Jongensnamen top 2022 en 2023

   Zwanger    Babynamen voornaam    Jongensnamen top 2022 en 2023

Jongensnamen 2022 en jongensnamen 2023

Dit worden de top 10 jongensnamen van 2022 en 2023

ikbenZwanger.com voorspelt: Finn wordt de populairste jongensnaam in 2022 en 2023.

Welke jongensnaam kiezen ouders in 2023 voor hun baby? Welke jongensnamen worden hip in 2023 en in komen de top 10 van populairste jongensnamen? ikbenZwanger voorspelt de hipste jongensnamen. Handig bij het kiezen van een voornaam voor je baby!

Finn, Kyan en Otis worden volgend jaar de populairste namen voor pasgeboren jongens. Dat voorspellen wij op basis van bezoekersstatistieken van de websites Naamwijzer.nl en ikbenZwanger.com.

Elk jaar worden de meest populaire jongensnamen voor het komende jaar voorspeld. Voor 2022 en 2023 lijkt Finn het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Onderstaande jongensnamen vertonen nu een sterke stijging in de top 10 van populaire jongensnamen.

Voorspelling Nederlandse jongensnamen top 2022 en 2023

De populairste leukste en mooiste jongensnamen top van 2022 en 2023

 1. Finn
 2. Kyan
 3. Otis
 4. Nolan
 5. Lars
 6. Daan
 7. Lio
 8. Mees
 9. Luuk
 10. Liam

Bekijk ook de top 10 meisjesnamen 2022 en 2023!

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit voor Finn

Welk kaartje past het best bij de naam Finn? Ontdek het nu!

De jongensnamen trends voor 2022 en 2023

Korte stoere jongensnamen populair

Leuk weetje is dat de in 2023 verwachte top 5 jongensnamen allemaal bestaan uit maximaal 5 letters: Finn, Kyan, Otis, Nolan en Lars. Korte jongensnamen zijn momenteel erg populair. Net als afgelopen jaren blijven stoere en korte jongensnamen het meest populair. De jongensnamen hebben één of twee lettergrepen. Ook valt het op dat deze jongensnamen vaak 4 letters hebben. Vind jongensnamen met 4 letters.

De grootste stijgers in dit rijtje zijn Kyan en Otis en Nolan en Lars. Worden Kyan en Otis en Nolan en Lars de nieuwe hippe namen van 2023?

Jongensnamen met een lange klinker

De trend van 2023 wordt een jongensnaam met een lange klinker in het midden. De trend was al kort en stoere jongensnamen, deze jongensnamen klinken nog stoerder. Voorbeelden van leuke jongensnamen met twee dezelfde klinkers achter elkaar zijn: Daan    Mees    Luuk    Huub    .

Jongensnamen die beginnen met een T of J

Kijkend in onze statistieken, zien we dat de laatste maanden het meeste gezocht wordt op jongensnamen die beginnen met een T , gevolgd door jongensnamen met J , jongensnamen met L , jongensnamen met U en jongensnamen met A .

Jongensnamen die eindigen met een Y of O

Ook zien we dat de laatste maanden het meeste gezocht wordt op jongensnamen die eindigen op Y , gevolgd door jongensnamen eindigend op O , jongensnamen eindigend op E , jongensnamen eindigend op S en jongensnamen met X .

We verwachten dat jongensnamen beginnend op een T en eindigend op Y populair gaan worden. Voorbeelden van populaire jongensnamen met T...Y zijn    Tommy    Toby    Thierry    Timmy    Tanguy    Tonny    Terry    Timothy    Tanaishéley    Tjardy.
Jongensnamen met J...Y zijn    Joey    Jeffrey    Jordy    Jay    Jaimy    Jimmy    Jacky    Jessy    Jaivey    Jeremy.
Jongensnamen met T...O zijn    Timo    Tygo    Theo    Tycho    Tigo    Tibo    Thiago    Tjabo    Toto    Thibo.
Jongensnamen met J...O zijn    Jarno    Jaco    Jacco    Jamairo    Jayro    Jaro    Jenairo    Jano    Jaylano    Job-timo.

Wat vinden we de mooiste jongensnamen van 2022?

De naam Sef is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste jongensnaam van 2022! De redelijk onontdekte jongensnamen Otis en Tibbe vinden de zwangeren in 2022 ook mooi. Bekijk de hele lijst met mooiste jongensnamen.

Nederlandse populaire jongensnamen 2021 top 20

Of de voorspellingen van ikbenZwanger daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2022 inderdaad het vaakst kiezen voor Finn en Kyan, wordt pas begin 2023 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. Dit waren de jongensnamen van 2021.

De afgelopen jaren staan ongeveer dezelfde jongensnamen in de top 10, alleen de plaats van de namen wisselt. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste jongensnamen.

Jongensnamen 2021 top 20 volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB)

 1. Noah
 2. Lucas
 3. Sem
 4. Daan
 5. Levi
 6. Liam
 7. James
 8. Finn
 9. Luca
 10. Milan
 11. Mees
 12. Luuk
 13. Adam
 14. Mason
 15. Sam
 16. Noud
 17. Bram
 18. Benjamin
 19. Jesse
 20. Max

Vlaamse populaire jongensnamen 2021 top 20

Jongensnamen 2021 top 20 België deel Vlaanderen, volgens StatBel

 1. Leon
 2. Noah
 3. Arthur
 4. Jules
 5. Finn
 6. Lucas
 7. Louis
 8. Liam
 9. Adam
 10. Lewis
 11. Otis
 12. Vic
 13. Lou
 14. Mathis
 15. Matteo
 16. Victor
 17. Vince
 18. Elias
 19. Maurice
 20. Jack

Leuke en hippe jongensnaam kiezen

Bij de voorbereidingen voor de geboorte van je baby hoort ook het kiezen van een jongensnaam. Misschien heb je al jaren een lijstje met favoriete jongensnamen en zijn jij en je partner er snel uit. Maar wat als je het samen niet eens wordt over de voornaam of je kunt maar geen leuke jongensnaam bedenken? Kom je er niet uit? Gebruik dan onze handige tool: voornaam-kiezer. Het kiezen van een voornaam is een belangrijke taak. Je kindje draagt zijn naam immers zijn hele leven.

Bij het bepalen van de voornaam van je kindje moet je met allerlei zaken rekening houden. Tips! Uiteraard is het belangrijk dat je het een leuke naam vindt, maar ook dat het past bij je achternaam. Kies je één voornaam of meerdere? Kies je voor een Nederlandse kindernaam of bijvoorbeeld liever een Engelse naam, een Franse naam of Bijbelse naam?

Populaire jongensnamen

Ook populariteit is iets om aan te denken als je een jongensnaam kiest. Zit jouw kindje straks in de klas met nog drie kinderen die dezelfde naam hebben? Elk jaar publiceren wij een lijst met de populairste jongensnamen van 2022 en 2023. Daaraan kun je zien of de naam van jouw kindje in de top 10 staat van jongensnamen die in Nederland het populairst gaan zijn.

Natuurlijk kun je op de lijstjes van voorgaande jaren zien welke namen hoog staan, maar het zou natuurlijk fijner zijn als je van tevoren weet welke naam 'hot' is en welke 'not'. Bekijk de Voorspelling populaire voornamen voor je baby voor de beste toekomst voorspeller van voornamen in verschillende landen.

Jongensnamen 2022

Inspiratie voor jongensnamen vind je hier:
Jongensnamen met 3 letters
Jongensnamen met 4 letters
Jongensnamen met 5 letters
Jongensnamen met 6 letters

Hier vind je jongensnamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Jongensnamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie jongensnamen 2022

Vind leuke mooie lieve stoere jongensnamen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) jongensnamen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) jongensnamen. Nederlandse en internationale jongensnamen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier jongensnamen van beroemdheden, jongensnamen uit een roman, religieuze namen...

Korte jongensnaam / lange jongensnaam
Populaire of unieke jongensnamen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een

Leuke boeken met babynamen voor jou! meer

Meisjesnamen
Meisjesnamen
Van Dale Voornamenboek
Van Dale Voornamenboek
Babynamenboek 10.000 jong
Babynamenboek 10.000 jong

Beste artikelen over Babynamen voornaam

Babynamen voornamen met betekenis! Kindernamen top 10. Jongensnamen en meisjesnamen. Vind een mooie voornaam voor je baby. Terwijl je baby groeit in je buik, is er voor jou en je partner ook veel werk aan de winkel tijdens de zwangerschap. Hulp bij het bedenken van namen. Lees onze beste artikelen en blogs:
De betekenis »
Voornamen zoeker »
Jongensnamen 2022 »
Voornamen gezin test »
Naamgenerator mixer »
Meisjesnamen 2022 »
Welke naam past bij »

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Je reactie op Jongensnamen top

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.