Net zwanger. Wat kun je al regelen?

   Zwanger    Zwangerschap    Checklist eerste maanden

Je bent nog maar net zwanger en voelt je er misschien soms ook nog onzeker over. Het enige wat je kunt doen lijkt  wel wachten. Wachten tot je 3 maanden bent en naar de verloskundige toe kunt. En als je moet wachten, lijkt het  of de weken veel langzamer gaan dan anders. Er is echter wel iets wat je kunt doen:

Zwangerschapsupdate ontvangen?

Meld je aan voor de Zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie.

Gratis babyspullen

gratis De blije doos zwanger

De blije doos

Als zwangere kun je allerlei gratis spullen krijgen. Meld je bijvoorbeeld aan voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos en WIJ Jonge Ouders. Inschrijven voor het WIJ cadeaupakket genereert geen huisbezoek. Deze actie is alleen geldig in Nederland. Om zoveel cadeaus te kunnen geven, werkt WIJ samen met fabrikanten en importeurs van producten die jij en je baby goed ku nnen gebruiken.

gratis Ouders van Nu Zwangerbox zwanger

Ouders van Nu Zwangerbox

En meld je aan voor de Gratis Ouders van Nu Zwanger- en Babybox. De ouders van Nu Zwanger- en Babybox zit vól met cadeautjes. Daarnaast ontvang je: het Zwanger magazine, wekelijks per mail de Zwanger Groeikalender en na de geboorte maandelijks de Baby Groeikalender.

de roze doos

De Roze Doos (België)

Voor onze Vlaamse lezers is er is De Roze Doos (België) met voordelen tot € 800,-.

Verloskundigenpraktijk

Orienteer je op de verloskundigenpraktijk waar je onder controle wilt. Veel praktijken hebben al een eigen site waarop ze zich voorstellen en informatie geven. Wil je weten welke mogelijkheden er bij jou in de buurt zijn? Zoek bij Google op 'verloskundige' en je stad/dorp.

Hoe eerder je belt voor een afspraak bij je verloskundige, hoe meer keus er nog is in de dagen en tijden. Ook voor je verloskundige is het prettig om tijdig te weten welke nieuwe zwangere ze kan verwachten. Voor  de verloskundige heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met een verloskundige. Lees verder over je eerste bezoek aan de verloskundige.

hartcoherentie

Kraamzorg buro

Ook de keus voor een kraamzorg buro kun je al vroeg in de zwangerschap maken. Wanneer je weet dat je zwanger bent, is het belangrijk je in een vroeg stadium al in te schrijven bij een kraamzorg organisatie. Kijk je polis na van je ziektekostenverzekering, voordat je kraamzorg aan gaat vragen. Er zijn een aantal manieren waarop je verzekering dit geregeld kan hebben.

Kinderopvang

Hoe bizar het ook klinkt. Indien je opvang nodig hebt. Ga nu al beslissen welke soort kinderopvang je zoekt en schrijf je in. In sommige steden is een wachtlijst van twee jaar. Dit fluctueert ernorm per jaar en per stad. Lees verder over de kinderopvang.

Basisschool

Orienteer je ook alvast op de basisschool. Voor populaire scholen in bepaalde wijken moet je je al inschrijven tijdens (!) de zwangerschap om een plekje te bemachtigen als je kindje vier jaar wordt. Utrecht staat hier bekend om. Voor de meeste basisscholen is inschijven als je kindje twee jaar oud is voldoende.

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Gratis producten meer

Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
De Roze Doos
De Roze Doos
Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan

Beste artikelen over Zwangerschap

Direct je uitgerekende datum berekenen van je zwangerschap! Hoeveel weken ben je zwanger? Bereken de waarschijnlijke conceptie datum en bevalling datum. Lees onze beste artikelen en blogs:
Uitgerekende datum »
In weken en maanden »
Hoelang zwanger? »
Hoelang ben ik zwanger? »
Gratis babydozen en producten! »
Zwangerschapscalculator »
Wonderen bestaan toch...? »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Checklist eerste maanden

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Checklist eerste maanden
Vriendin
De eerste maanden zijn natuurlijk ook het moment om urine in te zamelen voor moeders voor moeders!