Vriendin van ikbenZwanger.com

   Club    Forum zwangerschap    Forum vriendinnen

Profiel van Debby

forum zwanger profiel

Debby   vriendin


   •   37 blogs geschreven

Hoi! Mijn naam is Debby. Huisje boompje beestje hadden we al. We wilde heel graag een kindje. Alleen de toekomst kun je nooit plannen. Ik heb PCOS en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en uiteindelijk zwanger geworden van niet 1, 2, maar 3 kindjes! 1 van de kindjes had een vergrote blaas en is na de geboorte overleden. Inmiddels ben ik een rete trotse mama van onze drieling! Ons leven gaat natuurlijk verder zonder onze kleine jongen en tuurlijk missen we hem elke dag. Ondanks dat genieten we (letterlijk) dubbel van onze meiden!

Kinderen van Debby

baby met mutsje

Saemmy dochter van Debby is geboren op

Kane Sasha zoon van Debby is geboren op

Cryssie dochter van Debby is geboren op

Lees de blogs geschreven door Debby

Zwanger na een hersenbloeding en PCOS blog Debby

1. Zwanger na een hersenbloeding en PCOS blog Debby
Na een fantastische honeymoon op de Dominicaanse Republiek, sloeg bij ons het noodlot toe. Ik kreeg op 26 jarige leeftijd een hersenbloeding. BAM! Die zagen we niet aankomen.

Het grote nieuws - is het een tweeling of ...?

2. Het grote nieuws - is het een tweeling of ...?
Tweelingen zitten bij mij in de familie. Het gevoel dat ik zwanger was van 1 kindje heb ik nooit gehad, altijd een tweeling. Toen wij dan ook bij de echo te horen kregen dat ...

Op de echo naar drie babys kijken

3. Op de echo naar drie babys kijken
De spanning steeg hoe meer we bij de datum van de echo kwamen. Zal alles goed zijn? Hebben ze het wel goed gezien? Zijn het er niet nog meer?!

Spannende echo van drieling met een vergrote blaas

4. Spannende echo van drieling met een vergrote blaas
De dame van de echo was iets minder enthousiast. In eerste instantie had ik dat niet eens door, ik zat op een wolk zo groot als Amerika. Ook bij deze baby zat alles erop en eraan.

We gaan voor een drieling

5. We gaan voor een drieling
Toen kwam het moment waar we natuurlijk het zenuwachtigst voor waren, Baby C. Het blaasje was nog steeds vergroot. Het klepje was nog niet opengeschoten. Deze aandoening komt vaker voor

Spannende tijden in het ziekenhuis

6. Spannende tijden in het ziekenhuis
Het moment dat baby C in beeld kwam wist ik al meteen: dit is niet goed. De blaas was inmiddels nog verder gevuld en kwam nu tot boven het middenrif. Bizar! De arts keek heel ernstig.

Slecht nieuws bij de echo

7. Slecht nieuws bij de echo
Ook Baby C was een meisje. Toen wisten we het zeker. Met baby C komt het niet meer goed. Omdat deze dame recht door zee was, hebben wij van haar de verlossende woorden gehad.

Een plekje voor baby C

8. Een plekje voor baby C
Onze kanjer C is zo ontzettend sterk dat ze nog steeds levend in mijn buik zit. Er wordt zelfs gedacht dat ze misschien nog een dag zou kunnen leven, misschien zelfs 2 of 3 dagen.

Wonderen bestaan misschien toch?

9. Wonderen bestaan misschien toch?
Onze derde kleine, baby C, heeft toch longontwikkeling! Ondanks het weinige vruchtwater wordt hij/zij door zijn twee zusjes gedwongen te bewegen en zijn/haar ademhaling te oefenen.

Drieling bevalling in het ziekenhuis afwachten

1   10. Drieling bevalling in het ziekenhuis afwachten
De tijd tikt langzaam voorbij en ik merk dat er het een en ander aan het veranderen is in mijn lichaam. De kindjes zijn druk en ik krijg steeds meer harde buiken.

Is baby C een jongen of een meisje?

11. Is baby C een jongen of een meisje?
Is baby C een jongen of een meisje? Ik stel mijn vraag en de artsen gaan op zoek. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is een piemel. Het is dus toch een jongen!!!

