Zwanger, maar hoeveel weken gevorderd op de eerste echo?

   Zwanger    Blogs net zwanger    Zwanger, hoeveel weken?

Plots wat bloedverlies, niet weer een miskraam...

Volgens de calculatie zou ik uitgerekend zijn op 27 januari 2019 en nu dus 7 weken en 1 dag zwanger zijn. Maar gezien mijn wisselende cyclus zou het ook korter kunnen zijn.

Afgelopen donderdag kreeg ik plots wat bloedverlies, pffft niet weer een miskraam a.u.b. Zwanger worden is al zo moeilijk voor ons en een kindje is o zo welkom.

Vrijdag heb ik de verloskundige gebeld. Ik mocht meteen langskomen i.v.m. mijn geschiedenis. Een echo werd gemaakt en een prille zwangerschap werd geconstateerd, maar aangezien het bloedverlies, zou het ook een miskraam kunnen zijn.

Met een echo in mijn hand en tranen in mijn ogen naar huis gegaan, zo onzeker.

Ondanks het bloedverlies, blijf ik me enorm zwanger voelen

's Middags naar een ander verloskundig bureau gebeld met de vraag of zij mijn echo konden beoordelen. Volgens haar een vroege zwangerschap van zo'n 4 weken. Maar gezien het bloedverlies, moest ik maar niet te veel hopen. Ik mag daarom aankomende week, daar langskomen om een nieuwe echo te laten maken. Zo spannend en dan dat wachten.

Toch ondanks het bloedverlies, blijf ik me enorm zwanger voelen, met alle zwangerschapskwaaltjes die daarbij horen, misselijkheid, steekjes in mijn onderbuik en rug, ontzettend moe, verschrikkelijk sterk reukvermogen en dan mijn rare eetbuien. Dingen die ik nu verschrikkelijk smerig vind terwijl ze eerst zo lekker waren en andersom.

Aanstaande donderdag heb ik dus een nieuwe echo. Hopelijk en duidelijkere echo waarop en groeiend kindje te zien is.

Ik houd jullie op de hoogte.

Van onze blogger Sannemiek

Lees het vervolg op deze blog: Miskraam... maar ook goed nieuws

forum voor zwangere vrouwen

Sannemiek   •    115 volgers   volg ook Sannemiek
Blogger voor ikbenZwanger vanaf juni 2018

Mijn man en ik kennen elkaar 5 jaar dit jaar en zijn inmiddels 3 jaar getrouwd. Heb zelf vroeger leukemie gehad en er werd altijd gezegd door de doktoren dat ik niet zwanger zou kunnen geraken. Toch in 2001, helaas te vroeg (19 weken), bevallen van een dochtertje. Helaas net een vroege miskraam gehad. Volg mijn blog waarin ik jullie op de hoogte houdt van het verloop van een evt. nieuwe zwangerschap.

Alle blogs van Sannemiek

We zoeken weer nieuwe bloggers! Wil je ook bloggen over je zwangerschap, bevalling of baby?

Artikel gelezen en nu?

Meer informatie over echo en ervaringen

Het mooiste kloppende sneeuwballetje wat ik ooit gezien heb

Het mooiste kloppende sneeuwballetje wat ik ooit gezien heb
Blog: "Vandaag hebben we ook onze eerste echo gehad. Wat was ik nerveus, echt niet normaal! Gelukkig begonnen we meteen met de echo. Eerst uitwendig, maar daar kon ze niets op vinden."

16 weken echo, is het een jongen of meisje?

16 weken echo, is het een jongen of meisje?
Blog: "De 16 weken echo liet zien dat de baby goed groeit. Alles zag er goed uit; de organen in aanleg, de beentjes, voetjes, armpjes en handen. En wat zei de echoscopist terloops? Het is een."

Nub theorie geslacht is jongen of meisje

21   Nub theorie geslacht is jongen of meisje
Met een echo kun je vanaf 12 weken het geslacht van je baby al voorspellen met de nub-theorie. Lees hoe deze betrouwbare nub theorie werkt en bekijk de voorbeelden.

Echo 11 weken zwanger en een verrassing

Echo 11 weken zwanger en een verrassing
Blog: "Geen half werk vandaag. De gynaecoloog maakte een echo en kon nu zien hoever ik écht was. Ik ben elf weken en twee dagen zwanger. Het kindje is nu 4,5 centimeter groot. Het hartje bonkt"

Groeiecho echo groeicontrole

Groeiecho echo groeicontrole
Bij een groeicontrole wordt het hoofdje, de buikomvang en de beenlengte van je baby in je buik gemeten om te bekijken of je baby een groeiachterstand heeft of te hard groeit.

Een geheimpje verklappen en naar de termijnecho

Een geheimpje verklappen en naar de termijnecho
Blog: "Wat ik van te voren niet had verwacht, hoe erg ik ons geheimpje zou missen. Van het moment dat we het wisten, wilde ik het eigenlijk van de daken afschreeuwen dat wij jou verwachten!"

10 weken echo met volle blaas

10 weken echo met volle blaas
Blog: "10 weken echo met volle blaas. De uitgerekende datum zal met deze echo exacter berekend worden. Ook wordt het hartje bekeken en voor zover mogelijk de gezondheid van het kindje."

Leuk om verder te lezen

Blogs over net zwanger zijn

Bijna 6 weken zwanger blog Karen

2   Bijna 6 weken zwanger blog Karen
Is dit wel echt? De streepjes op de test waren zo licht dat ik eigenlijk niet geloofde dat ik echt zwanger zou zijn. Ik had 3 dagen wat bruin bloedverlies. Ongesteld dacht ik.

Na regen komt…een positieve test

Na regen komt…een positieve test
Na een uur kwam ik boven en ik wilde de test weggooien. Ik pakte de test op en liet hem van schrik in de wasbak vallen. Stond er echt een vaag tweede streepje? Zag ik dat goed?

De eerste dagen als zwangere

De eerste dagen als zwangere
We werden wakker op oudjaarsdag en ik had al een paar dagen menstruatiebuikpijn, zoals ik het maar noem. Ik keek mijn vriend aan en zei dat ik een zwangerschapstest ging doen...

Ik ben er ook zo een... Google me suf!

Ik ben er ook zo een... Google me suf!
Toegeven? Oke, ik Google me suf. Eerst over de periode van eisprong tot aan zwangerschap of menstruatie. Geen idee op hoeveel websites ik heb gelezen over zwangerschapssymptomen.

Gelukkig en toch mist er iets (of iemand)

Gelukkig en toch mist er iets (of iemand)
Sinds ik mijn nieuwe vriend in mijn leven heb, zijn we samen met de kinderen (13 en 16) erg gelukkig. Toch mist er iets. Een baby. We willen nog een kindje ...

Smoesjes tot je HET mag vertellen met 10 weken

Smoesjes tot je HET mag vertellen met 10 weken
Bij mij is ingeprent dat je tot drie maanden niets zegt. Geheel in lijn met de ‘oude’ maatschappelijke norm die anno 2016 nog steeds als richtlijn geldt. Wanneer gaan we HET vertellen?

Zwanger in Curacao - introductie van ver

Zwanger in Curacao - introductie van ver
Daar zat ik dan: 36, gescheiden, geen kinderen, op een tropisch eiland zonder familie. Ik hou van Curacao en voel me er meer thuis dan dat ik me ooit in Nederland heb gevoeld.

Je reactie op Zwanger, hoeveel weken?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.