!! Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Google+

 Log in / Meld je aan
 
Felicitas

Wil jij het kado van September winnen? Meld je aan voor onze gratis zwangerschapsupdate.

een droomschaapje die hartslag en baarmoedergeluiden nabootst

Hippe Muziekdoosjes is zo aardig geweest beschikbaar te stellen: een droomschaapje die hartslag en baarmoedergeluiden nabootst

Hippe Muziekdoosjes

› bekijk alle producten van deze leuke winkel !

Zwangerschapsupdate

Meld je aan voor de gratis zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie zoals de maandelijkse winactie.

Bekijk online week   

Zwangerschap informatie

Ledenvoordeel
korting en aanbiedingen

YourSurprise

YourSurprise › Het is fotoweek: Tien dagen lang staat Nederland in het teken van fotografie. In het kader hiervan t/m 21 september 5% korting op het gehele assortiment. Kortingscode: fotoweek.


Bart Smit

Bart Smit › Vanaf nu GRATIS verzending bij bestellingen vanaf 20 euro. Geldig t/m 31 december.


Kleertjes .com

Kleertjes .com › Het sportseizoen is in volle gang, shop dus snel een mooi sportoutfitje voor jouw kids met korting! Alleen deze week 20% korting op kleding en schoenen van Nike en Adidas!


zwanger_per_week

Je zwangerschap van week tot week
met de groei van je baby

8 weken zwanger

vorige   week 8   volgende


Hormonen

› Jij en je lichaam met 8 weken zwanger
› Groei van je baby met 8 weken zwanger
› Oestrogeen
› Progesteron
› Zwangerschapsverlof

zwanger week 8

Jij en je lichaam met 8 weken zwangerschap.

Sommige vrouwen kunnen in de eerste periode wat druppeltjes bloed verliezen, soms zelfs iets meer. Dit hoeft niet altijd direct te betekenen dat je zwangerschap misloopt. Het kan zijn dat je een zogenoemde innestelingsbloeding hebt. Neem in ieder geval contact op met je huisarts of je verloskundige. Heb je je nog niet aangemeld bij een verloskundige dan mag je toch bellen en om advies vragen!

Je baby met 8 weken zwangerschap.

Het embryo heeft nu het foetus-stadium bereikt. De foetus is hard gegroeit en bijna 2 keer zo groot als in het begin van vorige week. Hij is nu ongeveer 2 centimeter en weegt rond de 1 gr. Het begint al aardig op een mens te lijken. Alle belangrijke organen zijn geheel gevormd, hart en bloedsomloop functioneren duidelijk. Er wordt een begin gemaakt voor een volledig skelet. De gewrichten aan schouders, ellebogen, heupen en knieën worden langzaam zichtbaar. Vingers en tenen zullen nu nog met huidvliezen aan elkaar vastzitten. Het gezichtje begint vorm te krijgen met neus, lippen, oren en oogleden. De ogen en de gehoorgang ontwikkelen zich snel, de reukgroeve is duidelijk gevormd en door het samengroeien van boven- en onderkaak lijkt het al op een echt mensje. De wervelkolom kan nu de eerste kleine bewegingen maken.

Oestrogeen

Oestrogeen houdt je vagina ‘soepel’ en zorgt onder andere voor de productie en regeling van het baarmoederhalsslijm. Tijdens je vruchtbare periode is dat slijm dun en makkelijk toegankelijk voor de zaadcellen. Na je vruchtbare periode en tijdens je zwangerschap wordt het slijm dik en beschermt het tegen onder andere infecties. Een teveel aan oestrogeen kan overigens je seksueel verlangen afremmen.

Progesteron

De eierstokken produceren het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron. Vanaf het tweede trimester van je zwangerschap maakt je placenta het in grotere hoeveelheden aan. Vóór een zwangerschap zorgt progesteron ervoor dat zaadcellen geschikt zijn om de eicel binnen te dringen. Tijdens de zwangerschap bevordert progesteron de ontwikkeling van je borstklieren. Na de bevalling brengt het hormoon je melkproductie op gang. Progesteron is vaak de oorzaak van vermoeidheid tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsverlof

Als je in loondienst bent, heb je recht op 16 weken zwangerschapsverlof. Je mag zelf kiezen of je 4, 5 of 6 weken voor de uitgerekende datum stopt met werken. De weken die je overhoudt, blijven staan tot na je bevalling. Na je bevalling heb je altijd recht op 10 weken verlof. Ook wanneer je baby te laat geboren wordt, bijvoorbeeld met 42 weken. Je hebt dan 18 in plaats van 16 weken verlof.

Lees meer over Zwangerschapsverlof

Tips van week 8: Moe moe moe

Een veelgehoorde zwangerschapskwaal tijdens het eerste trimester: moeheid. Je lichaam is enorm hard aan het werk en dat merk je behoorlijk. Er is maar één remedie: geef eraan toe. Ga vroeg naar bed ’s avonds en stel desnoods middagdutjes in. Maak ook niet te veel afspraken. Heb je een afspraak en ben je te moe? Verzet de afspraak dan. En wees gerust: zo rond de vier maanden voelen de meeste vrouwen zich een stuk beter.

Reacties op 8 weken zwanger

Marjolein voelt zich normaal 
Ik ben nu 7 weken zwanger van mijn eerste kindje en ik voel me eigenlijk best oké! Alleen zeer weinig eetlust en zeer pijnlijke borsten. Ook slaap ik niet zo goed! Een paar dagen geleden had ik opeens vreselijke buikkrampen gevolgd door bloedverlies, ik maakte me zorgen en heb twee dagen later vervroegd een eerste echo gehad. Ik had me op het ergste ingesteld, maar in plaats daarvan zagen we het hartje kloppen, dit was waanzinnig!! 

Anoniem voelt zich slecht 
Ik ben nu 8 weken zwanger van ons 2de kindje. Voel me alsof ik griep heb. Deze zwangerschap is \'zwaarder\' dan mijn vorige zwangerschap. Maar alles voor een kindje.. dus hopelijk voel ik me snel beter. Veel.geluk allemaal 

Anoniem voelt zich zeer slecht 
Vandaag precies 8 weken en wat voel ik me ellendig. Veel misselijk en overgeven, extreem moe en steken in de borst. Hopelijk gaat het snel beter. Grtjes 

Anoniem voelt zich zeer goed 
Vandaag 7 weken en 6 dagen. Eind van de week de eerste echo. Buiten wat gevoelige borsten bij het rennen en af en toe wat rommelende darmen heb ik nergens last van, voel me zo normaal dat ik soms twijfel of ik wel echt zwanger ben en of het wel goed gaat.  

Anoniem voelt zich normaal 
Begin nu echt te merken dat ik zwanger ben veel last van stemmingswisselingen kan om de domste dingen huilen en soms erg onredelijk reageren op de mensen om mij heen hopelijk is dat gauw afgelopen.. 


Wat is jouw verhaal over je zwangerschap deze week?

Je naam
Je voelt je deze week
Jouw verhaal :
Graag dit nummer intypen: twaalf.

Volgende week: Week 9 Je eerste bezoek aan de verloskundige

http://views.affiliate4you.nl/17896/208/
Adverteren   Contact   Cookiebeleid   Copyright   Disclaimer   FR /  ENG /  ESP