Kleine baby grote zorgen

12. Kleine baby grote zorgen
De uitslag van de echo was heel slecht voor de kleine jongen. Zijn nieren en darmen zijn geperforeerd en alles is kapot aan de binnenkant. Zo goed als wat het was, zo slecht is het nu.

De dag van de bevalling blog Debby

13. De dag van de bevalling blog Debby
De dag is aangebroken. Ze hebben mij slaapmedicatie gegeven zodat ik goede nachtrust zou hebben. Nou ik kan je vertellen, die werken niet bij iedereen, ik heb geen oog dicht gedaan!

Onze jongen redt het niet

1   14. Onze jongen redt het niet
Na 10 minuten komen ze tot de conclusie hij het nog zwaarder krijgt. Onze kleine man gaat het niet redden. Hij krijgt morfine toegediend om rustig aan te kunnen slapen.

Onze dappere baby Kane is niet meer

15. Onze dappere baby Kane is niet meer
De kleine heeft, ondanks dat hij toch bijna geen longontwikkeling had, nog 2,5 uur geleefd. We hebben alles uitgebreid kunnen bekijken en aan kunnen raken. Hij leek sprekend op mij.

De crematie van Kane

16. De crematie van Kane
Het is nog donker en er staat een heldere ster aan de hemel. Hij is bij ons. De zon komt langzaam op en de lucht kleurt iets meer roze dan blauw. Een mooie zonsopgang.

De tijd vliegt voorbij op de neonatologie

17. De tijd vliegt voorbij op de neonatologie
De tweelingmeiden doen het heel goed. Nog geen 24 uur na de geboorte liggen de meisen op de neonatologie zonder zuurstofslangetjes en snorretjes, huh?! Nu al?! Jup! Trots op onze dames.

Ik mag eindelijk naar huis en de tweeling is uit de couveuse

18. Ik mag eindelijk naar huis en de tweeling is uit de couveuse
Onze meiden mogen inmiddels kleertjes aan, al is maat 44 nog veeeel te groot, ze waren bij de geboorte 38 en 40 cm. Dus mama moest verplicht shoppen! Ze slapen nu in normale bedjes.

We krijgen goed nieuws bij Saemmy mogen de plakkers eraf

19. We krijgen goed nieuws bij Saemmy mogen de plakkers eraf
Cryssie zit nog wel aan alle draadjes en snoertjes. Ze groeit goed, maar ze heeft nog te veel incidentjes om van de apparatuur af te mogen.

Hoe voed je een tweeling? Je draai vinden de eerste weken

20. Hoe voed je een tweeling? Je draai vinden de eerste weken
Het voelde heel gek toen we eenmaal thuis waren met de tweeling meiden. Alsof je boodschappen had gedaan, maar dan zonder bonnetje of wisselgeld, je kan niet meer terug.

Mijn meerling zwangerschap was achteraf toch echt wel zwaar

21. Mijn meerling zwangerschap was achteraf toch echt wel zwaar
Zwanger zijn, het heeft mooie kanten, maar ik zou het nooit meer willen. Ik ben gezegend met twee mooie meiden en een hele mooie ster aan de hemel, die nemen ze mij nooit meer af!

Ik heb ooit een soort trauma ergens opgelopen om poep

22. Ik heb ooit een soort trauma ergens opgelopen om poep
Ik heb ooit een soort trauma geloof ik ergens opgelopen om poep, ik vind het simpelweg echt heel smerig. Dan zegt iedereen: Nou je gaat er nog heel wat krijgen. JAAAA DAT WEET IK!

Dag klein mannetje we gaan je missen

1   23. Dag klein mannetje we gaan je missen
Ondanks deze mooie dingen, stond onze kleine jongen nog in het mortuarium in zijn strooikoker. We wilde allebei wachten op een mooie dag die voor ons goed voelde.

Ze zijn nu ruim 9 maanden en gaan als een speer met ToP

24. Ze zijn nu ruim 9 maanden en gaan als een speer met ToP
Met onze meiden gaat het goed! Ze ontwikkelen zich goed. Ze zijn nu ruim 9 maanden en gaan als een speer en ze doen mee met het ToP programma. Cryssie noemen we Duracell.

Wereld Prematuren Dag blog Debby

25. Wereld Prematuren Dag blog Debby
Een dag die in het teken staat van al die kleine sterke strijders die de eerste weken hebben moeten vechten voor hun leven. Elke dag komen 48 pasgeboren kinderen in NL in een couveuse.

