Zwangerschapsvergiftiging

   Zwanger    Gewicht en gezondheid    Zwangerschapsvergiftiging

Zwangerschapskwaaltjes

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap last van zwangerschapskwaaltjes. Het begint vaak met misselijkheid en vermoeidheid. Dat is vervelend, maar vaak wordt de misselijkheid en vermoeidheid in het tweede trimester al minder. Het hebben van zwangerschapskwalen is vervelend, maar in de meeste gevallen onschuldig. Echter je kunt ook last krijgen van zwangerschapsziektes, zoals bijvoorbeeld zwangerschapsvergiftiging of zwangerschapsdiabetes.

Zwangerschapsvergiftiging

De term zwangerschapsvergiftiging wordt gebruikt als er ernstige complicaties optreden tijdens de zwangerschap. Van alle zwangere vrouwen krijgt 15% te maken met een vorm van zwangerschapsvergiftiging. Zwangerschapsvergiftiging heeft niets te maken met de voeding tijdens de zwangerschap. Vaak krijgt men last van oedeem, hoge bloeddruk en eiwit in de urine. Dit wordt gekenmerkt door klachten zoals verwardheid, duizeligheid, hoofdpijn en soms zelfs depressiviteit. Er wordt ook wel gesproken over zwangerschapshypertensie.

Symptomen van zwangerschapsvergiftiging

De complicaties die kenmerkend zijn voor zwangerschapsvergiftiging, worden ingedeeld in drie termen: pre-eclampsie, het HELLP syndroom of eclampsie. Bij pre-eclampsie (toxicose) heb je naast een hoge bloeddruk ook last van een te grote afvoer van eiwitten uit je lichaam. Bij het HELLP syndroom (Hemolysis, Elevated Liver enzymes en Low Platelets) is er sprake van een hoge bloeddruk, vochtophopingen en eiwitverlies. Hierdoor kan het ongeboren kindje een groeiachterstand kan oplopen. De ernstigste vorm van zwangerschapsvergiftiging is eclampsie. Dit is een levensbedreigende situatie voor zowel moeder als kind en moet in het ziekenhuis behandeld worden. Hierbij krijg je last van stuipen (lijkt op een epileptische aanval).

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Meer informatie over zwangerschapsvergiftiging en ervaringen

Informatie over Gewicht en gezondheid en ervaringen

Gezond eten met de Schijf van Vijf Gezond eten met de Schijf van Vijf

Gezond eten Schijf van Vijf
De Schijf van Vijf helpt je om gezond te eten, op jouw manier. Waar heb jij zin in vandaag? Hollandse pot of oosterse keuken? Vegetarisch of vlees? Je richt je Schijf van Vijf zelf in.

Gewichtstoename in grafiek Gewichtstoename in grafiek

Zwanger en gewicht
De indicator in tal van studies over voeding is Het ideale gewicht. Maak gebruik van onze rekenmodule om jouw ideale gewicht te weten.

Ik rook, want stress is slechter voor mijn kind = onzin Ik rook, want stress is slechter voor mijn kind = onzin

Peuken stress
Blog: "Ik was zelf ook een echte roker die soms met stress meer dan 1 pakje rookte per dag en soms minder. Maar dat ik verslaafd was, was zeker. Zodra ik zwanger werd ben ik gestopt."

Hoeveel kom ik aan? Hoeveel kom ik aan?

Hoeveel kom ik aan?
Aankomen tijdens je zwangerschap is belangrijk. ikBenZwanger.com rekent aan de hand van je BMI voor je uit hoeveel je aankomt tijdens je zwangerschap.

Erg last van bekkeninstabiliteit en maagzuur Erg last van bekkeninstabiliteit en maagzuur

Bekken en maagzuur
Blog: "Ik heb de laatste tijd weinig nieuws onder de zon en ik wil ook niet alleen maar klagen. Zoals ik eerder al vertelde, is zwanger zijn niet echt mijn ding. Nu ik steeds ronder word en ov"

Nieuwe fitness-trend voor zwangere vrouwen; Belly Pumping Nieuwe fitness-trend voor zwangere vrouwen; Belly Pumping

Belly Pumping
Een nieuwe fitness-trend is overgewaaid uit Amerika genaamd Belly Pumping. Een hele bijzondere en een beetje vreemde fitness-trend. Er zijn enorm veel filmpjes op het internet te vinden

Het is heel simpel: zwanger? Geen alcohol! Het is heel simpel: zwanger? Geen alcohol!

Liever geen alcohol
Alcohol wordt ten strengste afgeraden. Als je drinkt terwijl je zwanger bent, komt de alcohol via jouw bloed ook in het lichaam van je ongeboren kind. Ook wanneer je borstvoeding geeft.

Je reactie op Zwangerschapsvergiftiging

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen!