Geboortekaartjes webshops

   Shopgids    Geboortekaartjes    Geboortekaartjes shops

Welke geboortetekst wil je op het geboortekaartje zetten? Standaard in ieder geval de naam en geboortedatum en jullie namen met namen van broertjes en zusjes, adres en telefoonnummer(s). Verder kunnen een (christelijk) geboortegedicht, uitspraak van zusje of broertje, kinderliedje, of gedichten erg toepasselijk zijn. Hulp bij het bedenken van een leuke babynaam nodig?

Wanneer bestel je het geboortekaartje?

Natuurlijk is ook het moment van bestellen een persoonlijke keuze: de één wil vooral graag op tijd de opmaak voor het geboortekaartje geregeld hebben, de ander vindt het kiezen van een geboortekaartje een leuke bezigheid voor tijdens het zwangerschapsverlof.

Je kunt het geboortekaartje zelf opmaken en een gratis proefkaartje bestellen. Op het moment dat je kindje geboren is kun je zelf eenvoudig de laatste gegevens aanpassen en de gewenste oplage bestellen.

Tip: het is handig om ongeveer 2 maanden voor de uitgerekende datum je geboortekaartje uit te kiezen en de opmaak gereed te hebben. Dan kom je niet voor een verrassing te staan als je kindje bijvoorbeeld eerder geboren wordt dan verwacht.

Tips voor een orgineel geboortekaartje

  • Ontwerp je eigen kaartje of laat het ontwerpen door een kunstenaar of grafisch designer
  • laat je buik fotograferen in kleur of zwart-wit
  • schrijf een mooi gedichtje voor je kindje of zoek een bestaand gedicht uit wat bij jullie past
  • laat je buik bodypainten en dan fotograferen (zie foto hiernaast)
  • voeg een los kaartje toe aan het geboortekaartje met de tekst: 'mijn wens voor jou'. Dat is leuk om later in een boek te plakken voor je kindje.
  • inspireer je kaartje op de inrichting van de babykamer (voorbeeld onderaan dit stuk)
  • gebruik een driedimensionale echofoto voor je geboortekaartje
  • bedenk eens een geheel andere vorm

Gedichtje of stukje van je favoriete liedje

Cisca, moeder van Cedric : tijdens mijn zwangerschap kwam het lied van Bryan Adams, I'm ready uit. Het eerste couplet en het refrein drukte zo duidelijk mijn gevoelens uit dat ik altijd emotioneel werd wanneer ik het hoorde. Uiteindelijk besloot ik dan ook het op de geboortekaart van mijn zoon te zetten.

I'd like to see ya - thought I'd let ya know
I wanna be with ya everyday
cause I got a feelin'that beginning to grow
and there's only one thing I can say
I'm ready - to love you
I'm ready - to hold you
as ready as I'm gonna be

Noteer ruime rusttijden op je kaart

Bijvoorbeeld dat je rust tussen 12 uur en 15 uur. Jij kunt namelijk echt geen 3 uur slapen, want in deze tijd moet je je baby een keer voeden (in het begin ben je daar al gauw een klein uur mee bezig), luiertje verschonen, zelf wat eten en met een beetje geluk kun je dan een uurtje je ogen dicht doen.

Vermeld ook voor 's avonds een eindtijd op je kaart, bijvoorbeeld tot 21 uur. Mensen begrijpen namelijk niet (of zijn het vergeten) dat je versleten bent en sommigen zullen zonder initiatief van jouw kant blijven zitten tot in de late uurtjes. Wanneer de laatste visite weg is, ben jij echter nog niet klaar. Er staat je veelal nog een laatste avondvoeding te wachten. Daarnaast is het ook fijn als je nog even alleen kunt zijn met je partner. Even bijpraten en de dag doornemen. Vervolgens zal je kindje zich nog een paar keer per nacht aankondigen voor een voeding, want alleen de allergelukkigste onder ons hebben een kind dat direct de hele nacht doorslaapt.

Een goed idee kan ook zijn om op je kaart te vermelden dat papa, mama en de baby rusten na 21.00uur. Daarmee maak je duidelijk dat het niet de bedoeling is dat als jij je subtiel naar boven terug trekt ze met je partner nog op het gemak verder kunnen bomen.

Wil je straks een kraamfeest geven?

In zwangerschapsupdate week 26 gaan we uitgebreid in op de voors- en tegens van het geven van een kraamborrel. Besluit je (straks) een kraamfeest te geven, vermeldt dat dan op je kaart. Wil je alleen een bepaalde groep mensen hiervoor uitnodigen dan kun je natuurlijk ook een los briefje toevoegen aan je geboortekaart. Meld je aan voor de zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie.

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

De leukste online geboortekaartjes vind je bij... meer

WIN! Geboortekaartjes van Kaartje2go
WIN! Geboortekaartjes van Kaartje2go
Kaartje2go: Gratis proefdruk
Kaartje2go: Gratis proefdruk

Adverteren voor Geboortekaartjes?

Hier kan uw advertentie staan


 

Beste artikelen over Geboortekaartjes

Hier lees je alles over geboortekaartjes. Welke tekst en gedichtje zet je op je geboortekaartje? Waar koop je leuke goedkope geboortekaartjes? Als je baby is geboren, wil je dat aan iedereen laten weten. Natuurlijk wil je dat het geboortekaartje mooi en persoonlijk is. Lees onze beste artikelen en blogs:
Tekst geboortekaartje »
Multiculti baby geboortekaart »
Tips geboortekaartje »
Persoonlijk geboortekaartje »
Goedkope geboortekaartjes »
Poll: Wie ben je? »
Multicultureel geboortekaartje »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Geboortekaartjes shops

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Ook interessant: