Hoe heb je de bevalling en kraamweek ervaren?

   Geboorte    Kraamweek    Terugkijken op bevalling

Na al die weken zwangerschap is dan eindelijk het moment suprême geweest. Hoe heb je je bevalling uiteindelijk ervaren? Heeft het je verwachtingen overtroffen of heeft het aan je verwachtingen voldaan?

Om nooit meer vergeten...

Je kunt het je nu nog niet voorstellen dat je ooit deze bijzondere, unieke, pijnlijke, misschien wel afschuwelijke ervaring ooit zult vergeten. Vlak na je bevalling ben je hier nog helemaal vol van en denk je er bijna continu aan. Je vertelt aan iedereen hoe het is gegaan, wat er gebeurde, hoe je je voelde etc. Toch komt er een moment dat je bevalling langzaam naar de achtergrond verdwijnt en dat je je de pijn en de exacte gebeurtenissen niet meer precies kunt herinneren. Om alle details zou goed mogelijk vast te houden in je herinnering en niet meer te vergeten kun je het beste het verloop van je bevalling vastleggen op schrift. Schrijf er bijvoorbeeld over in je zwangerschapsdagboek of pak een paar vellen papier en schrijf jouw unieke bevallingsverhaal. De vragen die hieronder staan kunnen je hierbij helpen en herinneren je aan andere bijzondere momenten die leuk zijn om vast te leggen voor jouw kindje. Leuk om in te vullen in je kraambed bijvoorbeeld.

De bevalling

Eerste keer aanleggen

Wat voor ervaring is jouw bevalling geworden?

Als je wilt, kun je jouw verhaal naar ons mailen. De mooiste en verhalen zullen we hier plaatsen.

Als je vrouwen vraagt om vlak na hun bevalling hieraan een cijfer te geven om hiermee uit te drukken hoe pijnlijk haar bevalling was en je herhaalt dit na een aantal maanden nog een keer dan zie je dat het grootste deel van de vrouwen na een paar maanden een lager cijfer geeft. Je vergeet de pijn dus deels.
Bij een volgende bevalling wanneer de weeën op z'n hevigst zijn weten vrouwen ineens weer hoe pijnlijk een wee kan zijn. Oh ja, zo pijnlijk zijn weeën.

Restant kraampakket voor het goede doel, een kleine moeite voor een groots effect!
Heb je je kraampakket niet of slechts gedeeltelijk gebruikt, dan kun je de restanten doneren aan Stichting Baby Hope. Deze Stichting geeft ze aan projecten van erkende organisaties en zorgt dat ze op de juiste plek komen. Op deze manier kun je bijdragen aan een betere hygiëne bij bevallingen in de Derde Wereld en aan de afname van zuigelingensterfte.

De Stichting Baby Hope is een particulier initiatief dat door vrijwilligers wordt geleid. Op deze wijze willen wij dit goede initiatief graag ondersteunen. Kijk op de website voor meer informatie en inzamelpunten. www.stichtingbabyhope.org

Je kraamtijd

Hoe heb je je kraambed doorgebracht? Wat waren de kernwoorden?

Als je wilt, kun je jouw verhaal naar ons mailen. De mooiste en verhalen zullen we hier plaatsen.

Die eerste weken met je kind zijn uniek. Jullie zijn elkaar aan het leren kennen. Daarnaast zijn de eerste weken met je baby ook heel intensief. Je bent aan het voeden, luiers verschonen, een wandeling aan het maken met je baby. Je wereld is even heel klein en heel gefocust op de baby. Naderhand heb je aan deze periode vaak een heel specifieke herinnering. Het kan bijvoorbeeld het voeden zijn wat je heel erg bijblijft als bijzonder of het gekeuvel in huis met niets om mee bezig te zijn behalve je baby.

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Babyupdate ontvangen?

Dit onderwerp vind je terug in de babyupdate van week 1. Meld je aan voor de babyupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de ontwikkeling van jouw baby. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie.

Gerelateerd

yourappic

Appic Moments om nooit meer te vergeten
Het eerste jaar met je baby vliegt om en je denkt dat je alles onthoudt, maar achteraf ben je zoveel prachtige momenten met je baby vergeten die nooit meer terug te halen zijn... Leg ze nu digitaal vast! De YourAppic app helpt je

Kraambezoek Do and Do not Kraambezoek Do and Do not

Kraambezoek Do and Do not
Wat doe je wel en niet als kraambezoek? Met deze tips word jij het ideale kraambezoek. Tip voor zwangeren: Deel dit artikel nu alvast met je toekomstige kraambezoek!

Kraamperiode en ziektes Kraamperiode en ziektes

Infecties in de kraamtijd
Mag ik borstvoeding geven als ik een infectie heb?

De eerste dagen met ons meisje De eerste dagen met ons meisje

De eerste dagen met ons meisje
Blog: "De eerste nacht hebben we amper geslapen, alleen maar vol ongeloof gekeken naar ons mooie meisje. Je zit vol adrenaline en blijdschap en kan de hele wereld aan voor je gevoel."

Je reactie op Terugkijken op bevalling

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!