Meisjesnamen top 2023 en 2024

   Zwanger    Babynamen voornaam    Meisjesnamen top 2023 en 2024

Meisjesnamen 2023 en meisjesnamen 2024

Dit worden de top 10 meisjesnamen van 2023 en 2024

ikbenZwanger.com voorspelt: Poekie wordt de populairste meisjesnaam in 2023 en 2024.

Welke meisjesnaam kiezen ouders in 2024 voor hun baby? Welke meisjesnamen worden hip in 2024 en in komen de top 10 van populairste meisjesnamen? ikbenZwanger voorspelt de hipste meisjesnamen. Handig bij het kiezen van een voornaam voor je baby!

Poekie, Lotte en Zoe worden volgend jaar de populairste namen voor pasgeboren meisjes. Dat voorspellen wij op basis van bezoekersstatistieken van de websites Naamwijzer.nl en ikbenZwanger.com.

Elk jaar worden de meest populaire meisjesnamen voor het komende jaar voorspeld. Voor 2023 en 2024 lijkt Poekie het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Onderstaande meisjesnamen vertonen nu een sterke stijging in de top 10 van populaire meisjesnamen.

Voorspelling Nederlandse meisjesnamen top 2023 en 2024

De populairste leukste en mooiste meisjesnamen top van 2023 en 2024

 1. Poekie
 2. Lotte
 3. Zoe
 4. Loua
 5. Noé
 6. Jizz
 7. Yara
 8. Cataleya
 9. Maud
 10. Kim

Bekijk ook de top 10 jongensnamen 2023 en 2024!

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit voor Poekie

Welk kaartje past het beste bij de naam Poekie? Ontdek het nu!

De meisjesnamen trends voor 2023 en 2024

Korte meisjesnamen populair

Leuk weetje is dat de in 2024 verwachte top 5 meisjesnamen allemaal bestaan uit maximaal 6 letters: Poekie, Lotte, Zoe, Loua en Noé. Korte meisjesnamen zijn momenteel erg populair. Net als afgelopen jaren blijven stoere en korte meisjesnamen het meest populair. De meisjesnamen hebben meestal twee lettergrepen. Ook valt het op dat deze meisjesnamen vaak 3, 4 of 5 letters hebben. Vind meisjesnamen met 3 letters, 4 letters en 5 letters.

De grootste stijgers in dit rijtje zijn Poekie en Lotte en Zoe en Noé. Worden Poekie en Lotte en Zoe en Noé de nieuwe hippe namen van 2024?

De bekende populaire meisjesnaam Loua die in het voorgaande jaar ook in de top vijf stond, is nu gepasseerd door een nieuwe leuke meisjesnaam en een plekje omlaag gegaan.

Meisjesnamen die eindigen op een klinker

De trend van dit moment is een meisjesnaam te kiezen met een klinker op het einde. Dat klinkt meisjessachtig en lief. Voorbeelden van leuke meisjesnamen die eindigen op een klinker zijn    Poekie    Lotte    Zoe    Loua    Noé    Yara    Cataleya    Sophie    Cilou    Amelie.

Meisjesnamen die beginnen met een L of M

Kijkend in onze statistieken, zien we dat de laatste maanden het meeste gezocht wordt op meisjesnamen die beginnen met een L , gevolgd door meisjesnamen met M , meisjesnamen met A , meisjesnamen met J en meisjesnamen met S .

Meisjesnamen die eindigen met een A of E

Ook zien we dat de laatste maanden het meeste gezocht wordt op meisjesnamen die eindigen op A , gevolgd door meisjesnamen eindigend op E , meisjesnamen eindigend op U , meisjesnamen eindigend op S en meisjesnamen met N .

We verwachten dat meisjesnamen beginnend op een L en eindigend op A populair gaan worden. Voorbeelden van populaire meisjesnamen met L...A zijn    Linda    Lisa    Laura    Loua    Luna    Liva    Lara    Livia    Lina    Luca.
Meisjesnamen met M...A zijn    Mila    Mara    Mariska    Miranda    Mia    Mona    Melissa    Mira    Maya    Mayra.
Meisjesnamen met L...E zijn    Lotte    Lieke    Lize    Linde    Louise    Leonie    Lise    Lisanne    Lucie    Lieve.
Meisjesnamen met M...E zijn    Monique    Mare    Marieke    Marie    Mirthe    Michelle    Maaike    Mirre    Meike    Madée.

Wat vinden we de mooiste meisjesnamen van 2023?

De naam Lotte is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste meisjesnaam van 2023! De redelijk onontdekte meisjesnamen Kyara en Mirthe vinden de zwangeren in 2023 ook mooi. Bekijk de hele lijst met allermooiste meisjesnamen.

Nederlandse populaire meisjesnamen 2022 top 20

Of de voorspellingen van ikbenZwanger daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2023 inderdaad het vaakst kiezen voor Poekie en Lotte, wordt pas begin 2024 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. Dit waren de meisjesnamen van 2022.

De afgelopen jaren staan ongeveer dezelfde meisjesnamen in de top 10, alleen de plaats van de namen wisselt. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste meisjesnamen.

Meisjesnamen 2022 top 20 Nederland, volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB)

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Sophie
 5. Olivia
 6. Yara
 7. Saar
 8. Nora
 9. Tess
 10. Noor
 11. Milou
 12. Sara
 13. Liv
 14. Zoë
 15. Evi
 16. Anna
 17. Luna
 18. Nina
 19. Lotte
 20. Eva

Vlaamse meisjesnamen 2022 top 20 populair

Meisjesnamen 2022 top 20 België deel Vlaanderen, volgens StatBel

 1. Maxime
 2. Robin
 3. Olivia
 4. Emma
 5. Louise
 6. Mila
 7. Alice
 8. Camille
 9. Lina
 10. Sofia
 11. Ella
 12. Juliette
 13. Léa
 14. Nora
 15. Mia
 16. Zoé
 17. Elena
 18. Sam
 19. Marie
 20. Lucie

Leuke en hippe meisjesnaam kiezen

Bij de voorbereidingen voor de geboorte van je baby hoort ook het kiezen van een meisjesnaam. Misschien heb je al jaren een lijstje met favoriete meisjesnamen en zijn jij en je partner er snel uit. Maar wat als je het samen niet eens wordt over de voornaam of je kunt maar geen leuke meisjesnaam bedenken? Kom je er niet uit? Gebruik dan onze handige tool: voornaam-kiezer. Het kiezen van een voornaam is een belangrijke taak. Je kindje draagt zijn naam immers zijn hele leven.

Bij het bepalen van de voornaam van je kindje moet je met allerlei zaken rekening houden. Tips! Uiteraard is het belangrijk dat je het een leuke naam vindt, maar ook dat het past bij je achternaam. Kies je één voornaam of meerdere? Kies je voor een Nederlandse kindernaam of bijvoorbeeld liever een Engelse naam, een Franse naam of Bijbelse naam?

Populaire meisjesnamen

Ook populariteit is iets om aan te denken als je een meisjesnaam kiest. Zit jouw kindje straks in de klas met nog drie kinderen die dezelfde naam hebben? Elk jaar publiceren wij een lijst met de populairste meisjesnamen van 2023 en 2024. Daaraan kun je zien of de naam van jouw kindje in de top 10 staat van meisjesnamen die in Nederland het populairst gaan zijn.

Natuurlijk kun je op de lijstjes van voorgaande jaren zien welke namen hoog staan, maar het zou natuurlijk fijner zijn als je van tevoren weet welke naam 'hot' is en welke 'not'. Bekijk de Voorspelling populaire voornamen voor je baby voor de beste toekomst voorspeller van voornamen in verschillende landen.

De naam voorspellingen van ikbenZwanger

De voorspellingen van ikbenZwanger.com in samenwerking met Naamwijzer.nl zijn gebaseerd op welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. Vooral zwangere vrouwen gebruiken de voornamenzoeker in hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun nog ongeboren kindje.

ikbenzwanger.com is een online portaal voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn en daarover goede informatie zoeken. De website bevat wetenswaardigheden over de groei van de baby, de bevalling, blogs over zwangerschap en meer. Daarnaast kunnen bezoekers een online zwangerschapstest doen, hun uitgerekende datum berekenen, groei buikomvang vergelijken en inspiratie opdoen voor voornamen.

Meisjesnamen 2023

Inspiratie voor meisjesnamen vind je hier:
Meisjesnamen met 3 letters
Meisjesnamen met 4 letters
Meisjesnamen met 5 letters
Meisjesnamen met 6 letters

Hier vind je meisjesnamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Meisjesnamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie meisjesnamen 2023

Vind leuke mooie lieve stoere meisjesnamen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) meisjesnamen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) meisjesnamen. Nederlandse en internationale meisjesnamen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier meisjesnamen van beroemdheden, meisjesnamen uit een roman, religieuze namen...

Korte meisjesnaam / lange meisjesnaam
Populaire of unieke meisjesnamen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een

Leuke boeken met babynamen voor jou! meer

Babynamenboek 10.000 jong
Babynamenboek 10.000 jong
Babynamen boekje
Babynamen boekje
Hoe zal ik je noemen ?
Hoe zal ik je noemen ?

Beste artikelen over Babynamen voornaam

Babynamen voornamen met betekenis! Kindernamen top 10. Jongensnamen en meisjesnamen. Vind een mooie voornaam voor je baby. Terwijl je baby groeit in je buik, is er voor jou en je partner ook veel werk aan de winkel tijdens de zwangerschap. Hulp bij het bedenken van namen. Lees onze beste artikelen en blogs:
De betekenis »
Welke naam past bij »
Voornamen zoeker »
Naamgenerator mixer »
Voornamen gezin test »
Jongensnamen 2023 »
Favoriete babynaam generator »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Meisjesnamen top

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.