!! Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Google+

 Log in / Meld je aan
 

Wil jij het kado van April winnen? Meld je aan voor onze gratis zwangerschapsupdate.

cadeaubon van 75 euro

baby-walz is zo aardig geweest beschikbaar te stellen: cadeaubon van 75 euro

baby-walz

› bekijk alle producten van deze leuke winkel !

Zwangerschapsupdate

Meld je aan voor de gratis zwangerschapsupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw zwangerschap. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, de bevalling, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie zoals de maandelijkse winactie.

Bekijk online week   

Zwangerschap informatie

Ledenvoordeel
korting en aanbiedingen

Greetz › Zaterdag vieren we voor het eerst Koningsdag! Ongetwijfeld is er ook iemand van je vrienden of familie jarig en daarom krijg je deze week de 2e kaart met 50% korting. Ben je helemaal in Oranjesferen? Kies dan voor een rood, wit, blauw of oranje kaartje. Of gebruik het zoekfilter kleur voor een kaartje in de favoriete kleur van de jarige.


Kleertjes .com

Kleertjes .com › Eigenwijze Prijzen 48 uur deal - 20% korting op Mim-Pi, Pointer en Gant


Hippe-Geboortekaartjes

Hippe-Geboortekaartjes › In maart en april verloot Hippe Geboortekaartjes onder alle proefbestellingen een GRATIS foto op hout van Woodenblock! Extra reden om nu een proefbestelling te doen!


zwanger_per_week

Je zwangerschap van week tot week
met de groei van je baby

1e week na je ongesteldheid

vorige   week 1   volgende


Jouw gezondheid en die van je baby

› Jij en je lichaam met 1 weken zwanger
› Groei van je baby met 1 weken zwanger
› Voorzorgsmaatregelen en vitamines
› Zwangerschapssymptomen: de eerste symptomen van een zwangerschap
› Hoe word ik zwanger?

zwanger week 1

Veranderingen bij jou

Als je zwanger bent, kun je heerlijk wegdromen over de tijd dat je kind geboren is. In gedachten heb je de babykamer al helemaal ingericht. Zwanger zijn is echter ook een periode van onzekerheid. Leef ik wel gezond genoeg? Wat kan ik verwachten? Door je zo goed mogelijk te informeren, kun je op een hoop vragen het antwoord vinden. In deze eerste week lees je alles over gezonde voeding en leefgewoontes tijdens je zwangerschap. De adviezen zijn niet bedoeld om je bang te maken, maar om je te informeren. Je kunt het maar beter in een vroeg stadium weten.

Voorzorgsmaatregelen en vitamines

Als je zwanger wil raken, of net zwanger bent, is het verstandig je leefgewoontes een beetje aan te passen. Ook wat extra vitamines kunnen geen kwaad. Slik in elk geval tijdens de eerste twee maanden van je zwangerschap foliumzuur. Het is zelfs verstandig er al mee te beginnen als je probeert zwanger te raken. Foliumzuur zorgt mede voor de aanmaak van nieuwe lichaamscellen en verkleint de kans op een kindje met een open ruggetje aanzienlijk. Het verschilt per persoon welke vitamines en mineralen je verder extra nodig hebt.

Lees meer over Voorzorgsmaatregelen en vitamines

Zwangerschapssymptomen: de eerste symptomen van een zwangerschap

Sommige vrouwen weten instinctief dat ze zwanger zijn. Voor anderen komt het nieuws als een grote verrassing. Je zou het kunnen merken aan de volgende symptomen:

  • over tijd zijn
  • gevoelige borsten
  • misselijk
  • gevoeliger voor luchtjes
  • vermoeidheid
  • strakker zittende kleding (ook vroeg in de zwangerschap)
  • licht bloedverlies bij de innesteling (maximaal 1 tot 2 dagen)
  • vaker moeten plassen
  • je lichaamstemperatuur blijft hoog (dat merk je alleen als je die hebt bijgehouden met de temperatuurmethode).

Lees meer over Zwangerschapssymptomen: de eerste symptomen van een zwangerschap

Hoe word ik zwanger?

Je kunt zwanger worden als je in je vruchtbare periode seks hebt en geen voorbehoedsmiddelen gebruikt. Je bent vruchtbaar vlak voor en tijdens je eisprong. Die is ongeveer twee weken voordat je ongesteld wordt. Als je zwanger wil worden, kun je in je vruchtbare periode het beste om de twee of drie dagen seks te hebben. Zo blijft de kwaliteit van het zaad optimaal. Begin alvast met foliumzuur slikken en pas je levensstijl aan.

Tips van week 1:

Let op! De week dat je niet ongesteld wordt, is al week 3 van je zwangerschap.

Reacties op 1 weken zwanger

Anoniem voelt zich slecht 
Ik wil heel graag zwanger worden ik ben nu 1dag met de pil gestopt en heb zoveel vragen? Hoe lang gaat dat duren eer ik zwanger ben waarom heb ik nu al zoveel buik pijn? Wannneer zou ik het beste een test doen graag julie mebibg aub  

Anoniem voelt zich slecht 
Ik wil heel graag zwanger worden ik ben nu 1dag met de pil gestopt en heb zoveel vragen? Hoe lang gaat dat duren eer ik zwanger ben waarom heb ik nu al zoveel buik pijn? Wannneer zou ik het beste een test doen graag julie mebibg aub  

Anoniem voelt zich slecht 
Vandaag obstipatie, al drie dagen moe en ik lust ineens geen kaas meer. Ineens ook misselijk worden van bepaalde luchtjes en het gevoel hebben dat er iets in m\'n onderbuik zit. Ook veel plassen. Nog niet overtijd, over vier dagen pas, maar toch..... Mijn tepels worden ook donkerder. Veel last van stemmingswisselingen. Zwanger of niet??? 

Inwendig voelt zich goed 
Moet normaal al mijn menstruatie hebben van de maandag en ik het pijnbank mijn onder buik en sins vandaag heel moe  

Anoniem voelt zich zeer goed 
sinds december vorig jaar eindelijk terug normale cyclus na uitwerking van mijn pil. Gebruik gemaakt van ovulatietesten en nu is het afwachten of het deze maand gaat lukken. spannend en hopelijk positief nieuws. 


Wat is jouw verhaal over je zwangerschap deze week?

Je naam
Je voelt je deze week
Jouw verhaal :
Graag dit nummer intypen: twaalf.

Volgende week: Week 2 De zwangerschapstest

  Family World