Forum over Zwangerschap

   Club    Forum zwangerschap    Forum Zwangerschap

Zwanger en rook als een ketter

Forum Zwangerschap Zwanger en rook als een ketter
Zwangerschapsforum voor vragen en praten over je Zwangerschap.

 • forum zwanger profiel

  Zwanger en rook als een ketter - door Daphne
  Presiess. ik rook zelf ook alleen voel ik me wel heel schuldig tegenover ons kindje in me buik. Ben nu 30 weken maar wil er eigenlijk nog zo graag vanaf.
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door Natascha
  Ik vind je opmerking over tienermoeders die niet tot 10 kunnen tellen verschrikkelijk. Daarbij zoeken zij wel hulp en willen blijkbaar de situatie verbeteren of veranderen en jij niet. Als ik jou verhaal lees krijg ik sterk de indruk dat je een bepaalde status wil behouden. Een vrouw wie het allemaal voor elkaar heeft. Ik vind het vreselijk dat jou trots en egoïsme ten koste gaan van je eigen baby. Verslaving is geen keus dat begrijp ik, maar geen hulp zoeken en mensen voorliegen wel. Als moeder ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je kind. Neem jij die verantwoordelijkheid of kies je voor jezelf?
  2   

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door
  Stoppen met roken is inderdaad niet zo makkelijk. Ik rookte voor mijn zwangerschap ook, maar heb het wel kunnen laten tijdens mijn zwangerschap. Als je in het geheim rookt, dan besef je duidelijk dat roken tijdens een zwangerschap helemaal niet kan. Maar je hoeft het roken echt niet voor de buitenwereld te laten, je moet het voor je kindje doen.
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door Jones
  Ha, tijdens de zwangerschap roken en tijdens de borstvoeding willen stoppen. Mosterd na de maaltijd, lijkt me!!! Jij wil een kind... Dan moet je ook de gevolgen dragen. Moeilijk of niet. Een kwestie van doen!
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door AnnikaBram
  Nou ik kan je niet veroordelen, ik rook zelf ook, ben nu bijna 30weken zwanger, en ik heb ook meerdere pogingen gedaan om te stoppen. Dit is m'n 2e kindje, mijn vriend rookt ook, is ook minder makkelijk. Maar ja excuses verzinnen heeft geen zin. Ik verstop me niet! Ik rook wel gewoon buiten, niet in huis. Maar rook ook wel als ik bij anderen ben. Ik vind niet dat mensen je mogen beoordelen en vreemden hebben we al helemaal niks mee te maken!
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door
  Nou ik kan je niet veroordelen, ik rook zelf ook, ben nu bijna 30weken zwanger, en ik heb ook meerdere pogingen gedaan om te stoppen. Dit is m'n 2e kindje, mijn vriend rookt ook, is ook minder makkelijk. Maar ja excuses verzinnen heeft geen zin. Ik verstop me niet! Ik rook wel gewoon buiten, niet in huis. Maar rook ook wel als ik bij anderen ben. Ik vind niet dat mensen je mogen beoordelen en vreemden hebben we al helemaal niks mee te maken!
     

 • forum zwanger profiel

  Zwanger en rook als een ketter - door Ploep
  Ik was zelf ook een echte roker die soms met stress meer dan een pakje rookte en soms minder. Maar dat ik verslaafd was was zeker, zodra ik zwanger werd ben ik gestopt. Hoe moeilijk het ook was. Naast de gezondheid risico is het heel erg egoïstisch. Jij bent als mama te zwak om te stoppen maar je verwacht van je ukkie dat die zodra die eruit komt wel cold turkey afkickt! Ohja maar die zal het wel niet merken want die heeft het niet bewust door ? Me reet ! Dat je je kind dat al aandoet zonder dat hij of zij er wel voor kiest vind ik heel slecht. En dan dat verhaal van stress, ik rook door want de stress is slechter voor me kind !? Me reet !! Roken is stressvol, ik was altijd bezig met een peuk. Ohh ik sta bij de bus nu heb ik tijd voor een peuk, oh me werk is zo druk ik beloon mezelf met een peuk om me gedachten even op een rij te zetten, ohh een feestje even kijken heb ik me peuken mee, ja maar niet genoeg ! Fuck stress ik moet peuken kopen maar alles is dicht fuck stress!! Heb voor straks nuet genoeg peuken, dan rook ik maar een halve want dan heb ik nog wat. Leuk restaurantje maar dan moet ik drie verdiepingen weer naar beneden voor een peuk straks, das kak ! Met andere woorden je bent alleen maar bezig met peuken stress, je hebt dus gemiddeld gezien meer stress op een dag dan een niet roker omdat je constant bezig bent met de mogelijkheid op dat ene momentje. Daarnaast wat ik nu al niet roker erg irritant vindt ik kies ervoor om niet te roken maar ben verplicht mee te roken omdat jullie naast me op het terras zitten. En nee rokers zijn niet gezelliger rokers lopen weg tijdens een gesprek, omdat ze moeten roken. Ik ben ook geen anti roker geworden want ik snap het, en het heeft ook niks met wilskracht te maken want daar bereik je op langer termijn niks mee, als je wil stoppen doe je het omdat je het wil doen voor je kind. Als hij of zij later wil roken moet het ze eigen keuze zijn maar niet de mijne.
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door ZwangereSandra
  Ik kan het tot op zekere hoogte begrijpen. Ook ik ben zwanger (7 wkn), werk 40 uur in een stressvolle en verantwoordelijk baan waar erg veel druk op mij wordt gelegd. En toch, niet roken op het werken vind ik niet moeilijk! Maar thuis... bij dat kopje koffie na het eten en dat sigaretje als ik eenmaal relax op de bank. Het lukt me nog niet die op te geven. Ik geef hem niet de schuld, maar dat mijn partner rookt maakt het er niet makkelijker op. Net zomin als de 2 miskramen die ik heb gehad, ik ben er nog niet klaar voor om alles op te geven, tot ik zeker weet dat het goed zit. Wel vind ik een pakje per dag echt heel erg veel voor een zwangere (mijn oude niveau). Hopelijk lukt op zijn minst flink te minderen! En wees eerlijk tegen je VK!
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door Amor11
  Helaas, ken ik.ook het probleem. Ik ben nu 12 weken en 2 dagen zwanger en rook maximaal 3 sigaretten per dag. Het lukt mij ook niet om te stoppen omdat ik 40 uur werk en daarnaast studeer. De verloskundige zei liever een paar sigaretten dan veel stress.
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door M
  Egoïstisch! Behalve dat je rookt geef je ook aan geen hulp te willen zoeken omdat het geen zin heeft volgens jou en omdat je bang bent voor verwijtende blikken. Ik vind het super triest dat er vrouwen zijn die er alles over hebben om zwanger te raken maar waarbij het niet lukt en dat er dan vrouwen zijn die blijven roken tijdens een zwangerschap. Of dat je nou universitair bent opgeleid of niet, voor mij hoor je tot categorie oliedom en nog dommer dan iemand die niet tot 10 kan tellen. Je riskeert de gezondheid van jouw baby! Kom op!
  3   

Forum Zwangerschap Zwanger en rook als een ketter

Reageer

Reageer op het onderwerp: Zwangerschap - Zwanger en rook als een ketter

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Blogs over zwangerschap

Extra zwaar om zwanger te zijn in deze warme zomer Extra zwaar om zwanger te zijn in deze warme zomer

zwanger warme zomer
Blog: "Ik ben inmiddels ruim 32 weken zwanger en ik vind het een heerlijk idee om straks mijn kleintje in mijn armen te kunnen houden. Het is wel zwaar om zwanger te zijn in de zomer."

Mijn veranderende lichaam Mijn veranderende lichaam

Mijn veranderende lichaam
Blog: "Na weken van zwangerschapskwalen ellende, is dat nu eindelijk over. Nu proberen de kilos een beetje in toom te houden, want ik moet volgende week toch echt in mijn trouwjurk passen."

Zwanger in China: Wat je allemaal niet meer mag doen Zwanger in China: Wat je allemaal niet meer mag doen

1   Zwanger in China
Blog: "De eenkindpolitiek ervoor gezorgd dat de Chinese vrouwen maar 1x in hun leven zwanger mochten worden. Chinese vrouwen worden geacht hun leven stop te zetten zodra ze zwanger zijn."

Wat kost een baby nou? Wat kost een baby nou?

Wat kost een baby nou?
Blog: "Dat een baby al voor de geboorte flink wat kost weet elke zwangere en dat het hummeltje na de geboorte ook beslag legt op het salaris is natuurlijk niets onbekends. Een baby kost geld."

Veel veranderingen: geen vast contract Veel veranderingen: geen vast contract

Veel veranderingen
Blog: "Altijd wanneer ze hem een vast contract moeten bieden hebben ze ineens geen werk meer of is het gewoonweg niet mogelijk en moet hij eruit. Dat doet mij echt pijn aan mijn zwangere hart."

Knie blauw met mooie rode plek in het midden Knie blauw met mooie rode plek in het midden

Vallen en stoer doen
Blog: "Op handen en knieen zit ik te kermen. Gaat het? vraagt de makelaar ongemakkelijk. NEE!!! schreeuwt de stem in mijn hoofd. Ja hoor ik sta zo weer op, zegt de stem uit mijn mond zachtjes."

De supermarkt is nu mijn grootste nachtmerrie De supermarkt is nu mijn grootste nachtmerrie

Supermarkt nachtmerrie
Blog: "Zwanger zijn is een hele uitdaging en dan met name wat je wel en vooral wat je niet mag eten. Had ik de vorige keer al gezegd dat het mij vies tegen valt? Hoe 4-gangen verrassingsdiner?"

Leuk om te lezen!