Vriendin van ikbenZwanger.com

Vriendin van ikbenZwanger.com

   Club    Forum zwangerschap    Forum vriendinnen

Profiel van Anita

forum zwanger profiel

Anita   vriendin


Ik wou altijd al een jonge mama zijn, het was nooit in me opgekomen dat dit niet zou gebeuren. Wanneer mijn vriend en ik uit elkaar gingen, schoof het idee van mama worden even op. Ik leerde iemand nieuw kennen, het was fantastisch! Wij zouden snel kindjes maken. Maar eens we aan dat plan begonnen bleek het niet zo vanzelf te gaan... Ondertussen ben ik 30, sterrenmama, zitten we al jaren in een medisch traject en zijn we nog steeds geen mama en papa.

Lees de blogs geschreven door Anita

Ja! Wij willen een kindje

1. Ja! Wij willen een kindje
Ik stopte met de pil en we begonnen met ronde 1… We waren rond de 30, hij iets ouder, ik iets jonger. De leeftijd waarbij iedereen rondom je kinderen krijgt of heeft.

Geen ovulatie - We besloten hulp te zoeken

2. Geen ovulatie - We besloten hulp te zoeken
Bij de gynaecoloog blijkt dat ik een septum in de baarmoeder heb die de innesteling van een eicel voorkomt. Mocht er toch een innesteling gebeuren, heeft het embryo onvoldoende plaats.

De operatie - een enorm emotionele dag

3. De operatie - een enorm emotionele dag
De dag van de operatie was een enorm emotionele dag. Ik kon op een hand tellen hoeveel mensen op de hoogte waren waar ik was en waar ik mee bezig was. Wat als dit vandaag het einde was?

Na de septum operatie

4. Na de septum operatie
De septum operatie was zeer goed verlopen en zeer vlot gegaan. Zelfs qua pijn viel het erg mee. Ik was nog wat suf en voelde wel iets in mijn lies en onderbuik.

Bespreking van de septum en endometriose operatie

5. Bespreking van de septum en endometriose operatie
De gynaecoloog was tevreden van de operatie. Het septum is opgelost en de endometriose is ontdekt. Nu hopen dat je snel zwanger geraakt, voordat je eileiders terug dicht zitten. Hoezo?

Ronde 1 - voor het eerst zelf de pregnylspuit zetten

6. Ronde 1 - voor het eerst zelf de pregnylspuit zetten
Ronde 1. Ik kreeg een kuur van 5 dagen clomid, 50g en op de dag van de eisprong moest ik zelf een pregnylspuit zetten. Ik kon last hebben van allerlei bijwerkingen.

Toch maar vertellen waar wij mee bezig zijn?

7. Toch maar vertellen waar wij mee bezig zijn?
Ik vertelde mijn verhaal. Het werd stil. Niet iedereen wist hoe te reageren en het verliep inderdaad zeer respectvol. Maar enkele dagen later, wanneer iedereen er een nachtje over ...

Ronde 3 - Moeilijke tijd en vervelende reactie van collega

8. Ronde 3 - Moeilijke tijd en vervelende reactie van collega
Aangezien ik al elke keer 2 follikels had, bleef de gynaecoloog aanhalen dat we rekening moesten houden met een tweeling. Beter 2 dan geen denk ik dan. Maar hier sloeg het noodlot toe.

Kinderwens: De feestdagen en pijnlijke momenten

9. Kinderwens: De feestdagen en pijnlijke momenten
Het wrong dat ze ons waren voorgestoken. We waren graag zwanger geweest, voordat hun kind geboren zou worden. Ondertussen kan hun jongste al kruipen en zijn we nog steeds niet zwanger.

Onze laatste kans met clomid en pregnyl

10. Onze laatste kans met clomid en pregnyl
Onze laatste natuurlijke kans met het nemen van clomid en pregnyl. Toen ze de follikels ging meten zag ze een kleintje, aan haar stem te horen te klein om nuttig te zijn.

Ik had gehoopt allang zwanger te zijn en nu DE zwangerschaps

11. Ik had gehoopt allang zwanger te zijn en nu DE zwangerschaps
Als kleuterjuf moet ik onmiddellijk stoppen met werken zodra ik zwanger ben. In mijn hoofd ben ik dus al meer dan een jaar aan het afronden, heb ik mentaal al afscheid genomen.

Waarom is CMV zo gevaarlijk voor een zwangere kleuterjuf?

12. Waarom is CMV zo gevaarlijk voor een zwangere kleuterjuf?
Ik liet mijn directie weten dat het zover was! In het kleuteronderwijs (als we niet immuun zijn voor cmv) moeten we onmiddellijk stoppen met werken zodra we zwanger zijn.

Verbazing en opluchting bij de 6 weken echo

13. Verbazing en opluchting bij de 6 weken echo
De 6-weken echo, D-Day. Ik zag direct dat het goed zat. Daar lag hij (of zij?), een bolletje in een zwarte vlek. Wat een prachtige hartslag! We kregen beiden tranen in de ogen.

De ouders inlichten - Zwangerschap aankondigen

14. De ouders inlichten - Zwangerschap aankondigen
Op 10 weken vinden we het gepaste moment om de ouders bij elkaar te roepen onder het mom van een etentje. Ik had onderleggers gemaakt voor onder de glazen. De ouders gingen aan tafel...

De termijnecho en de donderwolk

15. De termijnecho en de donderwolk
Nog geen 24 uur voor onze afspraak bij de gynaecoloog kreeg ik licht bloedverlies. We waren er ons van bewust dat dit geen goed teken kon zijn. In 50% van de gevallen is het onschuldig

Een sterrenkindje - vruchtje is met 10 weken gestopt

16. Een sterrenkindje - vruchtje is met 10 weken gestopt
Toen ze ging kijken zag ik haar gezicht zo veranderen van een vreugdevolle zwangerschap naar dit is niet goed. Ze zei eerst nog niks. Ze haalde er de uitwendige echo bij.

Herbeginnen of niet herbeginnen na een miskraam?

17. Herbeginnen of niet herbeginnen na een miskraam?
Hij sprak van een psycholoog en gaf me de raad om niet direct te herstarten met opnieuw zwanger te worden. Dit verlies moest eerst een plek krijgen. We moesten voldoende tijd nemen.

Laat een berichtje achter voor Anita

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

 

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan