Babynamen top

   Zwanger    Babynamen voornaam    Babynamen top

Babynamen 2024 en babynamen 2025

Dit worden de top 10 babynamen van 2024 en 2025

ikbenZwanger.com voorspelt: en worden de populairste babynamen in 2024 en 2025.

Welke babynaam kiezen ouders in 2025 voor hun baby? Welke babynamen worden hip in 2025 en in komen de top 10 van populairste babynamen? ikbenZwanger voorspelt de hipste babynamen. Handig bij het kiezen van een voornaam voor je baby!

, en worden volgend jaar de populairste namen voor pasgeboren jongens. , en worden volgend jaar de populairste namen voor pasgeboren meisjes. Dat voorspellen wij op basis van bezoekersstatistieken van de websites Naamwijzer.nl en ikbenZwanger.com.

Elk jaar worden de meest populaire babynamen voor het komende jaar voorspeld. Voor 2024 en 2025 lijken en het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Onderstaande babynamen vertonen nu een sterke stijging in de top 10 van populaire babynamen.

Voorspelling Nederlandse jongensnamen top 2024 en 2025

De populairste leukste en mooiste jongensnamen top van 2024 en 2025

  Bekijk de uitgebreide top jongensnamen 2024 en 2025!

  Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

  Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

  Voorspelling Nederlandse meisjesnamen top 2024 en 2025

  De populairste leukste en mooiste meisjesnamen top van 2024 en 2025

   Bekijk de uitgebreide top meisjesnamen 2024 en 2025!

   De babynamen trends voor 2024 en 2025

   Korte stoere jongensnamen populair

   Leuk weetje is dat de in 2025 verwachte top 5 jongensnamen allemaal bestaan uit maximaal 0 letters: , , , en . Korte jongensnamen zijn momenteel erg populair. Net als afgelopen jaren blijven stoere en korte jongensnamen het meest populair. De jongensnamen hebben één of twee lettergrepen. Ook valt het op dat deze jongensnamen vaak 0 letters hebben. Vind jongensnamen met 0 letters.

   Korte meisjesnamen populair

   Leuk weetje is dat de in 2025 verwachte top 5 meisjesnamen allemaal bestaan uit maximaal 0 letters: , , , en . Korte meisjesnamen zijn momenteel erg populair. Net als afgelopen jaren blijven stoere en korte meisjesnamen het meest populair. De meisjesnamen hebben meestal twee lettergrepen. Ook valt het op dat deze meisjesnamen vaak 3, 4 of 5 letters hebben. Vind meisjesnamen met 3 letters, 4 letters en 5 letters.

   Jongensnamen met een lange klinker

   De trend van 2025 wordt een jongensnaam met een lange klinker in het midden. De trend was al kort en stoere jongensnamen, deze jongensnamen klinken nog stoerder. Voorbeelden van leuke jongensnamen met twee dezelfde klinkers achter elkaar zijn: .

   Meisjesnamen eindigend een klinker

   De trend van dit moment is een meisjesnaam te kiezen met een klinker op het einde. Dat klinkt meisjessachtig en lief. Voorbeelden van leuke meisjesnamen eindigend met een klinker: .

   De allermooiste babynamen 2023 top 20

   De naam Lotte is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste meisjesnaam van 2024! De redelijk onontdekte meisjesnamen Kyara en Mirthe vinden de zwangeren in 2024 ook mooi.

   Wat vinden we de mooiste jongensnamen van 2024?

   De naam Sef is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste jongensnaam van 2024! De redelijk onontdekte jongensnamen Otis en Manoah vinden de zwangeren in 2024 ook mooi.

   Bekijk de hele lijst met mooiste babynamen.

   Nederlandse populaire jongensnamen 2023 top 20

   Of de voorspellingen van ikbenZwanger daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2024 inderdaad het vaakst kiezen voor en , wordt pas begin 2025 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. Dit waren de jongensnamen van 2023.

   De afgelopen jaren staan ongeveer dezelfde jongensnamen in de top 10, alleen de plaats van de namen wisselt. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste jongensnamen.

   Jongensnamen 2023 top 20 volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB)

   1. Noah
   2. Luca
   3. Lucas
   4. Liam
   5. Levi
   6. Sem
   7. Daan
   8. Mees
   9. Noud
   10. James
   11. Milan
   12. Adam
   13. Finn
   14. Sam
   15. Zayn
   16. Luuk
   17. Mason
   18. Bram
   19. Mats
   20. Guus

   Nederlandse populaire meisjesnamen 2023 top 20

   Of de voorspellingen van ikbenZwanger daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2024 inderdaad het vaakst kiezen voor en , wordt pas begin 2025 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. Dit waren de meisjesnamen van 2023.

   De afgelopen jaren staan ongeveer dezelfde meisjesnamen in de top 10, alleen de plaats van de namen wisselt. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste meisjesnamen.

   Meisjesnamen 2023 top 20 Nederland, volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB)

   1. Julia
   2. Olivia
   3. Mila
   4. Emma
   5. Sophie
   6. Nora
   7. Yara
   8. Saar
   9. Noor
   10. Tess
   11. Zoë
   12. Sara
   13. Milou
   14. Evi
   15. Luna
   16. Liv
   17. Elin
   18. Anna
   19. Nina
   20. Maeve

   Vlaamse populaire jongensnamen 2023 top 20

   Vlaamse meisjesnamen 2023 top 20 populair

   Meisjesnamen 2023 top 20 België deel Vlaanderen, volgens StatBel

   1. Maxime
   2. Robin
   3. Olivia
   4. Emma
   5. Louise
   6. Mila
   7. Alice
   8. Camille
   9. Lina
   10. Sofia
   11. Ella
   12. Juliette
   13. Léa
   14. Nora
   15. Mia
   16. Zoé
   17. Elena
   18. Sam
   19. Marie
   20. Lucie

   Leuke en hippe babynaam kiezen

   Bij de voorbereidingen voor de geboorte van je baby hoort ook het kiezen van een babynaam. Misschien heb je al jaren een lijstje met favoriete babynamen en zijn jij en je partner er snel uit. Maar wat als je het samen niet eens wordt over de voornaam of je kunt maar geen leuke babynaam bedenken? Kom je er niet uit? Gebruik dan onze handige tool: voornaam-kiezer. Het kiezen van een voornaam is een belangrijke taak. Je kindje draagt zijn naam immers zijn hele leven.

   Bij het bepalen van de voornaam van je kindje moet je met allerlei zaken rekening houden. Tips! Uiteraard is het belangrijk dat je het een leuke naam vindt, maar ook dat het past bij je achternaam. Kies je één voornaam of meerdere? Kies je voor een Nederlandse kindernaam of bijvoorbeeld liever een Engelse naam, een Franse naam of Bijbelse naam?

   Populaire babynamen

   Ook populariteit is iets om aan te denken als je een babynaam kiest. Zit jouw kindje straks in de klas met nog drie kinderen die dezelfde naam hebben? Elk jaar publiceren wij een lijst met de populairste babynamen van 2024 en 2025. Daaraan kun je zien of de naam van jouw kindje in de top 10 staat van babynamen die in Nederland het populairst gaan zijn.

   Natuurlijk kun je op de lijstjes van voorgaande jaren zien welke namen hoog staan, maar het zou natuurlijk fijner zijn als je van tevoren weet welke naam 'hot' is en welke 'not'. Bekijk de Voorspelling populaire voornamen voor je baby voor de beste toekomst voorspeller van voornamen in verschillende landen.

   Babynamen 2024

   Inspiratie voor babynamen vind je hier:
   Babynamen met 3 letters
   Babynamen met 4 letters
   Babynamen met 5 letters
   Babynamen met 6 letters

   Hier vind je babynamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
   Babynamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

   Zoek mooie babynamen 2024

   Vind leuke mooie lieve stoere namen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) namen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) namen. Nederlandse en internationale namen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier namen van beroemdheden, namen uit een roman, religieuze namen...

   Korte naam / lange naam
   Populaire of unieke namen


   Naamkenmerken   Verfijn je zoekopdracht
   Karakter van de baby

   Woont in een

   Leuke boeken met babynamen voor jou! meer

   Meisjesnamen
   Meisjesnamen
   Jongensnamen
   Jongensnamen
   Babynamen boekje
   Babynamen boekje

   Beste artikelen over Babynamen voornaam

   Babynamen voornamen met betekenis! Kindernamen top 10. Jongensnamen en meisjesnamen. Vind een mooie voornaam voor je baby. Terwijl je baby groeit in je buik, is er voor jou en je partner ook veel werk aan de winkel tijdens de zwangerschap. Hulp bij het bedenken van namen. Lees onze beste artikelen en blogs:
   De betekenis »
   Welke naam past bij »
   Voornamen zoeker »
   Naamgenerator mixer »
   Voornamen gezin test »
   Jongensnamen 2024 »
   Favoriete babynaam generator »

   Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

   Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

   Je reactie op Babynamen top

   Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.