Het zwangerschapsverhaal van Carla

   Zwanger    Blogs zwangerschap     Zwangerschap van Carla

blog over zwangerschap en mama zijn

Carla   •   20 February 2016
   Volg je mij ook?
Schrijf je nu in
en krijg de mooiste blogs in je mail

Ik wil zwanger worden...

"Eigenlijk is het wel grappig, want juist door mijn nieuwe baan ben ik gaan nadenken over een tweede kindje... Ik zal dat even uitleggen, alle aanstaande mama's komen natuurlijk op controle bij de verloskundige om te kijken of alles goed gaat met haar en het kindje. En dan op het einde laat de verloskundige het hartje horen. Het geklop van alle hartjes die ik hoor op een dag heeft mij weer aan het denken gezet! Ik kwam op een gegeven moment thuis en tijdens het eten zat Lucas bij ons aan tafel en hij was zoals gewoonlijk weer de show aan het stelen... "Wat een heerlijk mannetje hé" zei ik tegen me man en begon zo voorzichtig over een tweede kindje, omdat ik niet echt wist hoe hij zou reageren. Maar hij vond het helemaal leuk! Ik maakte me strip van de pil af en kon daarna gaan dromen over een tweede kindje.
Met mijn zoontje ben ik -nadat ik gestopt was met de pil- 3 keer ongesteld geweest en werd toen zwanger (wat ook al heel snel was).

Direct heb ik een nieuw potje foliumzuur gekocht, ik dacht dat ik nog een half potje van mijn eerste zwangerschap maar die was toch al op. Natuurlijk gelijk weer nieuwe gehaald, het verkleint het risico dat je kindje met ernstige aandoeningen geboren word. Erg belangrijk dus!"

Tips: Wat kan je doen vóórdat je zwanger bent?

Zoek voorafgaand aan de zwangerschap uit of je de vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) hebt gehad. Deze vaccinatie zit in het Rijksvaccinatieprogramma. Heb je de vaccinatie gehad, dan ben je beschermd tegen deze ziekten. Bovendien is je kind dan beschermd tijdens de zwangerschap en de eerste maanden na de bevalling. Behalve door vaccinatie kun je ook beschermd zijn tegen sommige ziekten doordat je een ziekte hebt doorgemaakt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij waterpokken.

Als je tijdens je werk een verhoogde kans loopt op een infectie, vertel dan je werkgever dat je zwanger wilt worden. Je werkgever of de bedrijfsarts kan je informeren over eventuele risico’s en beschermende maatregelen.

Bestaat de kans dat je een seksueel overdraagbare aandoening (soa) heeft? Laat je onderzoeken, want soa‘s kunnen problemen bij uw ongeboren kind veroorzaken. Voorkom dat je een soa oploopt, vóór en tijdens de zwangerschap.

Wat kan ik doen vóórdat ik zwanger ben? Bron RIVM

Ik ben zwanger!

"Ik had in me hoofd dat een tweede kindje ook ongeveer wel 3 maanden zou duren. Nou mooi niet. Na de eerste keer was het al raak! Natuurlijk niet te geloven. Dat hadden we absoluut niet verwacht, zo snel. We waren echt helemaal blij, we zijn al een gezinnetje en straks met een tweede kindje helemaal!

Ik moest vandaag ook echt nog een keer de zwangerschapstesten bekijken die ik gedaan had, ik kan het eigenlijk niet geloven dat ik de eerste keer al zwanger ben geraakt... Als ik er aan terug denk was de test ook echt een spannend moment. Ik had 2 Predictor testen gehaald want volgens die testen kan je 4 dagen voor je NOD al testen, ik dacht die moet ik hebben.

Ik was s`ochtends mijn huis aan het schoonmaken en lekker aan het rommelen. Ik moest op een gegeven moment naar de wc en bedacht in een paar seconde, ik kan net zo goed nu al een test doen want ik heb er toch 2... De test uitgepakt en gedaan wat ik moest doen.
Maar na een kwartier nog steeds niks ik dacht misschien toch nog te vroeg. Ik had de test horizontaal weggelegd in de prullenbak, misschien komt het streepje wel later. Altijd positief blijven je weet het maar nooit. Ik moest middags werken en had eigenlijk helemaal niet meer aan de test gedacht. Ik kwam thuis begon met koken en na het eten heb ik mijn zoontje in bad gedaan en toen bedacht ik me ineens ojah laat ik nog eens even in de prullenbak kijken. En ja hoor, ik moest goed kijken, maar er stond een heeeeeel licht streepje! Het leek wel of mijn hart stil stond... Ik rende naar mijn man en liet hem zien. We waren allebei super blij. Ik had natuurlijk nog een test die heb ik twee dagen later gedaan en daar kwamen twee dikke rode strepen tevoorschijn..."

Een zwangerschapstest kun je voordelig online bestellen, bij Testjezelf.nu (Gratis verzending!) en bij Bol .com

Zwangerschap week 6

"Ik ben nu 6 weken zwanger en voel me tot nu toe best goed, soms ben ik wel erg moe maar gelukkig slaapt mijn zoontje nog twee keer op een dag, dus als hij lekker naar zijn bedje gaat zoek ik mijn bed ook even op.
Ik moest echt wel weer aan het idee wennen, we hadden niet verwacht dat het al zo snel zou lukken. Je gaat overal weer over nadenken, DE BEVALLING, meubeltjes, tweelingwagen. Word het een jongen of een meisje? Wil ik weten wat het wordt? Wanneer gaan we het vertellen tegen familie en vrienden?
Waar ik ook veel over nadenk is een miskraam. Je hoort dat zoveel… zo veel vrouwen hebben een miskraam gehad en bij mij in de familie ook echt elke vrouw! Dus dat maakt het extra spannend of het allemaal wel goed gaat, we hopen natuurlijk van wel.
Ik heb tijdens mijn eerste zwangerschap een boek gekocht waarin elke week van je zwangerschap staat beschreven. Hoe groot je kindje nu is en wat je wel en niet mag eten enz enz…Ik heb het eerste hoofdstuk al gelezen…

Eigenlijk lijkt ons kindje gek gezegd nu op een pinda, het is allemaal nog zo klein. Toch klopt het hartje al en heeft het al een wervelkolom en hersenen en een zenuwstelsel. Niet te geloven en het is pas 6 weken oud! De dag dat ik de zwangerschapstest had gedaan had ik nog een heerlijk medium gebakken biefstukje op, helemaal vergeten dat ik dat eigenlijk niet meer mag eten. Ik moest ook echt weer even na kijken wat ik nou wel en niet mag eten. Maar nadat ik het weer had gelezen was het allemaal weer helder.
De verloskundige heb ik ook al gebeld, ik heb 2 maart een eerste afspraak en dan word er ook een eerste echo gemaakt. Super spannend allemaal, we hebben er super veel zin in!!!"

Tips Wat wel en niet eten?

Producten die door en door verhit zijn en kort na bereiding worden gegeten zijn veilig.

  • Eet geen zachte kaas gemaakt van rauwe, ongepasteuriseerde melk (‘au lait cru’) en drink geen rauwe melk. Ook kaas die u in de supermarkt koopt kan van rauwe melk gemaakt zijn, kijk dus goed op de verpakking. Brie en camembert kunt u eten als deze van gepasteuriseerde melk (au lait pasteurisé) zijn gemaakt.
  • Eet vlees, vis of schaal-/schelpdieren alleen als ze goed gaar zijn. Eet geen vleeswaren die zijn gemaakt van rauw vlees, zoals filet américain, tartaar, ossenworst of carpaccio en laat ook gefermenteerde worsten (cervelaatworst, chorizo, salami) liever staan.
  • Eet geen voorverpakte gerookte vis.
  • Lees voor aankoop en consumptie het etiket van levensmiddelen goed door. Vaak staan daar aanwijzingen over risico’s.

Wat wel en niet eten? bron: RIVM

Zwangerschap week 7

"We zijn al bijna weer in week 7 van mijn zwangerschap, wat gaat het nu eigenlijk al hard! Het lijkt wel nu ik al een kindje hebt dat de tijd veel harder gaat. Je bent veel meer met andere dingen bezig, wat eigenlijk wel beter is want tijdens de zwangerschap van mijn zoontje las ik elke dag dezelfde bladzijde in de hoop dat er al wat veranderd was!

De laatste paar dagen ben ik wel erg misselijk geweest. Ik had eigenlijk gehoopt dat ik er na 6 weken geen last meer van zou hebben. Maar helaas! Het begint bij mij alleen wel s`avonds als ik aan het koken ben. Ik heb dan erg honger maar als ik dan aan het koken ben veranderd mijn eetlust in misselijkheid. Het blijft dan uiteindelijk bij een schaaltje yoghurt!
Wat ook niet helemaal erg is want tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik 20 KILO aangekomen dat wil ik echt nooit meer! Ik at toen alles wat los en vast zat…
Ik ga nu echt opletten wat ik eet, ik zou graag na deze zwangerschap heel graag mijn eigen lichaam weer terug willen….."

Zwangerschap week 8

"Alweer 7 weken zwanger! Eigenlijk alweer bijna 8 weken zwanger, het gaat echt super hard de tijd!
Volgende week dinsdag heb ik mijn eerste echo, ik vind het allemaal zo spannend. Ik ben nu ook veel meer bezig met een miskraam, dat had ik met mijn eerste zwangerschap helemaal niet. Ik heb aan het begin ook erg last van mijn onderbuik gehad, onwijze kramp! Daar werd ik ook heel onzeker van… Maar tot nu toe ben ik nog steeds niet ongesteld geworden. GELUKKIG! Ik ben ook de afgelopen twee weken onwijs misselijk geweest en dan vooral in de avond. Het koken gaat me niet gemakkelijk af. Lang leve de kant en klaar maaltijden! Ik heb tegen me man gezegd even een paar weekjes volhouden dit eten, als de misselijkheid weer voorbij is maak ik het goed met je!

Ik heb ook sinds deze week in een keer best veel puistjes gekregen, dat is iets wat ik mijn eerste zwangerschap ook helemaal niet had! (misschien word het dan toch een meisje).

Daar kan ik ook zo over twijfelen, wil ik het nou wel of niet weten! Hoe ik er nu over denk toch maar niet, toen met mijn eerste zwangerschap vond ik het ook echt een verrassing..De enigste reden waarom ik het zou willen weten is voor het kamertje.. Ook daar zullen we uiteindelijk ook wel weer uitkomen hoe we die gaan inrichten.

kinderkleding met opdruk

Ik kan ook niet geloven dat ons kindje nu nog zo klein is maar toch al het begin van armpjes en beentjes heeft! Echt een wonder…
Een paar weekjes terug was het nog een kikkervisje, maar het begint nu al een echt mensje te worden met een hartje en een zenuwstelsel. Ongelooflijk!
Ik hoop ook stiekem dat we volgende week met de echo het hartje kunnen horen. De ene verloskundige zegt dat het kan met 8 weken en de andere verloskundige zegt dat het pas met 11 tot 12 weken kan! Laten we hopen op een mooie hartslag.

Ik vind het ook zo moeilijk om me mond te houden tegen iedereen! Het liefst zeg ik tegen iedereen dat ik zwanger ben. Bij mijn vorige zwangerschap had ik ook wel een beetje last van kwaaltjes ( niet zo erg als nu) toen ik het eenmaal verteld had tegen iedereen had ik nergens meer last van! Toch wachten we nog maar even. Mijn moeder is over 2 weken jarig en dan is gelijk heel mijn familie bij elkaar dan willen we het zeggen.
Ik heb een shirtje voor mijn zoontje laten maken, met de tekst erop: ik ben stoer want ik word een hele grote broer!  Die doen we dan aan al gaan we naar me moeders verjaardag. Ben benieuwd hoe iedereen reageert, niemand verwacht het volgens mij van ons, daarom des te leuker!"

TIP: Bekijk de allerleukste kinderkledingwinkels met bedrukking.

Zwangerschap week 9

"Alweer 9 weken zwanger!! De tijd vliegt... Alleen de misselijkheid is jammer genoeg niet minder geworden. Het is zelfs zo erg dat ik zelfs moet spugen in de ochtend! Ik had eigenlijk gehoopt dat nadat we verteld hadden dat we een tweede kindje krijgen dat het allemaal wat zou wegzakken, maar helaas... Het hoort erbij zeggen ze! Met mijn eerste zwangerschap had ik bijna nergens last van, soms wel een beetje moe en aan het begin wel misselijk. Dat was eigenlijk snel weer over. Ik hoop dat het ongeveer nog een week of 3 duurt en hopelijk zakt het daarna weer wat af! Positief blijven he!!

Het is ook niet te geloven wat er allemaal op dit moment met het kindje gebeurt! Het heeft nu duidelijke handjes en voetjes, de urinewegen worden gemaakt en zelfs de oren gaan beginnen met groeien... Ook rond deze weken word de placenta aangemaakt waardoor ons kindje zijn voeding krijgt... Het is echt ongelooflijk als je dat allemaal leest! Echt wonderbaarlijk. Volgende week gaan we weer voor een echo, ik ben echt benieuwd wat er dan allemaal alweer te zien is aan ons kindje..."

Tips tegen misselijkheid

Drink en eet meteen iets bij het wakker worden, dus nog vóór het opstaan! De partner kan ontbijt op bed brengen (zoals een kopje thee en een beschuitje), maar het is ook mogelijk 's avonds alvast wat klaar te zetten, zoals een cracker, rijstewafel of een krentenbol. Regelmatig eten helpt vaak om de misselijkheid tegen te gaan. Eet bijvoorbeeld een boterham of wat fruit tussen de maaltijden door. Drink voldoende, zeker als de misselijkheid gepaard gaat met braken.

Zwangerschap week 10

echo 10 weken

"Alweer 10 weken zwanger!! We hebben afgelopen week een echo gehad, het zag er gelukkig allemaal goed uit. Het kindje bewoog al alle kanten op. Het hartje klopte als een speer! Het was erg goed om te zien dat het tot nu toe allemaal zo goed gaat met ons kindje. Ik moest alleen nog wel over 2 weken een keertje terug komen want ze kon nu nog niet zo goed zien hoever ik nou precies was. Je moet voordat je naar een echobureau gaat 1,5 uur van de te voren heel veel drinken zodat je daar met een volle blaas komt, zo kunnen ze het kindje beter bekijken en beoordelen. Ik was dat helemaal vergeten en had dus nog van te voren geplast.

Met mezelf gaat het alleen niet zo best! De misselijkheid is nog steeds niet weg en het lijkt wel of de moeheid steeds erger wordt… Misschien komt dat nu ook wel omdat er al een kleintje loopt, die ook nog is echt een dondersteen is! Maar ook heel erg grappig is…
Ik ben wel heel erg blij dat iedereen het nu weet, ze kunnen dat toch meer rekening met je houden. Net zo als vandaag heeft me moeder me geholpen met het schoonmaken van ons huis. Dat was ook erg hard nodig! Ik doe af en toe wel wat maar heb er niet zo heel veel zin in…Ik ben er ook echt veel te moe voor. ( hahaha)

Het is eigenlijk ook niet te geloven, ons kindje is nu 10 weken oud en 5 cm groot. En alles zit er al op en aan… Op de echo zagen we al armen en benen heen en weer gaan. De verloskundige zag zelfs al het maagje en de hartkamers. Echt niet te geloven allemaal! Eigenlijk hoeft het kindje nu alleen nog maar te groeien…

Jullie zullen wel denken, mijn verhalen worden ook steeds korter!  Ik kan me niet zo goed concentreren de laatste tijd, ik hoop dat het snel weer komt.

Groetjes, Carla"

Van onze blogger Carla

blog over zwangerschap en mama zijn

Carla   •      Volg je mij ook?
Ik ben blogger bij ikbenZwanger

Een tijdje geleden is mij gevraagd of ik stukjes wilde schrijven over hoe ik mijn zwangerschap ervaar en hoe ik me voel tijdens mijn zwangerschap.
Dat leek me erg leuk! Ik ben gelijk begonnen met schrijven!
Ik ben 23 jaar en leid een heel gelukkig leven samen met mijn man Frank en mijn zoontje Lucas van bijna 1 jaar! Ik werk sinds kort bij een verloskundige praktijk als assistente.
Volg hier mijn zwangerschap...


Lees het vervolg: Carla wil zwanger worden
   Volg je mij ook?

(Bijna) zwangere bloggers gezocht

Vind je het leuk om te bloggen? We zoeken weer nieuwe bloggers! Wil je ook bloggen over je kinderwens, zwangerschap, bevalling of baby? Mail ons!

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Shop nu boeken over zwangerschap meer

Help! Ik heb mijn vrouw z
Help! Ik heb mijn vrouw z
Mama
Mama
Babyboom Zwanger zap Boek
Babyboom Zwanger zap Boek

Beste artikelen over Blogs zwangerschap

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Zwangerschap van Carla

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Zwangerschap van Carla
Jono
Hoi, gaat de blog nog verder dan 10 weken? En hoeveel schelen de kindjes in leeftijd?