Vriendin van ikbenZwanger.com

   Club    Forum zwangerschap    Forum vriendinnen

Profiel van Daniela

forum zwanger profiel

Daniela   vriendin


   •   22 blogs geschreven

Ik ben Daniela, 34 jaar oud en moeder van een 15jarige dochter. Nadat mijn man en ik 5 jaar geleden onze kinderwens moesten opgeven vanwege mijn artritis psoriatica, doen wij nu nog eens een poging om een kind te krijgen. Op dit moment doe ik een universitaire opleiding, wat ik hoop te kunnen combineren met een eventuele zwangerschap en een klein kindje.

Lees de blogs geschreven door Daniela

De lange weg tot nog een kindje met Artritis psoriatica

1. De lange weg tot nog een kindje met Artritis psoriatica
Zes maanden geleden besloten wij om nog voor een kindje te gaan… en vandaag hebben we dan een positieve test in onze handen. Ongelofelijk blij en ook een beetje verrast.

De eerste tekenen van de zwangerschap

2. De eerste tekenen van de zwangerschap
In mei konden wij voor het eerst gaan proberen zwanger te worden. Daar heb ik echt naar uitgekeken. Ten eerste omdat het toch een beetje onzeker was of ik zonder medicijnen zou kunnen.

Goede voornemens deze zwangerschap en de realiteit

3. Goede voornemens deze zwangerschap en de realiteit
Ik wil verhinderen dat ik er weer zo slecht aan toe ben als de vorige zwangerschap. Daarom heb ik me een aantal dingen voorgenomen. Een goed voedingspatroon en blijven sporten.

Eindelijk is het vandaag zover: wij hebben de eerste echo!

4. Eindelijk is het vandaag zover: wij hebben de eerste echo!
Er was vreugde over de zwangerschap en alles wat daarmee samenhangt en tegelijkertijd voelden we ook de onzekerheid of ook echt alles goed is met de baby. Wij hebben een miskraam gehad.

De eerste week in Londen verliep anders dan verwacht

5. De eerste week in Londen verliep anders dan verwacht
Ik ben nu in Londen. Thuis had ik heel weinig energie en voelde me vaak misselijk. In de dagen voordat ik wegging, werd de misselijkheid beter en was de extreme vermoeidheid verdwenen.

Twaalfweken echo en reacties op zwangerschap

6. Twaalfweken echo en reacties op zwangerschap
Ik heb me ingebeeld dat ik de baby voelde bewegen. Ik weet dat dit eigenlijk nog te vroeg is, maar het voelde als regelmatige schopjes in mijn onderbuik. Dagelijks deze kleine schopjes.

Mijn artritis tijdens de zwangerschap

7. Mijn artritis tijdens de zwangerschap
Zwanger en weer veel last van mijn artritis. Mijn rechter middelvinger is bijna dubbel zo dik dan normaal, hij voelt heet en ik kan hem bijna niet meer buigen. Ook in andere gewrichten.

Begin tweede trimester en sporten wordt moeilijker

8. Begin tweede trimester en sporten wordt moeilijker
Inmiddels ben ik in de zestien weken zwanger en dus al in het tweede trimester. Het 2e trimester, waarin alles maar beter zou worden en je volop tijd en kracht zou hebben om te genieten

Opvoeden zonder gender stereotypen, lukt dat?

9. Opvoeden zonder gender stereotypen, lukt dat?
Ik wilde haar graag de mogelijkheid geven om zonder gender stereotypen op te groeien. Alleen: ik heb geen rekening gehouden met onze omgeving.

Duurzame babyuitzet | blog Daniela

10. Duurzame babyuitzet | blog Daniela
De overvloed aan lijsten die je op internet kan vinden maken het niet makkelijker. Gelukkig heb ik ervaring met een baby en weet daarom een beetje wat je echt nodig hebt en wat niet.

Een dag in mijn zwangerschap deel 1

11. Een dag in mijn zwangerschap deel 1
Vandaag neem ik jullie mee in een doodgewone dag van mijn zwangerschap. Ik ben ik precies 26 weken zwanger. 6:00 uur: ik ben wakker, maar dan echt klaarwakker. Aan slaap is niet meer te

Een dag in mijn zwangerschap deel 2

12. Een dag in mijn zwangerschap deel 2
De Verloskundige. Het is een praktijk met 4 verloskundigen. Ze zijn alle helemaal aardig en nu ken ik ze allemaal. Op de vraag hoe het met mij gaat, antwoord ik: Ik mag niet klagen.

Brandend maagzuur en zwanger - Wat helpt?

13. Brandend maagzuur en zwanger - Wat helpt?
Tegen brandend maagzuur: heel goed opletten wat ik eet (het ergste: geen chocola meer) en niet meteen na het eten gaan liggen (eerst stukje wandelen) en vooral op tijd stoppen met eten.

De voorbereiding op de bevalling deel 1

14. De voorbereiding op de bevalling deel 1
Ik voel het indalen van de baby met 33 w. Nu wordt het tijd voor de voorbereiding op de bevalling. Een geboorteplan maken en aan het eenvoudige koolhydraten vrije Louwen Dieet beginnen.

De voorbereiding op de bevalling deel 2 - het geboorteplan

15. De voorbereiding op de bevalling deel 2 - het geboorteplan
Je kunt maar beter je wensen over de bevalling, in een geboorteplan vastleggen. In het begin leek het me een reuze opgave om erachter te komen wat ik zou willen.

De voorbereiding op de geboorte deel 3 - de Lotusgeboorte

16. De voorbereiding op de geboorte deel 3 - de Lotusgeboorte
Wij willen een Lotusgeboorte. Door toeval las ik erover en ben ik van het idee om de placenta ook na de geboorte met de baby verbonden te laten, steeds meer overtuigd geraakt.

Wat ik zo mooi vind aan zwanger zijn

17. Wat ik zo mooi vind aan zwanger zijn
Vandaag ben ik precies 38 weken zwanger. Ook al duurt het misschien nog drie weken voordat de baby komt, kan ik nu al zeggen dat ik een mooie zwangerschap had.

Dit wil je niet meemaken hoogzwanger

18. Dit wil je niet meemaken hoogzwanger
Eindelijk was ik met verlof, genoot van de laatste vakantiedagen met mijn dochter en verheugde me op de weken rust die nog voor mij lagen voordat de baby zou komen.

Wachten op de bevalling

19. Wachten op de bevalling
Tot voor kort kon ik me niet voorstellen dat ik ernaar uit zou kijken dat mijn zwangerschap voorbij is. Sluipenderwijs kwam hier verandering in en kan ik inmiddels niet meer wachten.

Mijn bevallingsverhaal deel 1 - Mijn mooie bevalling

20. Mijn bevallingsverhaal deel 1 - Mijn mooie bevalling
Als ik deze blog schrijf, kijk ik naar de bank waar mijn man ligt met op zijn borst onze zes dagen oude zoon. Ik merk nu al dat de herinneringen aan de bevalling vervagen en veranderen.

Mijn bevallingsverhaal deel 2 - de kraamweek

21. Mijn bevallingsverhaal deel 2 - de kraamweek
Ik had mijn eigen voorstellingen erover hoe ik mijn kraamweek zou willen hebben. Maar hoe dat is met verwachtingen: in de realiteit is toch alles anders… thuis 7 uur na de bevalling.

Wat het betekent een baby met reflux te hebben

22. Wat het betekent een baby met reflux te hebben
Mijn zoon is nu 12 weken oud en ik heb eindelijk de tijd om een blog te schrijven over iets dat ons sinds zijn geboorte bezighoudt. Onze baby heeft namelijk verborgen reflux.

Laat een berichtje achter voor Daniela

Even zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef hier je reactie op dit artikel
  3. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie