Jongensnamen top 2023 en 2024

   Zwanger    Babynamen voornaam    Jongensnamen top 2023 en 2024

Jongensnamen 2023 en jongensnamen 2024

Dit worden de top 10 jongensnamen van 2023 en 2024

ikbenZwanger.com voorspelt: Daan wordt de populairste jongensnaam in 2023 en 2024.

Welke jongensnaam kiezen ouders in 2024 voor hun baby? Welke jongensnamen worden hip in 2024 en in komen de top 10 van populairste jongensnamen? ikbenZwanger voorspelt de hipste jongensnamen. Handig bij het kiezen van een voornaam voor je baby!

Daan, Finn en Sam worden volgend jaar de populairste namen voor pasgeboren jongens. Dat voorspellen wij op basis van bezoekersstatistieken van de websites Naamwijzer.nl en ikbenZwanger.com.

Elk jaar worden de meest populaire jongensnamen voor het komende jaar voorspeld. Voor 2023 en 2024 lijkt Daan het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Onderstaande jongensnamen vertonen nu een sterke stijging in de top 10 van populaire jongensnamen.

Voorspelling Nederlandse jongensnamen top 2023 en 2024

De populairste leukste en mooiste jongensnamen top van 2023 en 2024

 1. Daan
 2. Finn
 3. Sam
 4. Liam
 5. Nolan
 6. Jesse
 7. Luuk
 8. Jan
 9. Otis
 10. Bram

Bekijk ook de top 10 meisjesnamen 2023 en 2024!

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit voor Daan

Welk kaartje past het beste bij de naam Daan? Ontdek het nu!

De jongensnamen trends voor 2023 en 2024

Korte stoere jongensnamen populair

Leuk weetje is dat de in 2024 verwachte top 5 jongensnamen allemaal bestaan uit maximaal 5 letters: Daan, Finn, Sam, Liam en Nolan. Korte jongensnamen zijn momenteel erg populair. Net als afgelopen jaren blijven stoere en korte jongensnamen het meest populair. De jongensnamen hebben één of twee lettergrepen. Ook valt het op dat deze jongensnamen vaak 4 letters hebben. Vind jongensnamen met 4 letters.

De grootste stijgers in dit rijtje zijn Daan en Sam en Liam. Worden Daan en Sam en Liam de nieuwe hippe namen van 2024?

De bekende populaire jongensnamen Finn en Nolan. Worden Finn en Nolan die in het voorgaande jaar ook in de top vijf stonden nu gepasseerd door een nieuwe leuke jongensnaam?

Jongensnamen met een lange klinker

De trend van 2024 wordt een jongensnaam met een lange klinker in het midden. De trend was al kort en stoere jongensnamen, deze jongensnamen klinken nog stoerder. Voorbeelden van leuke jongensnamen met twee dezelfde klinkers achter elkaar zijn: Daan    Luuk    Mees    oos    Yahoo    .

Jongensnamen die beginnen met een U of J

Kijkend in onze statistieken, zien we dat de laatste maanden het meeste gezocht wordt op jongensnamen die beginnen met een U , gevolgd door jongensnamen met J , jongensnamen met M , jongensnamen met L en jongensnamen met D .

Jongensnamen die eindigen met een Y of S

Ook zien we dat de laatste maanden het meeste gezocht wordt op jongensnamen die eindigen op Y , gevolgd door jongensnamen eindigend op S , jongensnamen eindigend op O , jongensnamen eindigend op N en jongensnamen met E .

We verwachten dat jongensnamen beginnend op een U en eindigend op Y populair gaan worden. Voorbeelden van populaire jongensnamen met U...Y zijn    Umay    Ureely    Urby    Urley    Ubayy    Urely    Urshaely    Unruly    Usnavy    Uvy.
Jongensnamen met J...Y zijn    Joey    Jeffrey    Jordy    Jay    Jaimy    Jimmy    Jacky    Jeremy    Jaivey    Jessy.
Jongensnamen met U...S zijn    Ulas    Uways    Uwais    Uras    Ulysses    Urlas    Ursula’s    Uggs    Ulyss    Ulysis.
Jongensnamen met J...S zijn    Jens    Jules    Joris    Jonas    James    Julius    Joas    Jilles    Joes    Jannes.

Wat vinden we de mooiste jongensnamen van 2023?

De naam Sef is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste jongensnaam van 2023! De redelijk onontdekte jongensnamen Otis en Tibbe vinden de zwangeren in 2023 ook mooi. Bekijk de hele lijst met mooiste jongensnamen.

Nederlandse populaire jongensnamen 2022 top 20

Of de voorspellingen van ikbenZwanger daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2023 inderdaad het vaakst kiezen voor Daan en Finn, wordt pas begin 2024 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. Dit waren de jongensnamen van 2022.

De afgelopen jaren staan ongeveer dezelfde jongensnamen in de top 10, alleen de plaats van de namen wisselt. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste jongensnamen.

Jongensnamen 2022 top 20 volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB)

 1. Noah
 2. Liam
 3. Luca
 4. Lucas
 5. Mees
 6. Finn
 7. James
 8. Milan
 9. Levi
 10. Sem
 11. Daan
 12. Noud
 13. Luuk
 14. Adam
 15. Sam
 16. Bram
 17. Zayn
 18. Mason
 19. Benjamin
 20. Boaz

Vlaamse populaire jongensnamen 2022 top 20

Leuke en hippe jongensnaam kiezen

Bij de voorbereidingen voor de geboorte van je baby hoort ook het kiezen van een jongensnaam. Misschien heb je al jaren een lijstje met favoriete jongensnamen en zijn jij en je partner er snel uit. Maar wat als je het samen niet eens wordt over de voornaam of je kunt maar geen leuke jongensnaam bedenken? Kom je er niet uit? Gebruik dan onze handige tool: voornaam-kiezer. Het kiezen van een voornaam is een belangrijke taak. Je kindje draagt zijn naam immers zijn hele leven.

Bij het bepalen van de voornaam van je kindje moet je met allerlei zaken rekening houden. Tips! Uiteraard is het belangrijk dat je het een leuke naam vindt, maar ook dat het past bij je achternaam. Kies je één voornaam of meerdere? Kies je voor een Nederlandse kindernaam of bijvoorbeeld liever een Engelse naam, een Franse naam of Bijbelse naam?

Populaire jongensnamen

Ook populariteit is iets om aan te denken als je een jongensnaam kiest. Zit jouw kindje straks in de klas met nog drie kinderen die dezelfde naam hebben? Elk jaar publiceren wij een lijst met de populairste jongensnamen van 2023 en 2024. Daaraan kun je zien of de naam van jouw kindje in de top 10 staat van jongensnamen die in Nederland het populairst gaan zijn.

Natuurlijk kun je op de lijstjes van voorgaande jaren zien welke namen hoog staan, maar het zou natuurlijk fijner zijn als je van tevoren weet welke naam 'hot' is en welke 'not'. Bekijk de Voorspelling populaire voornamen voor je baby voor de beste toekomst voorspeller van voornamen in verschillende landen.

Jongensnamen 2023

Inspiratie voor jongensnamen vind je hier:
Jongensnamen met 3 letters
Jongensnamen met 4 letters
Jongensnamen met 5 letters
Jongensnamen met 6 letters

Hier vind je jongensnamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Jongensnamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie jongensnamen 2023

Vind leuke mooie lieve stoere jongensnamen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) jongensnamen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) jongensnamen. Nederlandse en internationale jongensnamen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier jongensnamen van beroemdheden, jongensnamen uit een roman, religieuze namen...

Korte jongensnaam / lange jongensnaam
Populaire of unieke jongensnamen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een

Leuke boeken met babynamen voor jou! meer

Hoe zal ik je noemen ?
Hoe zal ik je noemen ?
Meisjesnamen
Meisjesnamen
Groot voornamenboek 2018
Groot voornamenboek 2018

Beste artikelen over Babynamen voornaam

Babynamen voornamen met betekenis! Kindernamen top 10. Jongensnamen en meisjesnamen. Vind een mooie voornaam voor je baby. Terwijl je baby groeit in je buik, is er voor jou en je partner ook veel werk aan de winkel tijdens de zwangerschap. Hulp bij het bedenken van namen. Lees onze beste artikelen en blogs:
De betekenis »
Welke naam past bij »
Voornamen zoeker »
Naamgenerator mixer »
Voornamen gezin test »
Jongensnamen 2023 »
Favoriete babynaam generator »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Jongensnamen top

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.