Weekje Center Parcs met de kinderen

   Pasgeboren baby    Tijd voor jezelf als moeder    Weekje Center Parcs

Het is zondagochtend, een van de weinige ochtenden dat we samen ontbijten. De kinderen zijn al van tafel en spelen in de woonkamer. Ons zondagochtend ritueel ziet eruit zoals gebruikelijk: een gekookt eitje, vers geperst sinaasappelsap en Peter die de krant van gisteren doorbladert.

Even een moment van rust na een drukke werkweek. Heerlijk relaxed, genieten en samen zijn. Onze conclusie is dat we deze momenten moeten koesteren en vooral meer moeten gaan beleven, samen!

Blij verrast

Wanneer ik de volgende ochtend binnenloop op kantoor vraagt Victor, mijn leidinggevende, wanneer ik voor het laatst op vakantie geweest ben. Ik grap dat ik me dat niet meer kan herinneren. Victor lacht en vertelt dat ik lekker een weekje naar Center Parcs mag gaan, met Peter en de kinderen.

Cadeautje van de zaak omdat ik binnenkort precies tien jaar in dienst ben en om me te bedanken voor mijn inzet. Ik ben verrast, blij en een klein beetje ondersteboven van het bericht! Er is zelfs iemand geregeld die mijn taken waarneemt en al het achterstallig werk voor me bijwerkt. Ik hoef helemaal niets te doen. Alleen maar genieten, samen met mijn gezin!

De dag van vertrek

We hebben er onwijs veel zin in! Ik kan het nog steeds niet bevatten dat ik dit aangeboden kreeg. Voel me vereerd! We rijden samen met ons gezin richting onze cottage bij Center Parcs. Voor die tijd hebben we op internet samen het park al even rustig op ons gemak bekeken. Wauw... wat een prachtig park en wat is er veel te doen. Hier gaan wij ons goed vermaken samen met de kinderen.

Uiteraard hebben we de nodige spulletjes bij elkaar gepakt. Met twee jonge kinderen, waarvan één baby, heb je natuurlijk wel het één en ander nodig. Gelukkig hadden we vooraf ook gezien dat je gemakkelijk en gratis een compleet Baby Servicepakket kan reserveren. Hoe fijn is dat!? Dat maakt het op vakantie gaan met een baby een stuk gemakkelijker! We hebben er enorm veel zin in!

Heerlijk en prachtig verblijf

We zijn aangenaam verrast wanneer we het park in het echt zien. "Het is nog mooier dan op de website", roep ik uit. Onze VIP cottage is werkelijk prachtig. Ruim, luxe en midden in het bos gelegen. "Een oase van rust”, stelt Peter, "midden in de natuur." Wanneer we onze VIP cottage binnenlopen verwonderen we ons over de inrichting van het huisje: ruim en luxueus.

Aan alles en iedereen is gedacht. Er zijn zelfs spullen voor ons klaargezet, een box en kinderstoeltje voor onze jongste, super attent. "Ik voel me nu al helemaal thuis!" De badkamer blijkt uitgerust met een bubbelbad en een eigen sauna. Wat een luxe! Zowel in de woon- als in de slaapkamer hangt een flatscreen TV en de royale keuken is voorzien van een ingebouwde vaatwasser.

Het fraaie privé terras buiten ziet er uitnodigend uit, ingericht met comfy tuinmeubelen. Ik kijk naar Peter. Hij straalt en lijkt al even enthousiast te zijn als ik. Ik sla mijn arm om hem heen. "Volgens mij gaat dit een heerlijke vakantie worden", fluister ik in zijn oor.

Ontspannen en genieten

Al snel wordt duidelijk dat ik daar gelijk in heb. Iedere ochtend wordt er een zak heerlijk geurende, versgebakken broodjes aan huis bezorgd. Dan ontbijten we lekker relaxed op ons privé terras en gaan er daarna met het gezin op uit. In het park is er echt van alles te doen. We komen tijd tekort!

