Vruchtbare periode

   Zwanger worden    Vruchtbare periode    Vruchtbare periode

Wil je graag zwanger worden ?

Het hoge woord is eruit: jullie willen graag een kindje! De eerste stap hierbij is stoppen met anticonceptie. Daarna is het belangrijk om erachter te komen wanneer je vruchtbare periode is. Hiervoor is het belangrijk om te weten wanneer je eisprong plaatsvindt. Vlak voor en tijdens de eisprong heb je namelijk je vruchtbare periode.

Bereken je vruchtbare periode

Je kunt zwanger worden als je seks hebt in je vruchtbare periode. Deze vruchtbare periode is ongeveer twee weken voordat je zal gaan menstrueren. Weet je niet wanneer jouw vruchtbare periode is? Aan de hand van de handige online calculator van IkbenZwanger.com is het mogelijk je vruchtbare dagen te berekenen.

Tips om snel zwanger te worden?

Wil je graag snel zwanger worden? Probeer dan om de twee á drie dagen seks te hebben in je vruchtbare periode. Zo blijft het zaad namelijk in perfecte conditie. Hiervoor is het dus noodzakelijk om te weten hoe lang je menstruatiecyclus duurt. Daarmee kun je uitrekenen wanneer je eisprong is en wanneer jij je vruchtbare periode hebt. Daarnaast is het goed om alvast foliumzuur te gaan slikken en een gezond eetpatroon na te streven.

Facebook groepen voor jou!

Word lid van één onze besloten Facebook groepen Kinderwens 1e kind of Kinderwens 2+ kind.

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Boeken over zwanger worden voor jou! meer

Gezond zwanger worden
Gezond zwanger worden
D
D
Een streepje tegen
Een streepje tegen

Beste artikelen over Vruchtbare periode

Wil je zwanger worden? Dan is het handig om bij te houden wanneer je menstruatie is. Als je namelijk weet wanneer je ongesteld bent, kun je je eisprong ber Lees onze beste artikelen en blogs:
Bereken vruchtbare periode »
Menstruatiecyclus »
De eisprong »
Innesteling of menstruatie? »
Ovulatiebloeding wie heeft dit »
Hormoonvrije anticonceptie »
Helpt ovulatiepijn zwanger? »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Vruchtbare periode

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Lees de reacties van anderen en praat mee!

forum voor zwangere vrouwen

Onderwerp: Vruchtbare periode
Vriendin
Precies uitrekenen wanneer zwanger geworden. Een inmiddels ex-geliefde en mezelf hebben afgelopen jaar besloten om aan kinderen te beginnen. Helaas is het misgelopen en zijn wij er mee gestopt. Nu blijkt zij echter zwanger te zijn en zegt dat het van een ander is waar zij twee weken na mij mee naar bed is geweest. Ik weet haar uitrekendatum, is het op basis daarvan mogelijk om exact de datum van de bevruchting uit te rekenen? Of kan dat twee weken afwijken door hoe het kind groeit of de menstruatiecyclus, die is bij haar onregelmatig. Tot op hoeveel dagen is terugrekenen op basis van de uitrekendatum nauwkeurig?

Ook interessant: