Forum over Zwangerschap

   Club    Forum zwangerschap    Forum Zwangerschap

Zwanger en rook als een ketter

Forum Zwangerschap Zwanger en rook als een ketter
Zwangerschapsforum voor vragen en praten over je Zwangerschap.

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door - 12d
  Stoppen met roken is inderdaad niet zo makkelijk. Ik rookte voor mijn zwangerschap ook, maar heb het wel kunnen laten tijdens mijn zwangerschap. Als je in het geheim rookt, dan besef je duidelijk dat roken tijdens een zwangerschap helemaal niet kan. Maar je hoeft het roken echt niet voor de buitenwereld te laten, je moet het voor je kindje doen.
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door Jones
  Ha, tijdens de zwangerschap roken en tijdens de borstvoeding willen stoppen. Mosterd na de maaltijd, lijkt me!!! Jij wil een kind... Dan moet je ook de gevolgen dragen. Moeilijk of niet. Een kwestie van doen!
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door AnnikaBram
  Nou ik kan je niet veroordelen, ik rook zelf ook, ben nu bijna 30weken zwanger, en ik heb ook meerdere pogingen gedaan om te stoppen. Dit is m'n 2e kindje, mijn vriend rookt ook, is ook minder makkelijk. Maar ja excuses verzinnen heeft geen zin. Ik verstop me niet! Ik rook wel gewoon buiten, niet in huis. Maar rook ook wel als ik bij anderen ben. Ik vind niet dat mensen je mogen beoordelen en vreemden hebben we al helemaal niks mee te maken!
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door
  Nou ik kan je niet veroordelen, ik rook zelf ook, ben nu bijna 30weken zwanger, en ik heb ook meerdere pogingen gedaan om te stoppen. Dit is m'n 2e kindje, mijn vriend rookt ook, is ook minder makkelijk. Maar ja excuses verzinnen heeft geen zin. Ik verstop me niet! Ik rook wel gewoon buiten, niet in huis. Maar rook ook wel als ik bij anderen ben. Ik vind niet dat mensen je mogen beoordelen en vreemden hebben we al helemaal niks mee te maken!
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door Ploep
  Ik was zelf ook een echte roker die soms met stress meer dan een pakje rookte en soms minder. Maar dat ik verslaafd was was zeker, zodra ik zwanger werd ben ik gestopt. Hoe moeilijk het ook was. Naast de gezondheid risico is het heel erg egoïstisch. Jij bent als mama te zwak om te stoppen maar je verwacht van je ukkie dat die zodra die eruit komt wel cold turkey afkickt! Ohja maar die zal het wel niet merken want die heeft het niet bewust door ? Me reet ! Dat je je kind dat al aandoet zonder dat hij of zij er wel voor kiest vind ik heel slecht. En dan dat verhaal van stress, ik rook door want de stress is slechter voor me kind !? Me reet !! Roken is stressvol, ik was altijd bezig met een peuk. Ohh ik sta bij de bus nu heb ik tijd voor een peuk, oh me werk is zo druk ik beloon mezelf met een peuk om me gedachten even op een rij te zetten, ohh een feestje even kijken heb ik me peuken mee, ja maar niet genoeg ! Fuck stress ik moet peuken kopen maar alles is dicht fuck stress!! Heb voor straks nuet genoeg peuken, dan rook ik maar een halve want dan heb ik nog wat. Leuk restaurantje maar dan moet ik drie verdiepingen weer naar beneden voor een peuk straks, das kak ! Met andere woorden je bent alleen maar bezig met peuken stress, je hebt dus gemiddeld gezien meer stress op een dag dan een niet roker omdat je constant bezig bent met de mogelijkheid op dat ene momentje. Daarnaast wat ik nu al niet roker erg irritant vindt ik kies ervoor om niet te roken maar ben verplicht mee te roken omdat jullie naast me op het terras zitten. En nee rokers zijn niet gezelliger rokers lopen weg tijdens een gesprek, omdat ze moeten roken. Ik ben ook geen anti roker geworden want ik snap het, en het heeft ook niks met wilskracht te maken want daar bereik je op langer termijn niks mee, als je wil stoppen doe je het omdat je het wil doen voor je kind. Als hij of zij later wil roken moet het ze eigen keuze zijn maar niet de mijne.
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door ZwangereSandra
  Ik kan het tot op zekere hoogte begrijpen. Ook ik ben zwanger (7 wkn), werk 40 uur in een stressvolle en verantwoordelijk baan waar erg veel druk op mij wordt gelegd. En toch, niet roken op het werken vind ik niet moeilijk! Maar thuis... bij dat kopje koffie na het eten en dat sigaretje als ik eenmaal relax op de bank. Het lukt me nog niet die op te geven. Ik geef hem niet de schuld, maar dat mijn partner rookt maakt het er niet makkelijker op. Net zomin als de 2 miskramen die ik heb gehad, ik ben er nog niet klaar voor om alles op te geven, tot ik zeker weet dat het goed zit. Wel vind ik een pakje per dag echt heel erg veel voor een zwangere (mijn oude niveau). Hopelijk lukt op zijn minst flink te minderen! En wees eerlijk tegen je VK!
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door Amor11
  Helaas, ken ik.ook het probleem. Ik ben nu 12 weken en 2 dagen zwanger en rook maximaal 3 sigaretten per dag. Het lukt mij ook niet om te stoppen omdat ik 40 uur werk en daarnaast studeer. De verloskundige zei liever een paar sigaretten dan veel stress.
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door M
  Egoïstisch! Behalve dat je rookt geef je ook aan geen hulp te willen zoeken omdat het geen zin heeft volgens jou en omdat je bang bent voor verwijtende blikken. Ik vind het super triest dat er vrouwen zijn die er alles over hebben om zwanger te raken maar waarbij het niet lukt en dat er dan vrouwen zijn die blijven roken tijdens een zwangerschap. Of dat je nou universitair bent opgeleid of niet, voor mij hoor je tot categorie oliedom en nog dommer dan iemand die niet tot 10 kan tellen. Je riskeert de gezondheid van jouw baby! Kom op!
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door Nicky
  Ik ben ook een diehard roker die nog net geen pakje per dag weg rookte, letterlijk de dag na mijn test ben ik gestopt .ik ben nu 8 weken zwanger en het word steeds makkelijker en dat terwijl ik die laagopgeleide stakker bent die blijkbaar te dom is om te beseffen wat het met je kind en lijf kan doen als ik de statistieken moet geloven. enige wat ik kan zeggen is dat je je schaamte voor het roken beter nuttig kan omzetten in hulp zoeken, ik zou mij eerder schamen als ik het niet probeer dan toegeven dat ik een probleem heb. miranda , sorry dat ik het zeg maar wat een kortzichtige gedachte houdt jij er op na, er spelen zoveel factoren mee en ik heb het geluk dat ik maaarr 3 jaar geduld hoefte te hebben dus zet jezelf maar niet in het donkere hoekje
     

