Ontzwangeren

   Pasgeboren baby    Na de zwangerschap    Wat is ontzwangeren?

Wat is ontzwangeren?

Ontzwangeren is de tijd die je lichaam en geest nodig hebben om te herstellen van je zwangerschap en de bevalling. Ze zeggen vaak negen maand op en negen maanden af, maar hoe lang het ontzwangeren precies duurt verschilt per persoon. Het staat voor de tijd die jij nodig hebt om te herstellen en je weer goed te voelen. Als je tijdens je zwangerschap weinig problemen en complicaties hebt gehad en de bevalling is goed verlopen, gaat het ontzwangeren vaak ook sneller. Tot slot heeft de baby hier ook invloed op. Als het met de baby goed gaat, gaat het met jou ook goed en zal dit je minder uitputten, waardoor het herstel sneller zal gaan.

Ontzwangeren en gewicht

Veel vrouwen zijn direct na de bevalling al bezig met hun gewicht en lichaam en willen graag zo snel mogelijk hun oude figuur terug en de extra kilo’s kwijt. Het ontzwangeren begint direct na de bevalling, dan raak je de nodige kilo’s vanzelf al kwijt. De baby weegt bij de geboorde circa 3,5 kilo en de placenta en het vruchtwater zijn goed voor 1,5 kilo. Daarnaast zal een deel van het vocht en vet in de daaropvolgende weken vanzelf verdwijnen. Voor de overige kilo’s zal je zelf aan de slag moeten.

Het is logisch dat je graag zo snel mogelijk wat extra kilo’s kwijt wil, alleen doe dit wel op een verstandige manier. Streng lijnen is geen goed idee om snel te ontzwangeren. Je lichaam heeft de voeding nodig om te herstellen en daarnaast is het ook hard nodig als je borstvoeding geeft. Borstvoeding geven vraagt veel energie en bovendien kunnen er tijdens het lijnen giftige afvalstoffen in de moedermelk terecht komen. Beweging, gezonde voeding en rust zijn essentieel om je weer sneller fit te voelen en de overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Deze manier zorgt er vaak voor dat het ontzwangeren geleidelijk gaat en het resultaat blijvend is.

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Informatie over Na de zwangerschap en ervaringen

Ontzwangeren Ontzwangeren

Ontzwangeren
Ontzwangeren

Op gewicht na je bevalling: dit zijn de tips Op gewicht na je bevalling: dit zijn de tips

Gewicht na bevalling tips
Om zo snel mogelijk weer op je oude gewicht terug te komen, kun je vast en zeker wel wat tips gebruiken. Deze tips met betrekking tot afvallen na je zwangerschap kunnen je zeker van pas

Wanneer met bekkeninstabiliteit gaan werken na verlof? Wanneer met bekkeninstabiliteit gaan werken na verlof?

Bekkeninstabiliteit en werken
Blog: "Werken? Je dacht toch zeker niet dat je al zou kunnen gaan werken na je bevalling, terwijl je al sinds week 20 van je zwangerschap in de ziektewet zit door bekkeninstabiliteit?"

Je gewicht en lichaam na de bevalling Je gewicht en lichaam na de bevalling

Lichaam na de bevalling
We willen allemaal op een gegeven moment in de zwangerschap onze oude vertrouwde spijkerbroek weer aan en kijken reikhalzend uit naar het moment waarop de zwangerschap voorbij is.

Op voedings BH jacht - goede mooie voedingsbh met beugels Op voedings BH jacht - goede mooie voedingsbh met beugels

Op voedings BH jacht
Blog: "Op een bepaald moment was de maat vol. Ik wilde me weer goed voelen in mijn kleding en met name met betrekking tot mijn bh. Ik ging op voedingsbh jacht."

Janneke is nu mama: Hoe word je weer jezelf na de bevalling Janneke is nu mama: Hoe word je weer jezelf na de bevalling

1   Mama en mijzelf zijn
Blog: "Een beetje meer tijd in mezelf steken heeft nog nooit zoveel opgeleverd. Ik ben nog steeds mama, maar voel me steeds vaker weer Janneke. Een verbeterde versie van mezelf."

De Mama metamorfose | Ontzwangeren na de bevalling De Mama metamorfose | Ontzwangeren na de bevalling

De Mama metamorfose
Blog: "Ze zeggen weleens 9 maanden op en 9 maanden af, maar ik denk dat het ontzwangeren gewoon wat langer nodig heeft. En dat je nog niet hersteld bent als je weer in je gewone kleding kunt."

Je reactie op Wat is ontzwangeren?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!