Eisprong berekenen met de temperatuurmethode

   Zwanger worden    Vruchtbare periode    Temperatuurmethode

De tweede helft van je menstruatiecyclus (na de eisprong), stijgt je lichaamstemperatuur met 0,3° - 0,5° Celsius. Wanneer je zwanger bent, blijft je temperatuur verhoogd. Wanneer je weer gaat menstrueren, zal deze juist dalen. Door je temperatuur te meten en het verschil bij te houden in een grafiek, is het mogelijk te bepalen of je een eisprong hebt gehad en wanneer dat is geweest. Doe dit 2 maanden achter elkaar en je hebt een beeld van hoe jouw cyclus verloopt. Ook voor vrouwen met een onregelmatige cyclus, kan het inzicht bieden.

Hoe ga je te werk?

Meet iedere ochtend vóór het opstaan (dus niet eerst gaan plassen ed) je temperatuur op en schrijf het direct op in een grafiek. Je zult zelf kunnen zien of er op een zeker moment een duidelijke stijging optreedt. Ook kun je je pijnbelevingen erbij opschrijven. Sommige vrouwen komen er zo achter, dat ze hun eisprong kunnen voelen.

De temperatuurmethode is veel werk en je kunt op dat moment niets met de vergaarde informatie. Zodra je temperatuur omhoog gaat, is je eisprong namelijk al geweest. Wel kun je een lijn ontdekken en kan het een leidraad zijn voor de komende maanden. Jullie zouden rond die dagen eens extra kunnen vrijen.

Facebook groepen voor jou!

Word lid van één onze besloten Facebook groepen Kinderwens 1e kind of Kinderwens 2+ kind.

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Informatie over Vruchtbare periode en ervaringen

Review menstruatie cyclus tracker apps | Period Tracker Apps Review menstruatie cyclus tracker apps | Period Tracker Apps

Cyclus tracker apps
Blog: "Omdat ik nu vier verschillende menstruatie en ovulatie cyclus trackers apps gebruik en hier al eerder over verteld heb, ben ik gevraagd een review te schrijven van deze trackers."

De ovulatie De ovulatie

De ovulatie
Als je zwanger wil worden, is het heel belangrijk om te weten wanneer je ovulatie plaatsvindt. Vlak voor en tijdens de ovulatie ben je namelijk vruchtbaar.

Ongesteld worden Ongesteld worden

Ongesteld worden
Zodra een meisje voor het eerst ongesteld is, kan ze zwanger raken. ikbenZwanger.com legt uit wat er met je lichaam gebeurt voor, tijdens en na de ongesteldheid.

Is je bloeding innesteling of menstruatie? Is je bloeding innesteling of menstruatie?

7   Innesteling of menstruatie?
Het beetje bloed wat je opmerkt, zou de innesteling kunnen zijn, het kan ook het begin van je menstruatie zijn.

Vruchtbare periode Vruchtbare periode

1   Vruchtbare periode
Je kunt zwanger worden als je seks hebt in je vruchtbare periode. Deze vruchtbare periode is ongeveer twee weken voordat je zal gaan menstrueren. Wanneer jouw vruchtbare periode

Ovulatietest bij onregelmatige cyclus Ovulatietest bij onregelmatige cyclus

Ovulatietest
Een ovulatietest berekent precies wanneer jouw vruchtbare periode is!

Vruchtbare periode berekenen Vruchtbare periode berekenen

5   Bereken vruchtbare periode
Je vruchtbare periode begint ongeveer vier dagen voor je te verwachten eisprong. De eisprong gebeurt ongeveer 14 dagen voordat je weer zal menstrueren. Probeer vanaf vier dagen voor je

Je reactie op Temperatuurmethode

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!