Vriendin van ikbenZwanger.com

   Club    Forum zwangerschap    Forum vriendinnen

Profiel van Lies

forum zwanger profiel

Lies   vriendin


   •   867 vriendinnen volgen Lies   •   15 blogs geschreven

Mijn naam is Joliza en ben 25 jaar oud. Al twee en half jaar getrouwd met mijn man. In juli 2018 waren we in blijde verwachting van ons eerste kindje, ons geluk kon niet meer op. Tot het 3 dagen later fout ging en ons kindje verloren. Boven onze verwachting waren we na 2 maanden weer zwanger. Helaas was de 8 weken echo niet goed. Dit was geen normale zwangerschap maar een Mola zwangerschap. De aankomende tijd neem ik jullie mee in mijn verhaal over een mola zwangerschap.

Lees de blogs geschreven door Lies

De zwangerschap die mola wordt genoemd - deel 1

1. De zwangerschap die mola wordt genoemd - deel 1
Meneer de gynaecoloog, dit zijn wel de meest verkeerde woorden die je op dit moment kan zeggen, maar die man zal het ook wel druk hebben gehad.

Mola zwangerschap - een verkeerde celdeling

2. Mola zwangerschap - een verkeerde celdeling
Bij een mola zwangerschap is bij de bevruchting een verkeerde celdeling geweest en de embryo (ons kindje) is niet levensvatbaar, maar de placenta is door blijven groeien. BAM!

Mola zwangerschap - Wat staat ons te wachten?

3. Mola zwangerschap - Wat staat ons te wachten?
Daar sta ik dan aan de afsprakenbalie, met tranen in mijn ogen, wachtend op mijn lab brief. We kijken elkaar aan en weten nog niet wat ons te wachten staat. Daar gaan we dan...

Mola zwangerschap - Wel of geen kindje in mijn buik?

4. Mola zwangerschap - Wel of geen kindje in mijn buik?
Woensdag werd ik verward wakker. Heb ik nu wel of niet een kindje in mijn buik? Ik voel aan mijn buik en krijg tranen in mijn ogen. Oh mijn lief kindje, wat was je welkom.

Mola zwangerschap - Babygeluk veranderd in mola-ongeluk

5. Mola zwangerschap - Babygeluk veranderd in mola-ongeluk
Daar lag ik dan... mijn babygeluk veranderd in mola ongeluk... Wat was ik misselijk en voelde ik me beroerd. Ik voel nog eens aan mijn buik en doe mijn ogen dicht en slik nog paar keer.

Meneer de gynaecoloog, zag u mij eigenlijk wel?

6. Meneer de gynaecoloog, zag u mij eigenlijk wel?
Zag u mij als een volgende patient of een patient met een hoop verdriet? Zag u mij als een patient die een uur geleden te horen had gekregen dat de baby geen kloppend hartje had?

De curretage bij de mola zwangerschap - deel 7

7. De curretage bij de mola zwangerschap - deel 7
Lies neemt je mee in haar verhaal hoe haar Mola zwangerschap is verlopen. Lees deel 7 over de curettage en volg Lies om de volgende delen in je mail te ontvangen.

De dag na de curettage werd ik met buikpijn wakker - deel 8

8. De dag na de curettage werd ik met buikpijn wakker - deel 8
Mijn man en ik zaten op de bank en staarden allebei naar de grond zonder wat te zeggen, zonder muziek, stilte… Als ik er aan terugdenk is het precies hoe we ons voelden.

Het opknappen na de curettage viel zwaar tegen - deel 9

9. Het opknappen na de curettage viel zwaar tegen - deel 9
De dagen na de curettage vielen zwaar tegen. Vier dagen na de operatie ben ik gebeld door de verpleegkundige met de vraag hoe het met mij ging. Ik vertelde dat ik nog zwak en moe ben en

Slechte ervaring bij de gynaecoloog - mola zwangerschap 10

10. Slechte ervaring bij de gynaecoloog - mola zwangerschap 10
Hij keek me aan en vertelde me dat ik best snel terug was na een curettage en vroeg me wat ik kwam doen. Na de echo vroeg de gynaecoloog of het nog pijn deed. Het puffen zag hij wel.

UItslag van de test: is dit een mola zwangerschap?

11. UItslag van de test: is dit een mola zwangerschap?
Van tevoren weet je dat er 99.9% kans is dat dit een mola zwangerschap was en toch blijf je hoop houden. Vandaag was de dag van de uitslag! Is dit een mola zwangerschap?

Van Complete Mola zwangerschap naar Trofoblast ziekte

12. Van Complete Mola zwangerschap naar Trofoblast ziekte
Over een complete mola zwangerschap, waarbij helaas de HGC waardes niet gedaald zijn. De aankomende twee blogs vertelt zij haar ongelofelijke verhaal. Lees haar traject.

Mola zwangerschap: goed te behandelen maar zeer zware tijd

13. Mola zwangerschap: goed te behandelen maar zeer zware tijd
In mijn baarmoeder zat nog een stuk actieve Mola, wat niet luisterde naar de MTX chemotherapie en waar dus een zwaardere Dactinomycine chemotherapie voor nodig was.

Mola zwangerschap: Wat als de HCG waarden niet zijn gezakt?

14. Mola zwangerschap: Wat als de HCG waarden niet zijn gezakt?
Op een ochtend reed ik naar mijn werk en ik reed langs het dorp waar het ziekenhuis staat. Ik kreeg een naar gevoel in mijn buik en merkte dat ik me gelijk weer zorgen maakte.

Mola zwangerschap - het einde is in zicht

15. Mola zwangerschap - het einde is in zicht
De gynaecoloog vertelde dat de HCG waarden weer gezakt waren en het er heel goed uitzag! Ik was best wel trots op mijn lichaam dat de HCG waarden zakten en ik voelde me gelukkig.

Laat een berichtje achter voor Lies

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Blogs over zwangerschap

Regel-dingetjes, vakantie en de eerste schopjes Regel-dingetjes, vakantie en de eerste schopjes

Regel-dingetjes
Blog: "De uitslag van de combinatietest, althans het bloedonderzoek, was nog niet binnen helaas. Dat is ook Curaçao: alles duurt vreselijk lang. Verder was alles prima en hebben we de hartslag"

Erkenning van ons kindje bij de gemeente Erkenning van ons kindje bij de gemeente

Erkenning van ons kindje
Blog: "Wij zijn niet getrouwd en daarom moesten we bij de gemeente de erkenning van de ongeboren vrucht aanvragen. Dan gebeurt er iets waar ik zelf geen seconde over na had gedacht."

Start perineum massage Start perineum massage

Start perineum massage
Blog: "Deze onschuldige melding verschijnt maandagavond in mijn telefoonscherm. Het potje staat al geruime tijd paraat. De werking van het goedje is veelbelovend."

Naar de Negenmaandenbeurs en eigenwijze pretecho blog Naar de Negenmaandenbeurs en eigenwijze pretecho blog

1   Eigenwijze pretecho blog
Blog: "Wat is er de afgelopen weken een hoop gebeurd. Zo zijn mijn moeder en ik naar de Negenmaandenbeurs geweest. Dit was allemaal door mijn schoonzus geregeld, echt super leuk."

Groep-B-streptokokken en bruiloft Groep-B-streptokokken en bruiloft

GBS en bruiloft
Blog: "Eenmaal thuis zoek ik op internet naar GBS. Het blijkt niet zo onschuldig als ik dacht en geschrokken lees ik verder. Aan het eind van de middag haal ik de tabletten op bij de apotheek."

Belangrijkste beslissingen tijdens je zwangerschap Belangrijkste beslissingen tijdens je zwangerschap

Belangrijkste beslissingen
Blog: "In deze blog ga ik het hebben over wat voor mij de belangrijkste beslissingen waren in mijn zwangerschap tot nu toe en waarom die beslissingen voor mij zo belangrijk waren."

Extra zwaar om zwanger te zijn in deze warme zomer Extra zwaar om zwanger te zijn in deze warme zomer

zwanger warme zomer
Blog: "Ik ben inmiddels ruim 32 weken zwanger en ik vind het een heerlijk idee om straks mijn kleintje in mijn armen te kunnen houden. Het is wel zwaar om zwanger te zijn in de zomer."

Leuk om te lezen!