Bevalling opwekken

   Geboorte    Bevalling en geboorte    Bevalling opwekken

De bevalling

Na gemiddeld 40 weken zwangerschap komt de bevalling in zicht. De meeste vrouwen zijn er na  negen maanden ook wel aan toe om te bevallen, zijn hun grote buik zat en erg benieuwd naar de baby. Maar wanneer zal je gaan bevallen en hoe merk je dat de bevalling begint? Hoe voelt een echte wee en hoe voelt een oefen wee? Wat gaat er gebeuren als ze de bevalling opwekken? Allemaal vragen die aan het einde van je zwangerschap door je hoofd gaan. Op ikbenZwanger.com lees je alles over hoe een bevalling begint, hoe ze een bevalling opwekken en kun je ook bevallingsverhalen van anderen lezen.

Bevalling opwekken

Van alle zwangerschappen duurt de helft langer dan 40 weken. Eén op de vier zwangere vrouwen is na 41 weken nog zwanger en 6 van de 100 vrouwen haalt zelfs de 42 weken. In dat geval spreek je van een serotiene zwangerschap. Je bent dan overtijd en de bevalling opwekken kan dan noodzakelijk zijn. Uit onderzoek is gebleken dat strippen soms ook zinvol kan zijn als je tussen de 41 en 42 weken zwanger bent. De verloskundige probeert dan met twee vingers bij de vliezen te komen en deze los te maken van de baarmoederwand. Deze  handeling zorgt ervoor dat je lichaam prostaglandine aanmaakt dat ervoor zorgen dat de bevalling op gang komt.

Komt de bevalling niet vanzelf op gang, dan zullen ze de bevalling opwekken. Hoe ze dat zullen doen hangt af de verweking van je baarmoedermond. Als deze verweekt is en er is al ontsluiting, wordt er vaak direct een infuus aangesloten. Maar als de baarmoedermond nog niet rijp is, dat zullen ze hierbij helpen door middel van het toedienen van hormonen of het plaatsen van een ballonkatheter.

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Informatie over Bevalling en geboorte en ervaringen

yourappic

Appic Moments om nooit meer te vergeten
Het eerste jaar met je baby vliegt om en je denkt dat je alles onthoudt, maar achteraf ben je zoveel prachtige momenten met je baby vergeten die nooit meer terug te halen zijn... Leg ze nu digitaal vast! De YourAppic app helpt je

Je reactie op Bevalling opwekken

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leestips