Ontzwangeren

   Pasgeboren baby    Na de zwangerschap    Wat is ontzwangeren?

Wat is ontzwangeren?

Ontzwangeren is de tijd die je lichaam en geest nodig hebben om te herstellen van je zwangerschap en de bevalling. Ze zeggen vaak negen maand op en negen maanden af, maar hoe lang het ontzwangeren precies duurt verschilt per persoon. Het staat voor de tijd die jij nodig hebt om te herstellen en je weer goed te voelen. Als je tijdens je zwangerschap weinig problemen en complicaties hebt gehad en de bevalling is goed verlopen, gaat het ontzwangeren vaak ook sneller. Tot slot heeft de baby hier ook invloed op. Als het met de baby goed gaat, gaat het met jou ook goed en zal dit je minder uitputten, waardoor het herstel sneller zal gaan.

Ontzwangeren en gewicht

Veel vrouwen zijn direct na de bevalling al bezig met hun gewicht en lichaam en willen graag zo snel mogelijk hun oude figuur terug en de extra kilo’s kwijt. Het ontzwangeren begint direct na de bevalling, dan raak je de nodige kilo’s vanzelf al kwijt. De baby weegt bij de geboorde circa 3,5 kilo en de placenta en het vruchtwater zijn goed voor 1,5 kilo. Daarnaast zal een deel van het vocht en vet in de daaropvolgende weken vanzelf verdwijnen. Voor de overige kilo’s zal je zelf aan de slag moeten.

Het is logisch dat je graag zo snel mogelijk wat extra kilo’s kwijt wil, alleen doe dit wel op een verstandige manier. Streng lijnen is geen goed idee om snel te ontzwangeren. Je lichaam heeft de voeding nodig om te herstellen en daarnaast is het ook hard nodig als je borstvoeding geeft. Borstvoeding geven vraagt veel energie en bovendien kunnen er tijdens het lijnen giftige afvalstoffen in de moedermelk terecht komen. Beweging, gezonde voeding en rust zijn essentieel om je weer sneller fit te voelen en de overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Deze manier zorgt er vaak voor dat het ontzwangeren geleidelijk gaat en het resultaat blijvend is.

Artikel gelezen en nu?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef je reactie op dit artikel
  3. Deel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie hieronder

Anderen lezen nu ook

Je oude figuur terug na de bevalling Je oude figuur terug na de bevalling

Je oude figuur terug na de bevalling
Je oude spijkerbroek passen na de bevalling? Na ongeveer tien tot zestien kilo aangekomen te zijn tijdens de zwangerschap, gaat dat helaas niet zomaar.

6 manieren om weer van je lichaam te houden na zwangerschap 6 manieren om weer van je lichaam te houden na zwangerschap

6 manieren om weer van je lichaam te houden na zwangerschap
Tijdens een zwangerschap wordt je lichaam aan drastische veranderingen onderworpen. Wij presenteren 6 manieren om weer van je lichaam te leren houden na de zwangerschap & bevalling!

Op gewicht na je bevalling: dit zijn de tips Op gewicht na je bevalling: dit zijn de tips

Op gewicht na je bevalling: dit zijn de tips
Om zo snel mogelijk weer op je oude gewicht terug te komen, kun je vast en zeker wel wat tips gebruiken. Deze tips met betrekking tot afvallen na je zwangerschap kunnen je zeker van pas

Je reactie op Wat is ontzwangeren?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!