Meisjesnamen top 2021 en 2022

   Zwanger    Babynamen voornaam    Meisjesnamen top 2021 en 2022

Meisjesnamen 2021 en meisjesnamen 2022

Dit worden de top 10 meisjesnamen van 2021 en 2022

ikbenZwanger.com voorspelt: Lotte wordt de populairste meisjesnaam in 2021 en 2022.

Welke meisjesnaam kiezen ouders in 2022 voor hun baby? Welke meisjesnamen worden hip in 2022 en in komen de top 10 van populairste meisjesnamen? ikbenZwanger voorspelt de hipste meisjesnamen. Handig bij het kiezen van een voornaam voor je baby!

Lotte, Loua en Nora worden volgend jaar de populairste namen voor pasgeboren meisjes. Dat voorspellen wij op basis van bezoekersstatistieken van de websites Naamwijzer.nl en ikbenZwanger.com.

Elk jaar worden de meest populaire meisjesnamen voor het komende jaar voorspeld. Voor 2021 en 2022 lijkt Lotte het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Onderstaande meisjesnamen vertonen nu een sterke stijging in de top 10 van populaire meisjesnamen.

Voorspelling Nederlandse meisjesnamen top 2021 en 2022

De populairste leukste en mooiste meisjesnamen top van 2021 en 2022

 1. Lotte
 2. Loua
 3. Nora
 4. Eylem
 5. Mirthe
 6. Zoe
 7. Liv
 8. Sylvie
 9. Noé
 10. Cilou

Bekijk de top 10 jongensnamen 2021 en 2022!

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit voor Lotte

Welk geboortekaartje past het best bij de voornaam Lotte? Bekijk de voorbeelden en ontdek het zelf!

De meisjesnamen trends voor 2021 en 2022

Korte meisjesnamen populair

Leuk weetje is dat de in 2022 verwachte top 5 meisjesnamen allemaal bestaan uit maximaal 6 letters: Lotte, Loua, Nora, Eylem en Mirthe. Korte meisjesnamen zijn momenteel erg populair. Net als afgelopen jaren blijven stoere en korte meisjesnamen het meest populair. De meisjesnamen hebben meestal twee lettergrepen. Ook valt het op dat deze meisjesnamen vaak 3, 4 of 5 letters hebben. Vind meisjesnamen met 3 letters, 4 letters en 5 letters.

De grootste stijgers in dit rijtje zijn Lotte en Nora en Eylem en Mirthe. Worden Lotte en Nora en Eylem en Mirthe de nieuwe hippe namen van 2022?

De bekende populaire meisjesnaam Loua die in het voorgaande jaar ook in de top vijf stond, is nu gepasseerd door een nieuwe leuke meisjesnaam en een plekje omlaag gegaan.

Meisjesnamen eindigend een klinker

De trend van dit moment is een meisjesnaam te kiezen met een klinker op het einde. Dat klinkt meisjessachtig en lief. Voorbeelden van leuke meisjesnamen eindigend met een klinker: Lotte    Loua    Nora    Mirthe    Zoe    Sylvie    Noé    Cilou    Emma    Juna    .

Wat vinden we de mooiste meisjesnamen van 2021?

De naam is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste meisjesnaam van 2021! De redelijk onontdekte meisjesnamen en vinden de zwangeren in 2021 ook mooi. Bekijk de hele lijst met allermooiste meisjesnamen.

Nederlandse populaire meisjesnamen 2020 top 20

Of de voorspellingen van ikbenZwanger daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2021 inderdaad het vaakst kiezen voor Lotte en Loua, wordt pas begin 2022 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. Dit waren de meisjesnamen van 2020.

De afgelopen jaren staan ongeveer dezelfde meisjesnamen in de top 10, alleen de plaats van de namen wisselt. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste meisjesnamen.

Meisjesnamen 2020 top 20 Nederland, volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB)

 1. Emma
 2. Mila
 3. Julia
 4. Tess
 5. Sophie
 6. Zoë
 7. Sara
 8. Nora
 9. Yara
 10. Eva
 11. Liv
 12. Lotte
 13. Evi
 14. Noor
 15. Anna
 16. Milou
 17. Olivia
 18. Saar
 19. Lauren
 20. Nina

Vlaamse meisjesnamen 2020 top 20 populair

Meisjesnamen 2020 top 20 België deel Vlaanderen, volgens StatBel

 1. Amélie
 2. Olivia
 3. Mila
 4. Emma
 5. Marie
 6. Ella
 7. Anna
 8. Louise
 9. Elena
 10. Noor
 11. Lina
 12. Nora
 13. Liv
 14. Elise
 15. Lena
 16. Juliette
 17. Renée
 18. Camille
 19. Ellie
 20. Julie

Leuke en hippe meisjesnaam kiezen

Bij de voorbereidingen voor de geboorte van je baby hoort ook het kiezen van een meisjesnaam. Misschien heb je al jaren een lijstje met favoriete meisjesnamen en zijn jij en je partner er snel uit. Maar wat als je het samen niet eens wordt over de voornaam of je kunt maar geen leuke meisjesnaam bedenken? Kom je er niet uit? Gebruik dan onze handige tool: voornaam-kiezer. Het kiezen van een voornaam is een belangrijke taak. Je kindje draagt zijn naam immers zijn hele leven.

Bij het bepalen van de voornaam van je kindje moet je met allerlei zaken rekening houden. Tips! Uiteraard is het belangrijk dat je het een leuke naam vindt, maar ook dat het past bij je achternaam. Kies je één voornaam of meerdere? Kies je voor een Nederlandse kindernaam of bijvoorbeeld liever een Engelse naam, een Franse naam of Bijbelse naam?

Populaire meisjesnamen

Ook populariteit is iets om aan te denken als je een meisjesnaam kiest. Zit jouw kindje straks in de klas met nog drie kinderen die dezelfde naam hebben? Elk jaar publiceren wij een lijst met de populairste meisjesnamen van 2021 en 2022. Daaraan kun je zien of de naam van jouw kindje in de top 10 staat van meisjesnamen die in Nederland het populairst gaan zijn.

Natuurlijk kun je op de lijstjes van voorgaande jaren zien welke namen hoog staan, maar het zou natuurlijk fijner zijn als je van tevoren weet welke naam 'hot' is en welke 'not'. Bekijk de Voorspelling populaire voornamen voor je baby voor de beste toekomst voorspeller van voornamen in verschillende landen.

De naam voorspellingen van ikbenZwanger

De voorspellingen van ikbenZwanger.com in samenwerking met Naamwijzer.nl zijn gebaseerd op welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. Vooral zwangere vrouwen gebruiken de voornamenzoeker in hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun nog ongeboren kindje.

ikbenzwanger.com is een online portaal voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn en daarover goede informatie zoeken. De website bevat wetenswaardigheden over de groei van de baby, de bevalling, blogs over zwangerschap en meer. Daarnaast kunnen bezoekers een online zwangerschapstest doen, hun uitgerekende datum berekenen, groei buikomvang vergelijken en inspiratie opdoen voor voornamen.

Meisjesnamen 2021

Inspiratie voor meisjesnamen vind je hier:
Meisjesnamen met 3 letters
Meisjesnamen met 4 letters
Meisjesnamen met 5 letters
Meisjesnamen met 6 letters

Hier vind je meisjesnamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Meisjesnamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie meisjesnamen 2021

Vind leuke mooie lieve stoere meisjesnamen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) meisjesnamen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) meisjesnamen. Nederlandse en internationale meisjesnamen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier meisjesnamen van beroemdheden, meisjesnamen uit een roman, religieuze namen...

Korte meisjesnaam / lange meisjesnaam
Populaire of unieke meisjesnamen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een

Leuke boeken met babynamen voor jou! meer

Babynamenboek 10.000 jong
Babynamenboek 10.000 jong
Hoe zal ik je noemen ?
Hoe zal ik je noemen ?
Groot voornamenboek 2018
Groot voornamenboek 2018

Beste artikelen over Babynamen voornaam

Babynamen voornamen met betekenis! Kindernamen top 10. Jongensnamen en meisjesnamen. Vind een mooie voornaam voor je baby. Terwijl je baby groeit in je buik, is er voor jou en je partner ook veel werk aan de winkel tijdens de zwangerschap. Hulp bij het bedenken van namen. Lees onze beste artikelen en blogs:

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Meisjesnamen top

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.