Vriendin van ikbenZwanger.com

   Club    Forum zwangerschap    Forum vriendinnen

Profiel van Flow

forum zwanger profiel

Flow   vriendin


Als mama maak je heel wat mee. Zwanger worden, bevallen en moeder zijn ging niet altijd even makkelijk. Maar wat zijn we gelukkig met onze 3 mini’s. En natuurlijk is niet alles een grote roze wolk. Over de mooie en minder mooie dingen schrijf ik in mijn blog. De gewone dingen waar veel ouders zich in herkennen of helemaal niet. Lees lekker mee.

Lees de berichten van Flow

Onderwerp:  Kinderwens - Licht streepje op test

Wat spannend dat je zwanger bent. Het beste is om een afspraak met de huisarts te maken. Misschien heb je iemand in de buurt bij wie je het kwijt kan en die mee kan naar de huisarts ter ondersteuning. Probeer het aan iemand te vertellen waar je je fijn bij voelt.

Onderwerp:  Zwangerschap - 2e week na bevruchting

De testen hebben verschillende gevoeligheid voor hormonen. Mogelijk kun je een vroege test gebruiken die minder hormonen nodig heeft om resultaat te geven. Als je overtijd bent en last van grotere/gespannen borsten heb je grote kans zwanger te zijn.

Onderwerp:  Zwangerschap - 12 weken zwanger

Genieten wisselt af met spanning of alles goed gaat. Zwanger zijn is zo fijn maar ook zo spannend.

Onderwerp:  Zwangerschap - 8 weken zwanger

Heftige bloeding tijdens mijn 8e week, maar ons wondertje maakt het goed

Lees de blogs geschreven door Flow

Eén ding was zeker: later word ik moeder

1. Eén ding was zeker: later word ik moeder
Mijn ogen keken ineens zeer liefdevol naar de zwangere buiken om mij heen. Babytjes slapend, huilend of lachend. Mijn eierstokken sloegen hoe dan ook op hol. Wat een prachtige plaatjes.

Bloedverlies met 7 weken zwanger

2. Bloedverlies met 7 weken zwanger
Het bloedverlies was anders dan wanneer ik menstrueerde. Veel minder, maar duurde langer. Vanwege het bloedverlies verwees de verloskundige mij door voor een vroege echo, om na te gaan

Hoeveel kans is er op een miskraam met bloedingen?

3. Hoeveel kans is er op een miskraam met bloedingen?
Wat een onzekerheid! Bloedverlies, stolsels... ik werd zo bang voor een miskraam. Na nog maar pas geleden de positieve zwangerschap te hebben gezien op de echo is alles zo mooi, maar oo

10 weken echo met volle blaas

4. 10 weken echo met volle blaas
10 weken echo met volle blaas. De uitgerekende datum zal met deze echo exacter berekend worden. Ook wordt het hartje bekeken en voor zover mogelijk de gezondheid van het kindje.

Plassen voor moeders voor moeders

5. Plassen voor moeders voor moeders
Ik moet altijd plassen. Sinds Moeders voor Moeders hebben mijn oneindige toilet bezoeken nut! In de eerste weken van de zwangerschap kan de urine van zwangeren gebruikt worden.

Keuze voor een combinatietest en NIPT-test maken blog

6. Keuze voor een combinatietest en NIPT-test maken blog
Tijdens het eerste gesprek met de verloskundige werd er informatie over de prenatale testen op tafel gelegd. Een folder over de combinatietest en een over de NIPT screening.

Roze of blauwe muisjes?

7. Roze of blauwe muisjes?
Via zwangerschapswebsites kregen wij kennis van de nub-theorie. Een manier om voor 75% procent het geslacht vast te stellen in dit vroege stadium. De echoscopiste deed hier niet aan.

Een volgende mijlpaal, de 20 weken echo

8. Een volgende mijlpaal, de 20 weken echo
Een volgende mijlpaal, de 20 weken echo. Mijn buik lijkt met de dag te groeien en sinds ik ons kindje voel bewegen, voel ik mij helemaal moeder. En toch blijft iedere stap spannend.

Geboortekaartje kiezen en proefdruk bestellen doe je zo

9. Geboortekaartje kiezen en proefdruk bestellen doe je zo
In mijn enthousiasme ben ik thuis het internet op gegaan. Verschillende websites komen naar voren onder de zoekterm -geboortekaartjes-. Ik ben de website van Koningkaart opgegaan.

De 3D echo was echt heel leuk, nog leuker dan verwacht

10. De 3D echo was echt heel leuk, nog leuker dan verwacht
Onze kleine baby lag op de 3d echo met haar billetjes naar beneden en voetjes voor haar gezicht in een lenige positie. Zo schattig. Alleen al om het gezichtje mooi in beeld te krijgen.

Van buikje naar -te- grote buik? Blog van Flow

11. Van buikje naar -te- grote buik? Blog van Flow
De groei van mijn buik was ook de verloskundige niet ontgaan. Na meerdere metingen bleef mijn buik voorlopen in groei. Geen reden voor zorgen werd mijn verteld. Maar wat als?

Als zwanger worden ineens niet vanzelf gaat

12. Als zwanger worden ineens niet vanzelf gaat
Vanaf mijn pubertijd weet ik al dat mijn hormonen niet helemaal zijn zoals het zou moeten. Ik menstrueerde amper. Na onderzoeken bleek dat mijn hypofyse niet helemaal goed werkte.

Vertrouwen is de sleutel voor genieten | ikbenZwanger

13. Vertrouwen is de sleutel voor genieten | ikbenZwanger
De roze wolk. Een gevoel dat veel gekoppeld zit aan zwanger zijn. Het plaatje van een zorgeloze zwangere vrouw, hand in hand verstrengeld met haar lief. Met hun onuitwisbare glimlach.

Worden het straks roze of blauwe muisjes?

14. Worden het straks roze of blauwe muisjes?
Als het maar gezond is, horen wij geregeld om ons heen. En natuurlijk is dat ook de grootste wens van ons. Maar nieuwsgierigheid naar het geslacht, dat zit er zeker ook.

Wat als je huwelijksnacht in het ziekenhuis belandt

15. Wat als je huwelijksnacht in het ziekenhuis belandt
Daar stond ik dan, met een bescheiden buikje naast mijn twee grote liefdes. De beperkingen door het coronavirus ontnam ons geen vreugde. Voor mij was het een en al geluk.

Zusje, je mag nu wel komen

16. Zusje, je mag nu wel komen
Al maanden plukt ze bloemetjes voor haar zusje en ook veel tekeningen worden er voor haar gemaakt. Zo mooi hoe een kind het ervaart. Ze is een beetje boos omdat het zo lang duurt.

Het dagboek van een verloskundige - wel of niet lezen?

17. Het dagboek van een verloskundige - wel of niet lezen?
Wil je overal op voorbereid zijn of laat je het liever over je heen komen? Is het verstandig om zoveel mogelijk te weten? Dat was de vraag die bij mij naar boven kwam bij dit boek.

De 10 grootste dikke buik ongemakken

18. De 10 grootste dikke buik ongemakken
Mijn 10 buik ongemakken die je misschien wel herkent. Waar je helemaal klaar mee bent of soms ook wel om kan gniffelen. Hebben jullie nog andere buikongemakken of juist grappige?

De Babyccino als goedmakertje

19. De Babyccino als goedmakertje
De babyccino, het koffie vriendje van kinderen of is het een goedmakertje en nemen we ze mee in ons eigen gedrag? De weg naar de speeltuin leidt altijd langs een koffietentje.

Een Tripp Trapp voor je bevalling zou best handig zijn

20. Een Tripp Trapp voor je bevalling zou best handig zijn
De Tripp Trapp kinderstoel, wie kent hem niet. De stoel die meegroeit. Inmiddels staan er bij ons 3 rond de tafel. Zo schrijvend aan mijn blogs pak ik vaak de triptrap.

Klap in je gezicht krijgen omdat je borstvoeding geeft

21. Klap in je gezicht krijgen omdat je borstvoeding geeft
Vinden we borstvoeding in het openbaar geven oke of niet? Een Francaise kreeg een klap in haar gezicht toen ze haar hongerige baby wachtende in een rij de borst gaf. Treurig maar waar.

Laat een berichtje achter voor Flow

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Gratis producten meer

De Roze Doos
De Roze Doos
Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
Zwanger? Vraag gratis de blije doos aan
Gratis Zwanger- en Babybox aanvragen
Gratis Zwanger- en Babybox aanvragen

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan