Ontspannen en ontspanningsoefeningen

   Zwanger    Zwangerschapskwalen    Ontspannen

Het is belangrijk dat je goed uitgerust en ontspannen aan je bevalling begint. Vind je het moeilijk om je te ontspannen. Hieronder vind je tips.

Ontspannen voor èn tijdens je bevalling

  • Ga op tijd naar bed en kijk geen tv voor het slapen gaan. Een tijdschrift of boek(geen spannend boek) werkt wel ontspannend.
  • Neem regelmatig een rustgevend warm bad (niet te heet!) voordat je gaat slapen.
  • Vraag je partner je regelmatig te masseren.
  • Ga, wanneer het kan, tussen de middag even rusten.
  • Zorg dat je voor week 37 'alles' hebt geregeld; de babyuitzet gekocht, het bed op klossen, telefoonlijstje naast je bed. Wanneer je nog van alles 'moet' doen, kan dat je erg onrustig maken.
  • Ga lekker een uurtje zwemmen of maak een wandeling voor het slapen gaan.
  • Geniet van je verlof. Ga lekker nog een keer uit eten met je partner, lunchen met je vriendinnen of een bioscoopje pakken. Na je bevalling komt het er voorlopig niet meer van.

Bekijk deze slaaptips van blogger Victoria en informatie over Slaapproblemen tijdens de zwangerschap van onze redactie als je last hebt van slapeloze nachten.

Je ademhaling

Wanneer je niet zwanger bent adem je ongeveer 14 liter lucht in per minuut. Tijdens je zwangerschap heb je veel meer 'lucht' nodig, omdat je meer behoefte hebt aan zuurstof. Je ademt dan zo’n 20 liter per minuut in. Ademhalingsoefeningen, als voorbereiding op de bevalling, zijn niet bedoeld om meer 'lucht' te krijgen, maar enkel om rustig te worden of te blijven. Lees verder over adem halen tijdens de bevalling en ademhalingsoefeningen.

Wat je kan helpen tijdens je bevalling is een beetje in goede conditie te zijn. Bevallen vergt fysiek nog al veel van je. Wanneer je fit bent, zul je veelal minder spierpijn hebben en in de regel ook sneller herstellen. Kijk voor conditie oefeningen nog even terug naar de online zwangerschapsupdate week 10. Veel vrouwen oefenen op hun ademhaling, maar zijn het vergeten, wanneer ze aan het bevallen zijn. Geen nood. Je verloskundige of de gynaecoloog helpt je dan graag weer op weg.

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Informatie over Zwangerschapskwalen en ervaringen

Zwangerschap en infecties Zwangerschap en infecties

Zwangerschap en infecties
Sommige infecties kunnen nare gevolgen hebben voor uzelf en uw ongeboren kind. Een paar eenvoudige leefregels helpen om een aantal infecties te voorkomen, bijvoorbeeld goed uw handen wa

Slaapproblemen tijdens de zwangerschap Slaapproblemen tijdens de zwangerschap

Slaapproblemen
Een goede nachtrust is juist nu heel belangrijk, je hebt immers je krachten en energie wel nodig om overdag goed te kunnen functioneren. Maar wat, als je last hebt van slaapproblemen?

De drukste tijd van het jaar zwanger zijn is even afzien De drukste tijd van het jaar zwanger zijn is even afzien

De drukste tijd van het jaar
Blog: "We zijn alweer aangekomen bij mijn 16e week. De tijd vliegt voorbij en wat is het ontzettend druk! Wat heb ik een pijn aan mijn rug. Op naar de bekkenfysiotherapeut bekkeninstabiliteit."

Week 26: Slapeloze nachten Week 26: Slapeloze nachten

Week 26: Slapeloze nachten
Blog: "In mijn vorige blog kon je al lezen dat ik moeite heb met slapen ’s nachts, omdat ik m’n draai niet kon vinden. En echt waar, ik zeg het nog een keer: Een voedingskussen is echt een aan"

Zwangerschapsdiabetes: de ins and outs Zwangerschapsdiabetes: de ins and outs

Zwangerschapsdiabetes
Ongeveer 1 op de 20 zwangere vrouwen krijgt ermee te maken: zwangerschapsdiabetes, ook wel zwangerschapssuiker of diabetes gravidarum genoemd. Dit is een tijdelijke vorm van diabetes.

Diastase tijdens je zwangerschap Diastase tijdens je zwangerschap

Diastase
Het kan zijn dat je buikspieren tijdens je zwangerschap extreem worden opgerekt, verzwakt raken en soms ook inscheuren. Wanneer heb je een verhoogde kans op een diastase?

Ook ik heb nesteldrang blog Scarlett Ook ik heb nesteldrang blog Scarlett

Ook ik heb nesteldrang
Blog: "Oh my god. Ik dacht altijd dat Nesteldrang een fabeltje was als het ging over zwangerschapsverhalen. Nesteldrang overkomt toch alleen een typisch soort vrouwen die al stressen?"

Je reactie op Ontspannen

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!