 • forum zwanger vriendin

  Zwanger en rook als een ketter - door Loesje
  Helaas ken ik het probleem , nou weten de dichtstbijzijnde mensen het wel maar ik rook niet op straat aangezien ik al een buik heb wil ik ook inderdaad ook niet die verwijtende blikken alsof wij zelf niet weten dat het super slecht is maar de 1 kan makelijker stopen dan de ander ik rook misschien 4/5 sigaretten op een dag ook mijn verloskundige weet het niet maar met de baby is alles helemaal goed.
     

Forum Zwangerschap Zwanger en rook als een ketter

Reageer

Je reactie op het onderwerp: Zwangerschap - Zwanger en rook als een ketter

Schrijf je nu gratis in bij ikbenZwanger

Vriendin worden van ikbenZwanger.com! Meld je aan

Blogs over zwangerschap

Erkenning van ons kindje bij de gemeente Erkenning van ons kindje bij de gemeente

Erkenning van ons kindje
Blog: "Wij zijn niet getrouwd en daarom moesten we bij de gemeente de erkenning van de ongeboren vrucht aanvragen. Dan gebeurt er iets waar ik zelf geen seconde over na had gedacht."

Ik ben zwanger en werk in de kraamzorg Ik ben zwanger en werk in de kraamzorg

3   Zwanger in de kraamzorg
Blog: "Als kraamverzorgende weet je als geen ander wat zwangerschap en geboorte met zich mee brengt. Jarenlang heb ik kersverse ouders mogen helpen in hun eerste week met hun nieuwe baby."

Omgaan met emoties en angsten tijdens de zwangerschap Omgaan met emoties en angsten tijdens de zwangerschap

Omgaan met emoties en angsten
Blog: "Ik vind het verschrikkelijk dat ik me nu zo voel en dat ik zo gestrest, angstig, verdrietig en boos ben. Ik hoop dat ik snel hulp vind, om te leren om te gaan met depressie."

Leuk om te lezen!