Vriendin van ikbenZwanger.com

   Club    Forum zwangerschap    Forum vriendinnen

Profiel van Sterrenmama

forum zwanger profiel

Sterrenmama   vriendin


   •   25 blogs geschreven

Ik ben Sterrenmama (aka Karen), een mama van 7 sterretjes die helaas nooit het levenslicht hebben mogen zien. Zeven minimensjes die ik maar een paar weekjes bij me mocht hebben, voordat ze weer verder gingen. Maar ook al heb ik ze nooit in mijn armen mogen houden, ze zitten allemaal voorgoed in mijn hart. Ik schrijf hier over mijn ervaringen op mijn weg naar het beloofde mama-land. Lees je mee?

Lees de blogs geschreven door Sterrenmama

Zwanger worden stap 1 is afvallen, mama van 3 sterrenkindjes

1   1. Zwanger worden stap 1 is afvallen, mama van 3 sterrenkindjes
Toen ik 2,5 jaar geleden stopte met de pil hoopte ik snel zwanger te worden. Maar ja, ik woog toen bijna 130 kg en tsja… dan is zwanger worden zeker geen vanzelfsprekendheid.

Eerste week afvallen om zwanger te worden: start 116kg

2. Eerste week afvallen om zwanger te worden: start 116kg
Afvallen is zo moeilijk als je verslaaft bent aan suiker. Het is net als een alcoholverslaafde, alleen dan met suiker. Overal is het aanwezig! Op TV, in de supermarkt, op mijn werk, ...

Werken in de kinderopvang met een kinderwens

3. Werken in de kinderopvang met een kinderwens
Ik werk in de kinderopvang, had ik dat al verteld? Het grappige is dat mensen zoveel aannames hebben: k ben vast een oermoeder, ik vind het vast heel moeilijk om met kinderen te werken.

Loslaten, gewoon niet mee bezig zijn, dan ben je zo zwanger

4. Loslaten, gewoon niet mee bezig zijn, dan ben je zo zwanger
Laat het zwanger worden los, is het advies. Niemand die er dan bij vertelt hoe je het los kan laten. Hoe je ervoor zorgt dat je niet elke maand stiekem denkt aan wanneer je eisprong is.

En toen ineens... was mijn beste vriendin zwanger

5. En toen ineens... was mijn beste vriendin zwanger
Zij, werkloos, ongehuwd, slechts 3 maanden LAT-tend, 40plusser en al moeder van 3 kids besloot ineens toch weer per direct moeder te willen worden. Toch voelt dit extra oneerlijk.

Zou ik dan toch zwanger zijn?

8   6. Zou ik dan toch zwanger zijn?
Tsja, ik heb al eens verteld dat ik contact heb gehad met mijn eerste baby (miskraam). Deze vertelde mij dat ik in maart moeder zou worden. Lukt het deze maand om zwanger te worden?

Lekker pijnlijk, is de kinderwens zo groot?

7. Lekker pijnlijk, is de kinderwens zo groot?
Die middag klap ik dubbel van de pijn. Een pijn die ik eerder ervaren heb: tijdens mijn vorige drie miskramen. De testen waren negatief, maar mijn lichaam was wel degelijk even zwanger.

Reunie of reuniet, met een onvervulde kinderwens

8. Reunie of reuniet, met een onvervulde kinderwens
Hoe ga je naar een reunie met allemaal blije moeders met leuke babyfotos, terwijl je zelf nog geen kinderen hebt? En zeg je dan eerlijk dat je wel een grote kinderwens hebt?

Verminderd vruchtbaar taboe - lotgenotencontact

9. Verminderd vruchtbaar taboe - lotgenotencontact
Moet ik de pijn vanwege mijn onvervulde kinderwens verstoppen? Omdat ik denk dat de wereld mijn pijn niet aankan. Vele stellen gaan alleen door het leed van verminderde vruchtbaarheid.

Kunnen jullie niet gewoon ff wachten met zwanger worden?

10. Kunnen jullie niet gewoon ff wachten met zwanger worden?
Echt, ergens zou het zo ontzettend fijn zijn als de hele wereld gewoon ff wacht met zwanger worden, totdat ik dat ook ben. Nou ja, blijvend zwanger dan. De miskramen tellen niet mee.

Er tegenop zien om met je billen bloot te gaan in het zh

11. Er tegenop zien om met je billen bloot te gaan in het zh
Voor mij betekenen die bezoekjes aan de arts dat ik regelmatig in posities terecht kom waar mijn ouders me veelvuldig voor gewaarschuwd hebben: met de benen wijd voor een man (of vrouw)

Veel plezier in de slaapkamer - kinderwens

12. Veel plezier in de slaapkamer - kinderwens
Afspraak bij de vrouwenpoli. Een ander stel had daar in een uur tijd meer antwoorden gekregen op al hun vragen, dan in een paar jaar bij het ziekenhuis. Klinkt dus veelbelovend.

Naar de vrouwenpoli met een kinderwens - eindelijk hoop

13. Naar de vrouwenpoli met een kinderwens - eindelijk hoop
Er is licht aan de horizon. Want dit kan opgelost worden met een paar vitamine supplementen, een hormoonpreparaat (of zoiets) en een 3 maanden kuur van probiotica. ER IS EEN OPLOSSING!!

Hallo Tante Karen - deel 1: Een pijnlijk kerstdiner

14. Hallo Tante Karen - deel 1: Een pijnlijk kerstdiner
Het dring ineens tot me door. Ze hebben het speciaal vanavond verteld voor ons. Mijn schoonouders wisten het al. Hoe kunnen ze dit zo doen? Hoe hebben ze dit zo kunnen bedenken?

Hallo Tante Karen - deel 2: Waarom neem je het voor hen op?

15. Hallo Tante Karen - deel 2: Waarom neem je het voor hen op?
Gedurende onze weg naar ons kleine wereldwondertje, zijn er we erachter dat we niet alleen anders met ons verdriet omgaan, maar dat we onze pijn moeilijk aan elkaar kunnen overbrengen.

Vertellen dat je zwanger bent, zo doe je het dus niet

1   16. Vertellen dat je zwanger bent, zo doe je het dus niet
Ik vertel ze hoe hun zwangerschapsaankondiging mij geraakt heeft. Ik stel voorop (al huilend) dat we heel blij zijn voor hen en ook heel blij zijn dat het hen zo snel is gelukt.

Tijd voor verandering: Gaan we voor plan B, adoptie?

17. Tijd voor verandering: Gaan we voor plan B, adoptie?
Ik ben het zat. We zijn nu vier jaar verder en wat is het resultaat? 6 miskramen. Vruchtbaarheid behandelingen via het ziekenhuis zullen niet helpen. Ik word namelijk gewoon zwanger.

Adoptiemiddag en vrouwenpolis 2de bezoekje

18. Adoptiemiddag en vrouwenpolis 2de bezoekje
Twee weken na onze adoptieaanvraag ligt er een bevestiging in de bus met uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. De week erna staat de afspraak met de vrouwenpoli op het programma.

Utrogestan bijwerkingen die lijken op zwangerschapsklachten

19. Utrogestan bijwerkingen die lijken op zwangerschapsklachten
Zeker wel dat Utrogestan bijwerkingen heeft, naast dat je er moe van wordt, kun je er zowat elke bekende zwangerschapsklacht van krijgen, zonder zwanger te zijn.

Wait whut !?

20. Wait whut !?
Na lang turen zie ik ineens een streepje verschijnen op de zwangerschapstest! Of zie… het is dermate licht van kleur dat ik na elke keer knipperen weer het streepje moet zoeken.

De eerste echo - de vlinders vieren een groot feest

21. De eerste echo - de vlinders vieren een groot feest
De weken duren lang. Ik wil zo graag weten of alles in orde is met frummel. Ergens ben ik bang dat de utrogestan de frummel laat plakken, zelfs als het misgaat.

Blijft deze wel zitten na zes miskramen?

22. Blijft deze wel zitten na zes miskramen?
Ergens vermoed ik toch dat het een miskraam is, maar ik wil er niet aan toegeven. Ik bedoel, vorige miskramen bloedde ik gelijk leeg. Deze keer niet. Het blijft bij wat druppels.

De miskraam in volle glorie - deel 1

23. De miskraam in volle glorie - deel 1
Ik ben nog hartstikke zwanger voor mijn gevoel, maar de kleine frummel is gestorven. En wij moeten gewoon maar afwachten. Zo stonden we daar met de tranen in de ogen voor het ziekenhuis

De miskraam in volle glorie deel 2

24. De miskraam in volle glorie deel 2
Thuisgekomen vertel ik ze allemaal dat ik behoorlijk buikpijn heb en dat ik vandaag even ongezellig op de bank ga zitten wezen en ze zichzelf moeten vermaken. Ik heb pittige krampen.

De naweeen na mijn mini bevalling

25. De naweeen na mijn mini bevalling
De dagen na mijn mini bevalling heb ik nog flink last van krampen en naweeen. Ik heb de kinderen de hele week afgezegd, dus ik kan rustig aan bijkomen.

Laat een berichtje achter voor Sterrenmama

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

 

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

  1. Word vriendin! Meld je aan
  2. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
  3. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie