Ovulatietest

   Zwanger worden    Vruchtbare periode    Ovulatietest

Wat is een ovulatietest?

Als je graag zwanger wil worden, is het belangrijk om te vrijen tijdens je vruchtbare periode. Hiervoor is het belangrijk om te weten wanneer je ovulatie plaatsvindt. Vlak voor en tijdens de ovulatie heb je namelijk je vruchtbare periode en de meeste kans om zwanger te worden. Vrouwen met een regelmatige cyclus kunnen gemakkelijk hun ovulatie berekenen, maar voor vrouwen met een onregelmatige cyclus is dit lastiger. Voor deze vrouwen biedt een ovulatietest uitkomst. Een ovulatietest berekent namelijk precies wanneer jouw vruchtbare periode is!

Hoe werkt een ovulatietest?

Een ovulatietest spoort verhoogde concentraties van het luteïniserend hormoon in de urine op. Circa een of twee dagen voordat de eisprong plaatsvindt, stijgt het niveau van het luteïniserend hormoon (LH). Dit hormoon heb je altijd in je lichaam en is verantwoordelijk voor het rijpen van de eicel. Rondom je eisprong stijgen de waarden van dit hormoon enorm en kunnen tot wel twintig keer hoger zijn dan normaal. Door middel van het doen van een ovulatietest kun je dus nagaan wanneer de kans het grootste om zwanger te worden.

De meeste ovulatietesten hebben een aantal cassettes of  teststaafjes die bedoeld zijn om de LH piek in de urine aan te tonen. Je voert de eerste ovulatietest uit voordat je denkt dat je zelf zult ovuleren. Je blijft hierna net zo lang testen totdat je een positieve ovulatietest in handen hebt en weet dat je in je vruchtbare periode zit. Gebruik hier, in tegenstelling tot een zwangerschapstest, geen ochtendurine voor.

Positieve ovulatietest

De ovulatietest zal positief zijn als er een LH piek wordt geconstateerd. Na een positieve ovulatietest volgt de daadwerkelijke ovulatie binnen 24 tot 36 uur. Als je gedurende deze periode geslachtsgemeenschap hebt, heb je de grootste kans om zwanger te worden. Ovulatietesten zijn meer dan 99% nauwkeurig in het meten van de LH piek.

Facebook groepen voor jou!

Word lid van één onze besloten Facebook groepen Kinderwens 1e kind of Kinderwens 2+ kind.

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Informatie over Vruchtbare periode en ervaringen

De ovulatie De ovulatie

De ovulatie
Als je zwanger wil worden, is het heel belangrijk om te weten wanneer je ovulatie plaatsvindt. Vlak voor en tijdens de ovulatie ben je namelijk vruchtbaar.

Ovulatie en bevruchting Ovulatie en bevruchting

Ovulatie begrijpen
Denk je erover om zwanger te worden of ben je het al echt aan het proberen? Een beter begrip over de werking van je lichaam kan enorm helpen. Een op de twee stellen probeert waarschijnl

Vruchtbare dagen weten? Review Daysy Vruchtbare dagen weten? Review Daysy

Hormoonvrije anticonceptie
Daysy gebruik je om je vruchtbare dagen te weten. Om zwanger te worden of juist voor anticonceptie. Pam heeft 3 maanden de Daysy getest en deelt hier haar ervaring met jou.

Review menstruatie cyclus tracker apps | Period Tracker Apps Review menstruatie cyclus tracker apps | Period Tracker Apps

Cyclus tracker apps
Blog: "Omdat ik nu vier verschillende menstruatie en ovulatie cyclus trackers apps gebruik en hier al eerder over verteld heb, ben ik gevraagd een review te schrijven van deze trackers."

Is je bloeding innesteling of menstruatie? Is je bloeding innesteling of menstruatie?

7   Innesteling of menstruatie?
Het beetje bloed wat je opmerkt, zou de innesteling kunnen zijn, het kan ook het begin van je menstruatie zijn.

Ovulatiebloeding, wie heeft dit en is toch zwanger geraakt? Ovulatiebloeding, wie heeft dit en is toch zwanger geraakt?

Ovulatiebloeding wie heeft dit
Blog: "Elke maand is het van hetzelfde… net voor de eisprong is de ovulatiebloeding er … Bij mij gaat de ovulatiebloeding gepaard met rekbaar slijm en klein beetje gemengd met bruin bloed."

De menstruatiecyclus De menstruatiecyclus

6   Menstruatiecyclus
Als je zwanger wil worden en je weet hoe lang je menstruatiecyclus duurt. Dan kun je uitrekenen wanneer je eisprong is en wanneer je vruchtbaar bent.

Je reactie op Ovulatietest

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!