Bevalling opwekken

   Geboorte    Bevalling en geboorte    Bevalling opwekken

De bevalling

Na gemiddeld 40 weken zwangerschap komt de bevalling in zicht. De meeste vrouwen zijn er na  negen maanden ook wel aan toe om te bevallen, zijn hun grote buik zat en erg benieuwd naar de baby. Maar wanneer zal je gaan bevallen en hoe merk je dat de bevalling begint? Hoe voelt een echte wee en hoe voelt een oefen wee? Wat gaat er gebeuren als ze de bevalling opwekken? Allemaal vragen die aan het einde van je zwangerschap door je hoofd gaan. Op ikbenZwanger.com lees je alles over hoe een bevalling begint, hoe ze een bevalling opwekken en kun je ook bevallingsverhalen van anderen lezen.

Bevalling opwekken

Van alle zwangerschappen duurt de helft langer dan 40 weken. Eén op de vier zwangere vrouwen is na 41 weken nog zwanger en 6 van de 100 vrouwen haalt zelfs de 42 weken. In dat geval spreek je van een serotiene zwangerschap. Je bent dan overtijd en de bevalling opwekken kan dan noodzakelijk zijn. Uit onderzoek is gebleken dat strippen soms ook zinvol kan zijn als je tussen de 41 en 42 weken zwanger bent. De verloskundige probeert dan met twee vingers bij de vliezen te komen en deze los te maken van de baarmoederwand. Deze  handeling zorgt ervoor dat je lichaam prostaglandine aanmaakt dat ervoor zorgen dat de bevalling op gang komt.

Komt de bevalling niet vanzelf op gang, dan zullen ze de bevalling opwekken. Hoe ze dat zullen doen hangt af de verweking van je baarmoedermond. Als deze verweekt is en er is al ontsluiting, wordt er vaak direct een infuus aangesloten. Maar als de baarmoedermond nog niet rijp is, dat zullen ze hierbij helpen door middel van het toedienen van hormonen of het plaatsen van een ballonkatheter.

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Gratis producten meer

De Roze Doos
De Roze Doos
Win 1 jaar Pampers luiers + kinderbed
Win 1 jaar Pampers luiers + kinderbed
Gratis de blije doos NU met Nijntje rammelaar
Gratis de blije doos NU met Nijntje rammelaar

Beste artikelen over Bevalling en geboorte

Voorbereiden op de bevalling thuis of de ziekenhuisbevalling? Na gemiddeld veertig weken zwangerschap is het moment daar: de bevalling. De meeste vrouwen zijn er na negen maanden niet alleen praktisch, maar ook geestelijk aan toe om te bevallen. Lees onze beste artikelen en blogs:
Komt een tweede baby eerder? »
Klaar voor de bevalling? »
Bevallen op uitgerekende datum »
Van onderen scheren bevalling »
Meer dan 40 weken zwanger »
Hoe voelt een wee? »
Eerder of later bevallen 3e »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Bevalling opwekken

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.