Je zwangerschap van week tot week met de groei van je baby

   Zwanger    Van week tot week    Weken zwanger

27 weken zwanger informatie

27 weken zwanger: veranderingen bij jou

zwanger 27 weken

Je voelt je baby steeds beter en duidelijker bewegen in je buik. Is het een beentje of een armpje? Veel vrouwen vinden het heel gezellig, zo’n kleintje dat altijd bij ze is. Wanneer je straks bevallen bent zul je die buik misschien wel missen. Hoewel, aan het eind van de zwangerschap zijn de meeste zwangeren die buik wel beu. Hij zit in de weg en het gezellige getrappel is dan soms gewoon pijnlijk.

27 weken zwanger: groei van je baby

Je kindje is nu ongeveer 36 centimeter en weegt zo'n 900 gram. Zijn huidweefsel is nog erg dun en er zit nog weinig vetweefsel onder. Over enkele weken zal hij wat dikker worden. Je kind kan goed horen in jouw buik. Wanneer je ’s avonds geregeld een muziekdoosje op je buik legt, zal hij dat muziekje na de geboorte ‘herkennen’. Het kan helpen hem rustig te worden en lekker te gaan slapen.

Meld je aan voor de Zwangerschapsupdate

Aanstaand ouderschap

Je partner is inmiddels gevorderd tot 27 weken zwangerschap. De zwangerschapsduur bedraagt 40 weken maar de meeste kinderen komen tussen de 37 en 42 weken zwangerschap ter wereld. Over 10 weken zou het dus al kunnen gebeuren. Hou daarom niet krampachtig vast aan de uitgerekende datum maar houd er rekening mee dat je kind al met 37 weken geboren kan worden. Lees meer over Aanstaand ouderschap

Actie

Vraag je partner welke klussen er nog voor de babykamer moeten gebeuren en ga deze afmaken. Je partner wil de kamer nog inrichten en veel vrouwen vinden het heerlijk om in de babykamer te rommelen en tutten. Een zwangere vrouw wil zich meestal settelen. Nesteldrang noemen we dit en dit hoort bij de zwangerschap. Nesteldrang kan er soms toe leiden dat vrouwen hoogzwanger op een trap het plafond gaan sausen. Voorkom dit door dergelijke klussen haar uit handen te nemen.

De zwangerschap en bevalling

Inmiddels is je vrouw een stuk verder in haar zwangerschap. Wat kun je nu beteken voor je vrouw in haar zwangerschap en wat is goed om te weten in dit stadium?
Het zwangerschapsverlof is bedoeld om uit te rusten en je voor te bereiden op de bevalling. Zorg dat je partner dit ook ter harte neemt en niet door blijft rennen. Wanneer een vrouw goed uitgerust aan haar bevalling begint is zij daarna sneller op de been. Lees meer over De zwangerschap en bevalling

Tip voor week 27

Vragen aan je vrouw

In deze online zwangerschapscursus week 29 en week 33 staan vragen die we stellen aan je vrouw over de bevalling en de kraamtijd. Deze vragen gaan over hoe ze nu aan kijkt tegen bepaalde zaken en onderwerpen. Je kunt hier naar vragen bij je partner. Wat waren haar antwoorden op deze vragen? Zo krijg je een duidelijk beeld van haar verwachtingspatroon, hoe ze het graag zou willen. Als je dat weet kun je er ook aan proberen mee te werken het ook zo te krijgen. In ieder geval zal je partner het heel erg waarderen als je op deze manier vraagt naar haar wensen.

Bestel gratis, regel nu!

 1. Vraag nu de gratis Ouders van Nu Zwangerbox aan met tijdschriften, producten en informatie waar jij als (aanstaande) ouder écht iets aan hebt.
 2. Schrijf je nu in bij de blije doos en ontvang gratis cadeaus en een schattig gratis mutsje met voornaam!

Blogs van zwangere vrouwen in week 27

Nog steeds weten mensen niet wat geboortefotografie is

Nog steeds weten mensen niet wat geboortefotografie is
Als ik vertel dat als geboortefotograaf niet alleen mooie fotos maak van een pasgeboren baby, maar ook aanwezig ben tijdens een bevalling zelf, trekken mannen een vies gezicht.

Chagrijnig zwanger: wil iedereen ff gewoon zijn mond houden?

Chagrijnig zwanger: wil iedereen ff gewoon zijn mond houden?
Zwanger zijn is op zich super leuk, maar ben ik nou de enige die alles en ook daadwerkelijk zoveel kleine dingen zo irritant en vervelend vindt? Niks kan hebben en ongelofelijk chagrijn

Multiculti baby geboortekaartje

Multiculti baby geboortekaartje
In mijn zoektocht kwam ik op een hele leuke website terecht, mixed-babies. Nog leuker vond ik het verhaal achter de kaartjes. Is het je namelijk weleens opgevallen dat ...

Blijf nog even zitten tot na de bruiloft

Blijf nog even zitten tot na de bruiloft
Ik voel vocht langs mijn benen lopen. Alsof je tijdens je menstruatie staat te lekken. Ben ik dat of is het douchewater? Ik buig door mijn knieen. Een plens vruchtwater verschijnt.

De 3D echo was echt heel leuk, nog leuker dan verwacht

De 3D echo was echt heel leuk, nog leuker dan verwacht
Onze kleine baby lag op de 3d echo met haar billetjes naar beneden en voetjes voor haar gezicht in een lenige positie. Zo schattig. Alleen al om het gezichtje mooi in beeld te krijgen.

Ervaringen rond de 27e week van je zwangerschap

 • forum zwanger vriendin

  Weken zwanger - door Marina1981
  Ik kom uit Den Helder
     

 • forum zwanger vriendin

  Weken zwanger - door Priscilla
  Zijn hier ook vrouwen die uit de buurt komen van alkmaar/heerhugowaard?? Wil graag een vriendschap op bouwen als diegene dat ook wilt
     

 • forum zwanger vriendin

  Weken zwanger - door Oumie - voelt zich goed
  Hallo allemaal, ten eerste gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Wat blijft het een speciaal gevoel. Ik ben inmiddels 27 weken zwanger en ik voel mij eigenlijk wel goed... De zwangerschap zelf gaat naar mijn gevoel sneller dan bij mijn eerste. Misschien omdat ik er nu ook niet echt bij ben met mijn hoofd..... Ik ben in 2014 bevallen van een geweldige zoontje, en een jaar later net wanneer hij zijn eerste stapjes kon zetten kregen we een auto ongeluk waarbij ons kleine jongen is overleden. We hebben het er heel moeilijk mee, het gemis is ongelofelijk.... We zijn heel blij dat ik snel zwanger ben geworden, we hebben een kleine om naar uit te kijken..... Maar wat voelt het toch zo dubbel, ..... Je bent blij maar verdrietig tegelijk dat onze jongen niet meer in ons leven is en zijn zusje nooit zal kennen....! In september ben ik uitgerekend en waarschijnlijk loopt de rechtzaak dan ook.... Ik weet dat alles weer terug naar boven zal komen, het zal dan ook precies een jaar geleden zijn ... Mr t lijkt nog altijd alsof het gisteren was. Ik probeer er nu ook niet teveel aan te denken zodat ik deze kleine ook haar recht kan geven als moeder.... Ik moet nu ook aan haar denken... ! Heeft iemand ook het verlies van een kind ervaren en hoe is/was het voor jullie om weer zwanger te worden?
  1   

Hoe gaat het met je deze week?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Volgende week: Week 28

Volgende week: Week 28 Verzorging van je baby deel 1

Bekijk online zwangerschap week  

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Bekijk de voorbeelden en ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

 

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Vond je dit artikel interessant?

 1. Word vriendin! Meld je aan
 2. Deel het artikel via Facebook of Whatsapp
 3. Lees meer interessante artikelen op onze site, zie

Zwangerschapsupdate ontvangen?

Dit onderwerp vind je terug in de zwangerschapsupdate van week 5. Meld je aan voor de zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie.