!! Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Google+

 Log in / Meld je aan
 
   Zwangerschapstest kopen? Bestel eenvoudig online al uw A-merk zwangerschapstesten.

5 weken zwanger

Zwanger update

Meld je aan voor de gratis zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie zoals de maandelijkse winactie.

Bekijk online week   
 

Zwangerschap menu

Ledenvoordeel
korting en aanbiedingen

Kleertjes .com

Kleertjes .com › Vanaf woensdag 28 januari is de sale verder afgeprijsd naar 70% korting!


YourSurprise

YourSurprise › Bij Yoursurprise krijg je nu tot wel 35% korting op heel veel leuke hebbedingen met een persoonlijk tintje! De sale loopt t/m 31 januari.


Schattige Babykleertjes

Schattige Babykleertjes › Pak nu je voordeel tijdens de Wintersale met kortingen op de schattigste baby en kinderkleding. Daarnaast kun je nu al shoppen in de zomercollectie van 2015!


zwanger_per_week

5 weken zwanger

Je zwangerschap van week tot week
met de groei van je baby

vorige <   week 5   > volgende


Zwangerschapskwalen en ziektes

› 5 weken zwanger: veranderingen bij jou
› 5 weken zwanger: groei van je baby
› Zwangerschapskwaaltjes in de eerste weken
› Jeuk en kriebel
› Misselijkheid

zwanger week 5

5 weken zwanger: veranderingen bij jou

Je lichaam maakt een slijmprop aan die de baarmoedermond afsluit. Deze prop beschermt je kind. Dankzij de slijmprop kunnen er namelijk geen ziektekiemen doordringen in de baarmoeder. Het HCG-hormoon blijft stijgen. Dat hormoon houdt de zwangerschap in stand, maar veroorzaakt ook zwangerschapskwaaltjes. Misselijkheid en duizeligheid bijvoorbeeld. Maar het kan ook zijn dat je nergens last van hebt. Maak je daarover geen zorgen, je zult snel genoeg signalen van je lichaam krijgen dat er onder in je buik heel wat gaande is.

5 weken zwanger: groei van je baby

Je kindje in wording bestaat nog steeds uit een klompje cellen. Het is nu ongeveer 2 millimeter groot en lijkt een beetje op een garnaaltje. Wanneer je goed kijkt is er al een ‘hoofdje’ en ‘staartje’ te zien. Er zitten bobbeltjes op: hier komen later armen en benen. Maar nog veel belangrijker is dat in deze week het hartje en het centrale zenuwstelsel worden aangelegd. Ook ontstaat er een primitieve bloedsomloop. Op een inwendige echo kun je misschien al een grijs-wit streepje zien. Dat wordt straks de wervelkolom.

Zwangerschapskwaaltjes in de eerste weken

Veel artikelen en boeken reppen over ‘zwangerschapskwaaltjes’. Maar sommige vrouwen kunnen er zo veel last van hebben, dat we ze beter ‘kwalen’ kunnen noemen. Het is immers geen lolletje om de hele dag slap, duizelig en misselijk te zijn. Dat is geen kwaaltje, maar ronduit vervelend en pijnlijk. Gelukkig zien veel vrouwen het als ‘lijden voor het goede doel’. Je weet immers waar je het voor doet. Ook een opsteker is dat de kwalen bij de meeste vrouwen minder worden na het eerste trimester. Lees meer over Zwangerschapskwaaltjes in de eerste weken

Jeuk en kriebel

Jeuk is een bekende zwangerschapskwaal en kan heel vervelend zijn. Het is niet helemaal duidelijk waar het door komt. Een oorzaak kan zijn dat de huid oprekt door de groei van de baarmoeder en de baby. Die rek kan jeuk veroorzaken, vooral op de buik. Andere oorzaken kunnen atopisch eczeem of een kleine stuwing in de lever zijn. Atopisch eczeem kan leiden tot eczeemachtige plekken op de huid, maar ook tot jeukbulten of alleen jeuk. Bij een stuwing in de lever wordt het gal niet goed afgevoerd. Daardoor komen afvalstoffen in het bloed, die jeuk veroorzaken. Lees meer over Jeuk en kriebel

Misselijkheid

De allerbekendste zwangerschapskwaal is misselijkheid. Uit onderzoek blijkt dat 60% tot 80% procent van de zwangeren aan zwangerschapsmisselijkheid lijdt. Deze misselijkheid wordt nog weleens onderschat. Het kan je leven namelijk behoorlijk beïnvloeden. Meestal helpt het om verspreid over de dag kleine beetjes te eten. Zorg dus dat je altijd een cracker of iets dergelijks bij je hebt als je onderweg bent. En weet dat de misselijkheid waarschijnlijk minder wordt na ongeveer 16 weken. Dan daalt het HCG-hormoon – de boosdoener – namelijk weer. Hou je echt niets binnen, neem dan contact op met je huisarts. Lees meer over Misselijkheid

Tip voor week 5

MoedersvoorMoeders

Helaas is het niet voor alle vrouwen vanzelfsprekend om zwanger te raken. Door mee te doen aan Moeders voor Moeders, kun je andere vrouwen met een kinderwens helpen. Moeders voor Moeders zamelt namelijk urine in van zwangere vrouwen. Uit hun urine wordt het HCG-hormoon gewonnen. Van dit hormoon wordt een medicijn gemaakt voor behandeling van onvruchtbaarheid. Je kunt je aanmelden tot en met de 11e week van je zwangerschap. Urine inleveren kan van week 6 tot en met week 16 van je zwangerschap. Kijk voor meer informatie op MoedersvoorMoeders.nl.

Bestel de gratis zwangerschapsagenda.

Reacties op 5e week zwanger


Anoniem voelt zich goed 
Zit in vijfde week van mijn zwangerschap. Nog nauwelijks klachten. Enkel gespannen borsten en mijn buik is wat opgezet. Ben wel bang voor een miskraam want heb de eerste weken na de bevruchting veel dagen een wijntje gedronken. Iemand een idee over hoe erg de gevolgen hiervan kunnen zijn?  


Peggy voelt zich normaal 
Menstruatie achtige buikpijn, duizelig en spierpijn in liezen 


Anoniem voelt zich goed 
Vorige maand een miskraam gehad na 6 weken zwangerschap. Baalde enorm. Maar ik hoef niet lang te treuren want het is weer gelukt! Heb nog geen test gedaan, maar de kwaaltjes die ik vorige keer ook had zijn overduidelijk aanwezig :) 


Miranda voelt zich zeer goed 
Zo spannend allemaal volgende week intake gesprek 19 feb de eerste echo wat duurt dat lang zeg  


Anoniem voelt zich goed 
Tot nu toe alleen een beetje buikpijn en hoofdpijn gehad. Pas echt menstruatie-achtige pijn. Morgen begint de 5e week:-D 


Wat is je eigen ervaring over je zwangerschap deze week?

Je naam
Ik voel me deze week
Je ervaring:
Graag dit nummer intypen: twaalf.

           

Volgende week: Week 6 Babyuitzet en je werk

http://views.affiliate4you.nl/22050/208/
Adverteren   Contact   Cookiebeleid   Copyright   Disclaimer   FR /  ENG /  ESP