Het begon met een berichtje van mijn beste vriendin

26. Het begon met een berichtje van mijn beste vriendin
Ik kreeg een paar maanden geleden een berichtje van mijn beste vriendin: Zijn jullie straks thuis? Dan komen we even langs. Prima, want ze zijn altijd meer dan welkom.

Mag ik de naam van je overleden kindje gebruiken?

27. Mag ik de naam van je overleden kindje gebruiken?
Het enige wat door mijn hoofd spookte was: Hoe kunnen ze dit nou verzinnen? Waarom kozen ze niet een van de andere namen? Begreep ze dan niet dat dit echt zo ontzettend veel zeer deed?

Herdenking van alle overleden kinderen in het AMC

28. Herdenking van alle overleden kinderen in het AMC
Wat is dit nou? Het was de uitnodiging voor de herdenking van alle kinderen die in de eerste helft van 2018 waren overleden in het AMC. En vandaag was het zo ver.

De spanning steeg; mijn zogenaamde vriendin ging bevallen

29. De spanning steeg; mijn zogenaamde vriendin ging bevallen
Zou ze dit alles echt hebben gemeend? Zou ze echt het lef hebben om dit te doen? Zou ze net als ons hem deze naam geven? Mijn gedachten schoten heen en weer. Op Facebook stond DE foto.

De 1e verjaardag van de meiden - En toen waren ze 1

30. De 1e verjaardag van de meiden - En toen waren ze 1
We hebben net de 1e verjaardag van onze kids achter de rug en wat was het gezellig en leuk, maar toch ook confronterend. Alweer een jaar geleden dat ik onze zoon voor het laatst zag.

Ik wilde de 1e verjaardag klein houden maar

31. Ik wilde de 1e verjaardag klein houden maar
Hoe hebben jullie de 1e verjaardag van jullie kleintje gevierd? Ik wilde het klein houden, maar helaas is dit niet helemaal gelukt en dat is mijn eigen schuld.

Wat heb ik het ontzettend druk met onze tweelingmeiden

32. Wat heb ik het ontzettend druk met onze tweelingmeiden
Op zich gaat de combinatie NAH, moederschap en huishouden mij goed af, al zeg ik het zelf. Met wat hulp van mijn man, ouders, schoonouders, zusje en vrienden lukt alles prima.

Het moederschap en baby poep in het zwembad

33. Het moederschap en baby poep in het zwembad
Mijn hemel… Ik heb elke keer mazzel gehad dat als het echt mis was, mijn man thuis was. Zo ontsprong ik altijd een beetje de poep-dans. Tot die ene keer dat we gingen zwemmen...

Soms krijg ik zo een besef momentje - tweeling opvoeden

34. Soms krijg ik zo een besef momentje - tweeling opvoeden
Wat hebben we in godsnaam allemaal meegemaakt afgelopen jaren! Ik ben dan ook zeer trots op mijn man en toch ook op mijzelf dat we dit samen toch even hebben geflikt.

13 dingen die ik nooit zou doen als moeder, en toch...

35. 13 dingen die ik nooit zou doen als moeder, en toch...
Heb je weleens dingen gedaan als moeder zijnde waarvan je dacht dat je dat nooit zou doen? Voordat ik moeder werd dacht ik altijd: Als ik ooit moeder mocht worden zou ik dat nooit doen.

Ieder jaar 9 tm 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week

36. Ieder jaar 9 tm 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week
Helaas is het nog steeds een moeilijk onderwerp en heerst er een soort taboe over om over je overleden baby te praten. Mensen vinden het moeilijk om ernaar te vragen of zijn bang.

Heerlijk even geen kindergemekker aan je hoofd

37. Heerlijk even geen kindergemekker aan je hoofd
Nog naar 2 weken en dan worden onze 2 monsters alweer 2 jaar! De vlag gaat hier uit, want ze beginnen op de peuterspeelzaal. Is dat gek? Ben ik een slechte moeder als ik er zo over denk

Laat een berichtje achter voor Debby

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Gratis producten meer

Gratis de blije doos NU met Nijntje rammelaar
Gratis de blije doos NU met Nijntje rammelaar
Gratis Zwanger- en Babybox aanvragen
Gratis Zwanger- en Babybox aanvragen
Win 1 jaar Pampers luiers + kinderbed
Win 1 jaar Pampers luiers + kinderbed

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan