Bevalling opwekken

   Geboorte    Bevalling en geboorte    Bevalling opwekken

De bevalling

Na gemiddeld 40 weken zwangerschap komt de bevalling in zicht. De meeste vrouwen zijn er na  negen maanden ook wel aan toe om te bevallen, zijn hun grote buik zat en erg benieuwd naar de baby. Maar wanneer zal je gaan bevallen en hoe merk je dat de bevalling begint? Hoe voelt een echte wee en hoe voelt een oefen wee? Wat gaat er gebeuren als ze de bevalling opwekken? Allemaal vragen die aan het einde van je zwangerschap door je hoofd gaan. Op ikbenZwanger.com lees je alles over hoe een bevalling begint, hoe ze een bevalling opwekken en kun je ook bevallingsverhalen van anderen lezen.

Bevalling opwekken

Van alle zwangerschappen duurt de helft langer dan 40 weken. Eén op de vier zwangere vrouwen is na 41 weken nog zwanger en 6 van de 100 vrouwen haalt zelfs de 42 weken. In dat geval spreek je van een serotiene zwangerschap. Je bent dan overtijd en de bevalling opwekken kan dan noodzakelijk zijn. Uit onderzoek is gebleken dat strippen soms ook zinvol kan zijn als je tussen de 41 en 42 weken zwanger bent. De verloskundige probeert dan met twee vingers bij de vliezen te komen en deze los te maken van de baarmoederwand. Deze  handeling zorgt ervoor dat je lichaam prostaglandine aanmaakt dat ervoor zorgen dat de bevalling op gang komt.

Komt de bevalling niet vanzelf op gang, dan zullen ze de bevalling opwekken. Hoe ze dat zullen doen hangt af de verweking van je baarmoedermond. Als deze verweekt is en er is al ontsluiting, wordt er vaak direct een infuus aangesloten. Maar als de baarmoedermond nog niet rijp is, dat zullen ze hierbij helpen door middel van het toedienen van hormonen of het plaatsen van een ballonkatheter.

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Informatie over Bevalling en geboorte en ervaringen

yourappic

Appic Moments om nooit meer te vergeten
Het eerste jaar met je baby vliegt om en je denkt dat je alles onthoudt, maar achteraf ben je zoveel prachtige momenten met je baby vergeten die nooit meer terug te halen zijn... Leg ze nu digitaal vast! De YourAppic app helpt je

Alles wat je moet weten over de slijmprop Alles wat je moet weten over de slijmprop

Alles over de slijmprop
Tijdens de zwangerschap kun je de slijmprop verliezen. De slijmprop heeft een belangrijke functie. Wat is de slijmprop, wanneer verlies je de slijmprop en waar je op moet letten?

Ik pies in mijn broek Ik pies in mijn broek

Urineverlies
Dat je niet meer alleen van het lachen in je broek piest is helaas voor veel vrouwen een gegeven zodra ze zwanger zijn of zijn bevallen. Maar daar is iets aan te doen! Lees mee

Hoe zal je bevalling beginnen? Hoe zal je bevalling beginnen?

1   Hoe begint de bevalling?
Met de uitgerekende datum in zicht vraagt elke zwangere zich af hoe de bevalling zal beginnen. Wat zijn de voortekenen van een bevalling? Aan welke symptomen kun je een bevalling herken

Placenta eten na je bevalling? Wel of niet gezond? Placenta eten na je bevalling? Wel of niet gezond?

Placenta eten na de bevalling?
Sommige mensen nemen de naam moeder-koek zo letterlijk, dat ze na de geboorte de placenta eten! Waarom ze dat doen? Van moederkoek-hachee tot placenta-smoothies! Volg jij deze hype?

De ontsluiting tijdens je bevalling De ontsluiting tijdens je bevalling

De ontsluiting
Voordat je je kindje in je armen kunt sluiten, moet je eerst nog de bevalling door en dan vooral de ontsluitingsfase. Wat is nu precies ontsluiting? Wij leggen het je uit.

Persen bij de bevalling Persen bij de bevalling

Persen bij de bevalling
Als je volledige ontsluiting hebt, mag je gaan persen. De ontsluitingsweeën gaan over in persweeën. Het is het laatste stuk voor de geboorte.

Te vroeg geboren: prematuur Te vroeg geboren: prematuur

Vroeg geboren Prematuur
Je baby is te vroeg geboren wanneer je bevalt voor de 37ste week van je zwangerschap. De term die hiervoor wordt gebruikt is prematuur.

Je reactie op Bevalling opwekken

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!