Eisprong berekenen met de temperatuurmethode

   Zwanger worden    Vruchtbare periode    Temperatuurmethode

De tweede helft van je menstruatiecyclus (na de eisprong), stijgt je lichaamstemperatuur met 0,3° - 0,5° Celsius. Wanneer je zwanger bent, blijft je temperatuur verhoogd. Wanneer je weer gaat menstrueren, zal deze juist dalen. Door je temperatuur te meten en het verschil bij te houden in een grafiek, is het mogelijk te bepalen of je een eisprong hebt gehad en wanneer dat is geweest. Doe dit 2 maanden achter elkaar en je hebt een beeld van hoe jouw cyclus verloopt. Ook voor vrouwen met een onregelmatige cyclus, kan het inzicht bieden.

Hoe ga je te werk?

Meet iedere ochtend vóór het opstaan (dus niet eerst gaan plassen ed) je temperatuur op en schrijf het direct op in een grafiek. Je zult zelf kunnen zien of er op een zeker moment een duidelijke stijging optreedt. Ook kun je je pijnbelevingen erbij opschrijven. Sommige vrouwen komen er zo achter, dat ze hun eisprong kunnen voelen.

De temperatuurmethode is veel werk en je kunt op dat moment niets met de vergaarde informatie. Zodra je temperatuur omhoog gaat, is je eisprong namelijk al geweest. Wel kun je een lijn ontdekken en kan het een leidraad zijn voor de komende maanden. Jullie zouden rond die dagen eens extra kunnen vrijen.

Facebook groepen voor jou!

Word lid van één onze besloten Facebook groepen Kinderwens 1e kind of Kinderwens 2+ kind.

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Gratis producten meer

Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
Alsjeblieft, 50 gratis foto’s
Alsjeblieft, 50 gratis foto’s
Ontvang een gratis spuugdoek
Ontvang een gratis spuugdoek

Beste artikelen over Vruchtbare periode

Wil je zwanger worden? Dan is het handig om bij te houden wanneer je menstruatie is. Als je namelijk weet wanneer je ongesteld bent, kun je je eisprong ber Lees onze beste artikelen en blogs:

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Temperatuurmethode

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Ook interessant: