Eisprong berekenen met de temperatuurmethode

   Zwanger worden    Vruchtbare periode    Temperatuurmethode

De tweede helft van je menstruatiecyclus (na de eisprong), stijgt je lichaamstemperatuur met 0,3° - 0,5° Celsius. Wanneer je zwanger bent, blijft je temperatuur verhoogd. Wanneer je weer gaat menstrueren, zal deze juist dalen. Door je temperatuur te meten en het verschil bij te houden in een grafiek, is het mogelijk te bepalen of je een eisprong hebt gehad en wanneer dat is geweest. Doe dit 2 maanden achter elkaar en je hebt een beeld van hoe jouw cyclus verloopt. Ook voor vrouwen met een onregelmatige cyclus, kan het inzicht bieden.

Hoe ga je te werk?

Meet iedere ochtend vóór het opstaan (dus niet eerst gaan plassen ed) je temperatuur op en schrijf het direct op in een grafiek. Je zult zelf kunnen zien of er op een zeker moment een duidelijke stijging optreedt. Ook kun je je pijnbelevingen erbij opschrijven. Sommige vrouwen komen er zo achter, dat ze hun eisprong kunnen voelen.

De temperatuurmethode is veel werk en je kunt op dat moment niets met de vergaarde informatie. Zodra je temperatuur omhoog gaat, is je eisprong namelijk al geweest. Wel kun je een lijn ontdekken en kan het een leidraad zijn voor de komende maanden. Jullie zouden rond die dagen eens extra kunnen vrijen.

Facebook groep voor jou!

Word lid van onze besloten Facebook groep Kinderwens.

Artikel gelezen en nu?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Geef je reactie op dit artikel
  3. Deel via Facebook of Whatsapp
  4. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie hieronder

Anderen lezen nu ook

De eisprong De eisprong

1   De eisprong
Als je zwanger wil worden, is het heel belangrijk om te weten wanneer je eisprong plaatsvindt. Vlak voor en tijdens de eisprong ben je namelijk vruchtbaar.

Ongesteld worden Ongesteld worden

Ongesteld worden
Zodra een meisje voor het eerst ongesteld is, kan ze zwanger raken. ikbenZwanger.com legt uit wat er met je lichaam gebeurt voor, tijdens en na de ongesteldheid.

Vruchtbare dagen weten? Review Daysy Vruchtbare dagen weten? Review Daysy

Vruchtbare dagen weten? Review Daysy
Daysy gebruik je om je vruchtbare dagen te weten. Om zwanger te worden of juist voor anticonceptie. Pam heeft 3 maanden de Daysy getest en deelt hier haar ervaring met jou.

Je reactie op Temperatuurmethode

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!