt. Het ontzwangeren begint direct na de bevalling, dan raak je de nodige kilo’s vanzelf al kwijt. De baby weegt bij de geboorde circa 3,5 kilo en de placenta en het vruchtwater zijn goed voor 1,5 kilo. Daarnaast zal een deel van het vocht en vet in de daaropvolgende weken vanzelf verdwijnen. Voor de overige kilo’s zal je zelf aan de slag moeten.

Het is logisch dat je graag zo snel mogelijk wat extra kilo’s kwijt wil, alleen doe dit wel op een verstandige manier. Streng lijnen is geen goed idee om snel te ontzwangeren. Je lichaam heeft de voeding nodig om te herstellen en daarnaast is het ook hard nodig als je borstvoeding geeft. Borstvoeding geven vraagt veel energie en bovendien kunnen er tijdens het lijnen giftige afvalstoffen in de moedermelk terecht komen. Beweging, gezonde voeding en rust zijn essentieel om je weer sneller fit te voelen en de overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Deze manier zorgt er vaak voor dat het ontzwangeren geleidelijk gaat en het resultaat blijvend is.

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Gratis producten meer

Gratis Zwanger- en Babybox aanvragen
Gratis Zwanger- en Babybox aanvragen
Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
Win 1 jaar Pampers luiers + kinderbed
Win 1 jaar Pampers luiers + kinderbed

Beste artikelen over Na de zwangerschap

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Wat is ontzwangeren?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.