Er is een tropisch zwemparadijs en je kunt deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten: van klimmen en abseilen tot watersport. Peter daagt me uit tot een sportief duel op de klimwand. Het is de eerste keer sinds lange tijd dat we weer eens iets actiefs doen samen. Peter heeft nog steeds een ijzeren conditie en ik leg het vanzelfsprekend tegen hem af, maar we hebben de grootste lol en genieten met volle teugen.

's Avonds dineren we in één van de fijne restaurants in de Market Dome en wanneer de kinderen slapen, ontspannen Peter en ik heerlijk in onze privé sauna, waarna we een wijntje drinken bij de openhaard in de woonkamer. Dit is gewoon puur ontspannen en genieten.

Faciliteiten op het park

Ook de kinderen hebben een heerlijke vakantie. Het tropisch zwemparadijs Aqua Mundo staat garant voor spetterplezier en met onze jongste ben ik gaan babyzwemmen. Het koraalbad, de zwembaden en glijbanen hebben ons op en top vermaakt. Zelfs voor de kleintjes was er van alles te beleven. Lekker spetteren in het babybadje en spelen in de fijne babyboxen die aanwezig waren. Hadden wij de handen vrij en konden de kinderen in alle rust spelen en uitrusten. We hebben daar beiden erg van genoten, heel ontspannen.

babyzwemmen center parcs

Het animatieteam is speciaal getraind om kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Ze hebben spelletjes gedaan, een spannende voorstelling gezien, geknutseld en zijn voorgelezen. De faciliteiten op het park zijn echt eindeloos. Heerlijk dat alles op het park gelegen is, vooral met kleine kinderen. We hoeven niet ver te lopen en kunnen zelfs tussen de kinderslaapjes door genieten van alles wat het park te bieden heeft.

Op onze laatste avond verrast Peter me met een romantisch diner voor twee in onze eigen cottage. De kinderen liggen al op bed. Hij heeft er echt werk van gemaakt: de tafel gedekt, kaarsjes aangestoken en een heerlijke luxe maaltijd bereid. Zó lief!

Nagenieten van een onvergetelijke tijd

center parcs

Ook na thuiskomst genieten we flink na van ons weekje Center Parcs. Helemaal onthaast en ontspannen kunnen Peter en ik met weer met frisse blik vooruit kijken en vol hernieuwde energie aan het werk. We hebben genoten en zijn nog meer tot elkaar gekomen.

Deze vakantie heeft ons doen realiseren dat we nog steeds zielsveel van elkaar houden, en gewoonweg meer tijd moeten vrijmaken voor ons prachtige gezin. Samen genieten en mooie herinneringen maken. Dat zijn de dingen die het hem doen. Ons weekje Center Parcs heeft ons dat doen realiseren. En dat niet alleen.

Een paar weken na thuiskomst had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Ja, ik ben in verwachting van ons derde kindje. Ik kan me geen mooier, waardevoller cadeau indenken. We zijn een belevenis rijker en komen snel terug met ons derde kindje om weer intens te genieten samen en nog meer herinneringen te maken. Bedankt Center Parcs!

Dit verhaal is mede mogelijk gemaakt door Center Parcs

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Gratis producten meer

Gratis de blije doos NU met Nijntje rammelaar
Gratis de blije doos NU met Nijntje rammelaar
De Roze Doos
De Roze Doos
Gratis Zwanger- en Babybox aanvragen
Gratis Zwanger- en Babybox aanvragen

Beste artikelen over Tijd voor jezelf als moeder

Hoe maak je als moeder tijd voor jezelf zonder dat je je schuldig voelt! Wij van ikbenZwanger.com begrijpen je (we zitten er zelf ook middenin) en helpen je op weg. We geven je mamatips voor meer balans in je leven. Lees onze beste artikelen en blogs:
Momenten schuldig voelen »
Meer tijd voor jezelf »
Test je schoolplein imago »
De eerste weken met Naud »
Je bent moe »
Op vakantie met je baby »
Zwangerschapsverlof vakantie »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Weekje Center Parcs

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Ook interessant: