Ontzwangeren

   Geboorte    Baby en moeder    Wat is ontzwangeren?

Wat is ontzwangeren?

Ontzwangeren is de tijd die je lichaam en geest nodig hebben om te herstellen van je zwangerschap en de bevalling. Ze zeggen vaak negen maand op en negen maanden af, maar hoe lang het ontzwangeren precies duurt verschilt per persoon. Het staat voor de tijd die jij nodig hebt om te herstellen en je weer goed te voelen. Als je tijdens je zwangerschap weinig problemen en complicaties hebt gehad en de bevalling is goed verlopen, gaat het ontzwangeren vaak ook sneller. Tot slot heeft de baby hier ook invloed op. Als het met de baby goed gaat, gaat het met jou ook goed en zal dit je minder uitputten, waardoor het herstel sneller zal gaan.

Ontzwangeren en gewicht

Veel vrouwen zijn direct na de bevalling al bezig met hun gewicht en lichaam en willen graag zo snel mogelijk hun oude figuur terug en de extra kilo’s kwijt. Het ontzwangeren begint direct na de bevalling, dan raak je de nodige kilo’s vanzelf al kwijt. De baby weegt bij de geboorde circa 3,5 kilo en de placenta en het vruchtwater zijn goed voor 1,5 kilo. Daarnaast zal een deel van het vocht en vet in de daaropvolgende weken vanzelf verdwijnen. Voor de overige kilo’s zal je zelf aan de slag moeten.

Advertentie

Het is logisch dat je graag zo snel mogelijk wat extra kilo’s kwijt wil, alleen doe dit wel op een verstandige manier. Streng lijnen is geen goed idee om snel te ontzwangeren. Je lichaam heeft de voeding nodig om te herstellen en daarnaast is het ook hard nodig als je borstvoeding geeft. Borstvoeding geven vraagt veel energie en bovendien kunnen er tijdens het lijnen giftige afvalstoffen in de moedermelk terecht komen. Beweging, gezonde voeding en rust zijn essentieel om je weer sneller fit te voelen en de overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Deze manier zorgt er vaak voor dat het ontzwangeren geleidelijk gaat en het resultaat blijvend is.

Advertentie

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger.com

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Leuk om te lezen

Anderen lezen nu ook

Originele kraamkado

Originele kraamkado's voor in de kraammand
Bij de geboorte van onze kinderen namen mijn ouders traditiegetrouw een kraammand mee. In die versierde mand of doos zaten tien cadeautjes. De kraamperiode duurde immers tien dagen.

Op gewicht na je bevalling: dit zijn de tips

Op gewicht na je bevalling: dit zijn de tips
Om zo snel mogelijk weer op je oude gewicht terug te komen, kun je vast en zeker wel wat tips gebruiken. Deze tips met betrekking tot afvallen na je zwangerschap kunnen je zeker van pas

9 dingen die niemand je vertelt over het moederschap

9 dingen die niemand je vertelt over het moederschap
Het moederschap is niet alleen maar leuk en genieten! Het is soms best pittig en een verandering in je leven die de nodige strubbelingen met zich meebrengt.

Je reactie op Wat is ontzwangeren?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.