!! Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Google+

 Log in / Meld je aan
 
Felicitas

Wil jij het kado van October winnen? Meld je aan voor onze gratis zwangerschapsupdate.

40% korting in de Midseason Sale

V-D is zo aardig geweest beschikbaar te stellen: 40% korting in de Midseason Sale

V-D

› bekijk alle producten van deze leuke winkel !

Zwangerschapsupdate

Meld je aan voor de gratis zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie zoals de maandelijkse winactie.

Bekijk online week   

Zwangerschap informatie

Ledenvoordeel
korting en aanbiedingen

Kleertjes .com

Kleertjes .com › GRATIS verzending dit weekend bij bestellingen vanaf 50 euro. GRATIS verzending dit weekend bij bestellingen vanaf 50 euro.


Kadocus

Kadocus › Bij Kadocus kun je terecht voor alle baby- en kinderuitzet artikelen met extreem hoge kortingen! Hier ontvang je nu tijdelijk ook nog eens 5% op alles met code kortingknallers. Geldig t/m 30 november.


Bart Smit

Bart Smit › Vanaf nu GRATIS verzending bij bestellingen vanaf 20 euro. Geldig t/m 31 december.


zwanger_per_week

Je zwangerschap van week tot week
met de groei van je baby

8 weken zwanger

vorige   week 8   volgende


Hormonen

› Jij en je lichaam met 8 weken zwanger
› Groei van je baby met 8 weken zwanger
› Oestrogeen
› Progesteron
› Zwangerschapsverlof

zwanger week 8

Jij en je lichaam met 8 weken zwangerschap.

Sommige vrouwen kunnen in de eerste periode wat druppeltjes bloed verliezen, soms zelfs iets meer. Dit hoeft niet altijd direct te betekenen dat je zwangerschap misloopt. Het kan zijn dat je een zogenoemde innestelingsbloeding hebt. Neem in ieder geval contact op met je huisarts of je verloskundige. Heb je je nog niet aangemeld bij een verloskundige dan mag je toch bellen en om advies vragen!

Je baby met 8 weken zwangerschap.

Het embryo heeft nu het foetus-stadium bereikt. De foetus is hard gegroeit en bijna 2 keer zo groot als in het begin van vorige week. Hij is nu ongeveer 2 centimeter en weegt rond de 1 gr. Het begint al aardig op een mens te lijken. Alle belangrijke organen zijn geheel gevormd, hart en bloedsomloop functioneren duidelijk. Er wordt een begin gemaakt voor een volledig skelet. De gewrichten aan schouders, ellebogen, heupen en knieën worden langzaam zichtbaar. Vingers en tenen zullen nu nog met huidvliezen aan elkaar vastzitten. Het gezichtje begint vorm te krijgen met neus, lippen, oren en oogleden. De ogen en de gehoorgang ontwikkelen zich snel, de reukgroeve is duidelijk gevormd en door het samengroeien van boven- en onderkaak lijkt het al op een echt mensje. De wervelkolom kan nu de eerste kleine bewegingen maken.

Oestrogeen

Oestrogeen houdt je vagina ‘soepel’ en zorgt onder andere voor de productie en regeling van het baarmoederhalsslijm. Tijdens je vruchtbare periode is dat slijm dun en makkelijk toegankelijk voor de zaadcellen. Na je vruchtbare periode en tijdens je zwangerschap wordt het slijm dik en beschermt het tegen onder andere infecties. Een teveel aan oestrogeen kan overigens je seksueel verlangen afremmen.

Progesteron

De eierstokken produceren het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron. Vanaf het tweede trimester van je zwangerschap maakt je placenta het in grotere hoeveelheden aan. Vóór een zwangerschap zorgt progesteron ervoor dat zaadcellen geschikt zijn om de eicel binnen te dringen. Tijdens de zwangerschap bevordert progesteron de ontwikkeling van je borstklieren. Na de bevalling brengt het hormoon je melkproductie op gang. Progesteron is vaak de oorzaak van vermoeidheid tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsverlof

Als je in loondienst bent, heb je recht op 16 weken zwangerschapsverlof. Je mag zelf kiezen of je 4, 5 of 6 weken voor de uitgerekende datum stopt met werken. De weken die je overhoudt, blijven staan tot na je bevalling. Na je bevalling heb je altijd recht op 10 weken verlof. Ook wanneer je baby te laat geboren wordt, bijvoorbeeld met 42 weken. Je hebt dan 18 in plaats van 16 weken verlof.

Lees meer over Zwangerschapsverlof

Tips van week 8: Moe moe moe

Een veelgehoorde zwangerschapskwaal tijdens het eerste trimester: moeheid. Je lichaam is enorm hard aan het werk en dat merk je behoorlijk. Er is maar één remedie: geef eraan toe. Ga vroeg naar bed ’s avonds en stel desnoods middagdutjes in. Maak ook niet te veel afspraken. Heb je een afspraak en ben je te moe? Verzet de afspraak dan. En wees gerust: zo rond de vier maanden voelen de meeste vrouwen zich een stuk beter.

Reacties op 8 weken zwanger

Anoniem voelt zich zeer goed 
Moe leeg misselijk alleen trek in vet voedsel 

Anoniem voelt zich goed 
weinig last. af en toe wat weeig en hoofdpijk 

Anoniem voelt zich normaal 
erg moe, pijnlijke borsten, en geen zin in eten  

Sabine voelt zich zeer slecht 
Erg moe, bronchitis en zeer pijnlijke borsten 

Nador voelt zich slecht 
erg moe en misselijk maagzuur veel plassen en gebroken nachten 


Wat is jouw verhaal over je zwangerschap deze week?

Je naam
Je voelt je deze week
Jouw verhaal :
Graag dit nummer intypen: twaalf.

Volgende week: Week 9 Je eerste bezoek aan de verloskundige

http://views.affiliate4you.nl/17896/208/
Adverteren   Contact   Cookiebeleid   Copyright   Disclaimer   FR /  ENG /  ESP