Hoe heb je de bevalling en kraamweek ervaren?

   Geboorte    Kraamweek    Terugkijken op bevalling

Na al die weken zwangerschap is dan eindelijk het moment suprême geweest. Hoe heb je je bevalling uiteindelijk ervaren? Heeft het je verwachtingen overtroffen of heeft het aan je verwachtingen voldaan?

Om nooit meer vergeten...

Je kunt het je nu nog niet voorstellen dat je ooit deze bijzondere, unieke, pijnlijke, misschien wel afschuwelijke ervaring ooit zult vergeten. Vlak na je bevalling ben je hier nog helemaal vol van en denk je er bijna continu aan. Je vertelt aan iedereen hoe het is gegaan, wat er gebeurde, hoe je je voelde etc. Toch komt er een moment dat je bevalling langzaam naar de achtergrond verdwijnt en dat je je de pijn en de exacte gebeurtenissen niet meer precies kunt herinneren. Om alle details zou goed mogelijk vast te houden in je herinnering en niet meer te vergeten kun je het beste het verloop van je bevalling vastleggen op schrift. Schrijf er bijvoorbeeld over in je zwangerschapsdagboek of pak een paar vellen papier en schrijf jouw unieke bevallingsverhaal. De vragen die hieronder staan kunnen je hierbij helpen en herinneren je aan andere bijzondere momenten die leuk zijn om vast te leggen voor jouw kindje. Leuk om in te vullen in je kraambed bijvoorbeeld.

De bevalling

eerste keer aanleggen

Wat voor ervaring is jouw bevalling geworden?

Als je wilt, kun je jouw verhaal naar ons mailen. De mooiste en verhalen zullen we hier plaatsen.

Als je vrouwen vraagt om vlak na hun bevalling hieraan een cijfer te geven om hiermee uit te drukken hoe pijnlijk haar bevalling was en je herhaalt dit na een aantal maanden nog een keer dan zie je dat het grootste deel van de vrouwen na een paar maanden een lager cijfer geeft. Je vergeet de pijn dus deels.
Bij een volgende bevalling wanneer de weeën op z'n hevigst zijn weten vrouwen ineens weer hoe pijnlijk een wee kan zijn. Oh ja, zo pijnlijk zijn weeën.

Restant kraampakket voor het goede doel, een kleine moeite voor een groots effect!
Heb je je kraampakket niet of slechts gedeeltelijk gebruikt, dan kun je de restanten doneren aan Stichting Baby Hope. Deze Stichting geeft ze aan projecten van erkende organisaties en zorgt dat ze op de juiste plek komen. Op deze manier kun je bijdragen aan een betere hygiëne bij bevallingen in de Derde Wereld en aan de afname van zuigelingensterfte.

De Stichting Baby Hope is een particulier initiatief dat door vrijwilligers wordt geleid. Op deze wijze willen wij dit goede initiatief graag ondersteunen. Kijk op de website voor meer informatie en inzamelpunten. www.stichtingbabyhope.org

Je kraamtijd

Hoe heb je je kraambed doorgebracht? Wat waren de kernwoorden?

Als je wilt, kun je jouw verhaal naar ons mailen. De mooiste en verhalen zullen we hier plaatsen.

Die eerste weken met je kind zijn uniek. Jullie zijn elkaar aan het leren kennen. Daarnaast zijn de eerste weken met je baby ook heel intensief. Je bent aan het voeden, luiers verschonen, een wandeling aan het maken met je baby. Je wereld is even heel klein en heel gefocust op de baby. Naderhand heb je aan deze periode vaak een heel specifieke herinnering. Het kan bijvoorbeeld het voeden zijn wat je heel erg bijblijft als bijzonder of het gekeuvel in huis met niets om mee bezig te zijn behalve je baby.

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Shop nu de mooiste kraamcadeaus mét korting meer

BABY GEBOORTEDOOS
BABY GEBOORTEDOOS
De blije doos Gratis kraa
De blije doos Gratis kraa
Heel persoonlijk en origi
Heel persoonlijk en origi

Beste artikelen over Kraamweek

Kraamtips voor je kraamweek. Je bevalling is achter de rug en je baby is net geboren. Geniet van deze bijzondere tijd samen met je gezin, want hij komt nooit meer terug. Lees onze beste artikelen en blogs:
Beperkte Kraamzorg »
Intakegesprek kraamzorg »
Waar is mijn kind? »
Kraamweek kwalen »
Kraambezoek Do and Do not »
Wat doet een kraamverzorgster? »
Babyshower, of Moeders Zegen? »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Terugkijken op bevalling

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.